BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #361701 przez agnesssa
Witam się z rańca :) Jakoś dziwnie mi, że jeszcze nic nie pisałyście, bo od rana zawsze gwarno było :silly:

Olga
Masz śliczniusi brzusio :woohoo: A córcia jaka ładna :lol: No i powodzenia na wizycie, mam nadzieję, że jak wrócisz to się pochwalisz co i jak :woohoo:

Majóweczka Nie mogę się doczekać zdjęć pokoiku :woohoo: Fajnie, że już masz zakupy za sobą, no i dobrze, że zamówiliście z transportem :woohoo: A my się pozbyliśmy biurka, mój mąż był na tyle sprytny, że zmieścił do naszego kombi, a że ja pociągiem jechałam, to się zabrał ze wszystkim :blink: Kanapę właśnie wystawiłam do oddania na Tablicy, więc mam nadzieję, że ktoś ją zabierze w tym tygodniu, no i może w przyszłym uda się ruszyć z malowaniem :lol:

Bidolku nie byłam w cyrku kupę lat :huh: Na pewno będzie fajnie :lol:

Kafelka
Śliczne imię dla córeczki, jak by u mnie była dziewczynka, też by była Natalka :woohoo: No i super, że wszystko dobrze po wizycie :woohoo:

M_M Nie dziwię się, że się wqrzyłaś, chyba bym rozniosła, jak już bym wyniosła stare łóżko a tu dooopa, bo sobie nie dojechali :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361702 przez daners
Anszka najważniejsze,że z Wojtusiem wszystko dobrze. Niezle rosnie ten Twoj boj :) jakos tak sie wydaje że duzy chłopczyk bedzie :):):)

a z szyjka no musimy byc przygotowane na takie poświecenia wiec sie oszczedzaaj :) będziesz przyswajac teorie odnosnei ćwiczen na sucho :):):)

Majówka a co obawiasz sie że tez moze Ci sie skracac szyjka?

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu #361704 przez Majowka
Daners, mysle, ze nie bo jeszcze nic mnie nigdy nie bolalo, poza glowa na poczatku ciazy :laugh: ...ale moja kolezanka zaczela sie skarzyc na ciagnace bole w kroczu i wogole chcialabym wiedziec jak to sie objawia, by byc na to przygotowana. Przede mna sporo zakupow i urlop, nie moge byc uziemniona :laugh:

Agnessa, super! Teraz juz pojdzie z gorki! Relacjonuj prostepowanie remontu! :)
Ty juz kolorek masz wybrany prawda? Mebelki tez juz wypatrzone?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361707 przez anszka
Daners - oczywiście, że synuś najważniejszy, ja wszystko zniosę, a mały przez 4 tyg. urósł prawie 600g :)
Majówka - ostatnio brzuch często mi twardniał, czułam bóle podbrzusza i krocza. Nie martw się na zapas :)
Agnesssa- jak Twoje mdłości?

12 lata 7 miesiąc temu #361711 przez Majowka
Anszka, czyli jednak bol krocza :dry: Na szczescie jeszcze mnie to nie spotkalo...twardnienie brzuszka mam od czasu do czasu, ale jestem pewna, Ze to normalne.
Ty w takim razie oszczedzaj sie ile mozesz! :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #361713 przez anszka
Twardnienie brzuszka jest normalne, bo macica sobie trenuje, ale u mnie były to długotrwałe napięcia połączone z bólem, a ból krocza może też się pojawić od nacisku dziecka, więc to też nie musi zwiastować kłopotów :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361714 przez agnesssa
Anszka Ale masz już dużego synusia w brzuszku :lol: Super, że wszytsko dobrze z małym, i wrzuć nam fotę :woohoo: No a z ta szyjką, to się oszczędzaj, bo nie ma żartów :kiss: A z moimi mdłościami to różnie... wczoraj mnie dopadły jeszcze wieczorem i znowu wymiotowała, a dzisiaj od rana jest dobrze więc zobaczymy co dalej z tego będzie :huh:

Majówka no wybrane mam, ale zobaczymy jak to będzie jak już kupować zacznę :woohoo: Może jeszcze mi się coś pozmienia :woohoo: Muszę zamówić ten szablon malarski, żeby mi przyszedł :lol: I ciągle nie wiem czy zamówić tą malusią zebrę czy żyrafę :woohoo:

Daners Ty również się oszczędzaj :side:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361719 przez Olga
Witam was mamusie z rana.

Ja juz od 8 na nogach,bo do Olgusi koleżanka przyszła i ćwiczą na gitarach,bo dziś po południu mają lekcje.Ja już przygotowana,piję kawusię i tak koło 10 sobie wyjdę,daleko do gina.nie mam,to sobie spacerek zrobię. :lol: Mam nadzieję,że będzie przyjmował,bo ja coś ostatnio mam pecha,jak na wizyty chodzę,to zawsze gdzies wyjeżdża,ale teraz idę prywatnie,to myslę,że jak by co,to by dzwonił. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #361723 przez anszka
Olga - ciekawe, ile Twój Ignaś przybrał na wadze :)
Agnesssa - współczuję, ja miałam niewielkie mdłości na początku, ale obyło się bez wymiotów, tylko raz mnie dopadło wieczorem ;)
A jakie mebelki masz wybrane? I te szablony też pokaż :)

12 lata 7 miesiąc temu #361727 przez Olga
anszka jestem sama bardzo ciekawa,bo już w 27 tyg.ważył 1511g.to może teraz trochę przystopował ha ha.Ciekawe,czy dalej ułożony główką w dół? Ja wczoraj stwierdziłąm,że jestem uzalężniona od tego usg,jak nie mam zrobione dłużej niż co 3 tyg.to tak mi jakoś czegoś brakuje,kiedyś takich cudow nie było i człowiek nie panikował,a teraz :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #361729 przez bidol
Majówka - super że zakupy udane - pewnie doczekać się nie możesz żeby ustawić je w pokoiku Niunia :laugh:

M_M
- tylko jak już to łóżko przyjdzie to nie szalejcie za bardzo :silly:

Kafelka
- superaśnie że Niunia rośnie :lol: ale masz naganę - jak to leniuchować? bez Nas??? :(

Anszka
- To Wojtuś kawała chłopa :laugh: a ktg fajna sprawa :laugh: Tylko oszczędzaj się - bez szaleństw i odpoczywaj więcej :kiss: :kiss:
A ze szkołą rodzenia - to niema żartów - Jak chodziłam w ciąży z Sebkiem - to na któryś zajęciach było oddychanie przy parciu i dziewczyna tak się wczuła w rolę że na porodówkę pojechała :ohmy:

Agnesssa
- my już w tamtym roku byliśmy w cyrku :lol: Seba wysiedział 2 godz jak zachipnotyzowany - ale wtedy była KORONA - to taki fajniejszy niż teraz - chyba :huh:
A i super że już pokoik opustoszasz :lol:

Olga - Koniercznie daj znać po ginku :laugh: ciekawa jestem ile Twój wielkolud urusł :lol: Ja mam USG w przyszłym tygodniu :lol:

Daners - czyli dzisiaj cały dzień siedzisz i piszesz??? chwali się postawa obywatelki :blush:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361738 przez agnesssa
Anszka takie łóżeczko allegro.pl/lozeczko-radek-ii-4-kolory-pr...nsk-i2325728537.html w kolorze orzecha,
taka kanapę allegro.pl/kanapa-mandy-rozne-kolory-dow...kik-i2334578247.html tylko, że na giełdzie mi na wymiar zrobią
nie wiem co zrobię z komodą, bo mam opcje albo wyszlifować tą co mam sosnową i przebejcować i nową sobie do sypialni kupić, na wymiar, albo kupić nową do pokoju maluszka, ale o tym jeszcze pomyślę.

A wzory są takie :

A co do mdłości, to mnie męczyły właściwie od początku do końca 4 miesiąca, piąty miałam spokój, no i jak widać znowu wróciły, ale może nie na długo więc się nie martwię, wolę to niż inne dolegliwości, przez które musiałabym leżeć :blush:

Bidolku
to super, że Seba lubi :) Teraz też będzie zadowolony, zobaczysz :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #361745 przez Olga
Mi się ta żyrafka podoba,ja będę naklejkę z zyrafą kupowała.

Lecę dziewczynki jeszcze z psem i do gina.Pa pa. :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #361757 przez anszka
Bidol - hehe, to dlatego lekarz powiedział, że ćwiczeń gimnastycznych absolutnie nie, a te oddechowe, to ewentualnie i ostrożnie :)
Olga - no ja też sobie życia bez usg nie wyobrażam, na początku przez pobyt w szpitalu miałam często, więc jak mi ograniczyli wizyty i miałam raz w miesiącu, to bardzo mi tego brakowało :)
Agnesssa - coś za coś, ja pierwszy trymestr praktycznie przeleżałam, więc może dlatego wymioty mnie ominęły :)
Kanapa śliczna, lubię prost formy, a miałaś okazję na niej posiedzieć i poleżeć, bo ważne też, by była wygodna ;)
Szablony mi się podobają, trudny wybór...

12 lata 7 miesiąc temu #361764 przez agnesssa
Olga wracaj szybko z newsami :lol:

Anszka no kanapa jak kanapa, siedziałam na giełdzie i nie była niewygodna :silly: Kanapa jest po to, żeby było na czym usiąść i nakarmić maluszka więc tyle wystarczy :woohoo: Chyba, że goście przyjadą, to będę zmuszona oddać sypialnię i spać z maluchem w pokoiku, więc tyle pewnie wystarczy :lol:
A wzory na prawdę mam zgryz bo oba mi się podobają :lol: Chociaż moj tata oczywiście nalega na auta jakieś, a najlepiej ciężarówkę :silly: (Bo my transportowa rodzina jesteśmy hehe ) Ale to jak będzie starszy to mu takie zrobię :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka