BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361968 przez Anna77
Agnessa fotka już jest :) Coś mi się nie chciała wgrać. A odnoście proszku - powtórzę się, ale 14 lat temu, 5 lat temu i teraz będzie Jelp. Żadnych płynów zmiękczających na początku nie używam

Majówka cieszę się, że się podobają. Od dawna się na nie czaiłam, ale tanie nie są, zwłaszcza przy imieniu Mateusz. A kupiłam na Allegro oczywiście. Teraz dwa tygodnie poczekam na realizację

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361969 przez agnesssa
Anna Super sa te literki :woohoo: Bardzo mi się podobają, niestety mój maż się ze mna nie zgadza i powiedział, że on żadnych literek nie chce :dry: Chociaż jak bym chciała ułożyć Maksymilian to też bym majątek pewnie wydała :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #361970 przez Anna77
Wiesz, nasz kącik Maluszka będzie w naszym "dużym pokoju"/salonie, który jest też naszą sypialnią i wszystkim innym. Te literki to będzie jedyny element zaznaczający ten kącik, tak żeby choć troszkę było "maluszkowo" ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361972 przez anszka
Agnesssa - ja kupiłam proszki do białego i kolorów Lovela, płyn do płukania tej samej firmy.
Zaleca się, by prać dziecięce ubranka w proszkach lub płynach do ubranek dziecięcych, bo mają mniej detergentów niż zwykłe i nie podrażniają skóry dzieciaczków i zmniejsza się ryzyko alergii. Niektóre mamy piorą też w jakiś płatkach mydlanych, ale nie wgłębiałam się w temat.

PS Jestem po pierwszej turze prania ciuszków po dzieciach koleżanek i wszystko jest czyściutkie i doprane.

12 lata 7 miesiąc temu #361973 przez agnesssa
Anna To już w ogóle super :lol: Koniecznie zdjęcie poproszę jak już będziesz je wieszać :lol:

Anszka A jak cenowo to wychodzi :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #361975 przez anszka
Agnesssa - kupowałam w Auchan, proszki po 3,6 kg - ok. 35zł/szt., płyn 2l- 22 zł

12 lata 7 miesiąc temu #361979 przez chłopek
olga mojej siostrze sciągła chyba 2 tyg przed terminem porodu, mojej szwagierce wczesniej i po terminie urodziła wiec nie ma reguły

anszka no ja jutro ide ale mam wizyte za tydzien, położna mi powiedziała że jak by se cos działo mam przyjsc wczesniej, a mnie nadal kłuje wiec wole isc

12 lata 7 miesiąc temu #362012 przez Kamyczka
Hej dziewczynki,jestem już.Nie ogarniam tego,co naskrobalyście,tyle tego.Byłam w szpitalu od czwartku,dziś wróciłam :)

12 lata 7 miesiąc temu #362014 przez chłopek
hej kamyczka jak sie czujesz?
i cosie działo

12 lata 7 miesiąc temu #362016 przez Kamyczka
Dziewczyny-mam dla Was przestrogę,jeśli macie problem z twardnieniem brzucha i szyjką-nie dotykajcie brzuszka,nie pozwalajcie go nikomu dotykać-to powoduje skurcze!!!!I żadnego masowania kremami,itp,ja masowałam 2 x dziennie i widzicie jak to się skonczyło :( teraz mi już nie twardnieje,ale 'stawiał się" na tyle,że nawet mój gin na usg w czwartek to zauważył i skierował mnie do szpitala z dopiskiem "groźba porodu przedwczesnego".Także nie ma żartów!!!!!!!!!to samo mówili mi różni lekarze i położne ze szpitala-"ręce precz od brzuszka"!!!!!!!!!

12 lata 7 miesiąc temu #362018 przez anszka
Kamyczka - no nareszcie! ależ się o Ciebie martwiłyśmy, dobrze, że już jesteś w domku, przestrogę biorę do serca.
Ale już wszystko dobrze?

12 lata 7 miesiąc temu #362019 przez Kamyczka
Dzięki kochane,że się martwiłyście.Bidolek :kiss:
Szyjkę mam zamkniętą,więc aż tak źle nie jest.Biorę tylko nospę 3x dziennie i luteinę 2x2,no i nie po badaniu krwi też musiałam kupić żelazo :( No i mam leżeć,jak to lekarz powiedział,najlepsze co mozemy zrobić dla maluszka to dużo leżeć i odpoczywać.To najlepszy lek.

12 lata 7 miesiąc temu #362020 przez chłopek
kamyczka ja nie lubie wogóle jak mi ktoś brzuszka dotyka,sama też nie masuje bo własnie boje sie tego ze sie bedzie stawiał

12 lata 7 miesiąc temu #362021 przez chłopek
dziewczyn ma moze ktoras tel Samsung GT-i5700 Galaxy?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362022 przez Kamyczka
chłopek,Anszka,odkąd nie dotykam brzuszka i nie wmasowuję kremu,jednoczesnie łykając nospę-nie mam twardnień brzucha.Ale połozna mi wyjasniła,że czasami brzuch twardnieje od ruchów dziecka i nie jest to niepokojące o ile nie występuję regularnie w ciągu np godziny czy kilku godz jest ich 5 czy więcej.Ale kazdy dotyk stylmuluje naszą macicę do skurczów,więc uwaga z tym!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka