- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
huraaaaaaa
martwiłyśmy się strasznie
dobrze że Dominiś cały i zdrowy - wygląda ślicznie a włosków zazdroszczę bardzo Dbaj o siebie :kiss:odpoczywaj - już niewiele zostało Podziękuj mężowi za informację i tu mamy taką akcję że wymieniamy się nr. telefonów - Wyślę Ci swój na priva. Bo w przyszłości się przydadzą
Chudnięcie się nie martw - ja schudłam 0,5 kg - tak bez powodu
Olga - superaśnie że Ignaś już taki duży i zdrowy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
- Otrzymane podziękowania: 0
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Dopiero dostałam wypis ze szpitala a tu sie dowiaduję innych rzeczy niż w usg od swojego gina szyjkę mam krótszą ale zamknietą dzięki Bogu, a Dominik wg ich usg ma już 1637g!!!!Już sama nie wiem,komu wierzyć
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kejtin - no nareszcie - wzywana byłaś kilka razy martwiłyśmy się tym bardziej że z tego co pamiętam Twój ostatni wpis był o tym że krzywa cukrowa Ci wysoka wyszła
Postaram się Ci troszkę podpowiedzieć z zakupami
-do pupki mam tylko sudokerm i na razie tylko tyle,a i puder - na początek wystarczy - nie ma sensu kupować więcej, bo przy wielu produktach coś może uczulać i ciężko będzie się dowiedzieć co.
-do kompieli kupiłam balneum - żel do mycia - czy coś takiego - dziewczyny polecały i ojlatu też jest ok - ale mi zapach nie podchodzi i też bym więcej na Twoim miejscu nie kupowała
- pielęgnacja pępka - w szpitalu dadzą mi receptę to kupimy
- krem na dwór - chodzi o taki przeciwsłoneczny???
- do piersi Ja mam castor Equi - bo mi tylko taki pomagał - ale dziewczyny polecają Matalan
Koszule mam taką rozpinaną do połowy coś tego typu i się sprawdziła moda.allegro.pl/haft-serca-koszula-nocna...-xl-i2317789523.html
odradzam taką
moda.allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-c...s-m-i2332584567.html
co do wózka to ten nr 2 podoba - musisz szczegulnie zwrócić uwagą na spacerówkę - bo jej najdłużej się używa. Mi się jeszcze ten widzi, ale to Ty wiesz czego najbardziej potrzebujesz od wózka allegro.pl/3w1-espiro-vector-pro-fotel-m...nie-i2304470681.html
A i jeszcze jedno - Kejtin zaglądaj częściej do Nas
Anna - to pewnie rwa - Mateuszek naciska na nerwy niczym chyba nie wolno smarować - ja ratowałam się apapem, jeżeli czujesz taki tępy ból- takie kręcenie - to na 100% rwa powinno się odciążać biodra, co nie jest łatwe bo w tak zaawansowanej ciąży to noc tylko na boczkach musisz zapytać ginka - może doradzi Ci jakąś maść
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
A twoja szyjka ile ma teraz?
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ja nie mogę robić mizerii,bo co godz.chodzę i sobie dolewam,zaraz chyba pęknę
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Postaram sie od teraz chociaz raz dziennie wchodzic
Gdzies w postach czytalam o twardnieniu brzuszka - no tez to przechodze, ale teraz jakos rzadziej - lekarz mi mowil bym wtedy brala dwie tabletki nospy i ciepla kapiel:) Pomaga ze hej Najwazniejsze jest to zeby nie byly regularne, bo wtedy szybciutko do szpitala to beda w stanie jeszcze pomoc i zatrzymac "akcje" porodową
jak sobie pomysle ze jeszcze 10 tygodni... to nim sie obejrze juz bedzie Sara z nami
Czytalam ze ktoras z was ma tak ze jak sie budzi to boli np.; lewy bok - tez tak mam Dodatkowo bolą mnie dłonie - po przebudzeniu czuje jakby byly takie sztywne i nie moge za bardzo zginac, pozniej przechodzi
Chcialabym pojsc na usg 3d tylko jako ze jestem z wawy i to jest ogromne miasto to nie wiem do kogo pojsc
A i jeszcze z dobrych wiesci ! Mialam dzidzie ułożoną pośladkowo a na ostatnim usg dzidzia ułożyła się już porodowo poprawnie główką do dołu więc mam szansę na naturalny poród:)
I jeszcze apropo ZZO gdyby ktoś chciał tak rodzić - pamiętajcie że to działa tylko na pierwszy etap porodu kiedy są skurcze, w drugiej części kiedy są bóle parte to już znieczulenia nie ma, więc tak i tak trzeba się napracować Także jeśli nawet będziemy zwlekać z wzięciem znieczulenia by starczyło na dłużej, to tylko to spowoduje przedłużenie okresu porodu bo skurcze nam się wyciszą więc to wcale nie jest dobre - informacja z pierwszego źródła od położnej ze szpitala na żelaznej w Warszawie ; )Więc jeśli będą skurcze co 7 minut - śmiało do szpitala i ta osoba która chce ZZO niech od razu w szpitalu o tym powie - to zawsze ulga
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
mi na usg w 30 tyg też wyszło łożysko II stopien a w 33 tyg I stopien wiec ja nie wierze w usg bo cos oszukuja
- kafelka0
- Wylogowany
- gaworzenie
bidol według mnie rwę można smarować. Ja przynajmniej smarowałam maścią przeciwbólową. Mój mi robił masaż pośladka i po paru dniach przeszło. Na szczęście nie wróciło. Ale to było na początku ciąży...
Termin porodu przesunął mi się z 23 na 21 lipca
- Dżasta
- Wylogowany
- gaworzenie
Najpierw sie przywitam po bardzo dlugim czasie i bede nadrabiac co tam nabazgralyscie:P ale latwo nie bedzie. Ja ciagle zabiegana jestem, nie mam czasu na nic, ale i sil juz mi brakuje. A wogole to w ciazy mam jakas manie sprzatanie i ciagle bym to robila nawet jak maly okruszek gdzies zobaczy to juz bym odkurzacz wyciagala Maz juz na mnie psioczy
Bidol ja tu staram sie zagladnac co jakis czas na 5 min zeby was podczytac i przewaznie zapominam sie wylogowac, wiec to moze wygladac tak jakbym non stop tu siedziala:P
P.S sliczny brzusio
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kafelka0
- Wylogowany
- gaworzenie
Ciekawa jestem ilu z nas urodzi w wyznaczonym terminie. Myślę że będzie nas bardzo mało.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa