BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #364188 przez chłopek
ja mam taka huśtawke allegro.pl/hustawka-fisher-price-rain-forest-i2337226987.html
później na nią popatrze i ci napisze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #364191 przez mloda_mamuska
bidol ja mam podobny leżaczek .od znajomej za darmo dostałam.ale nie wiem czy Mężowi się spodoba..bo zanim zaczęlismy cokolwiek kupować to byl na tak,jesli chodzi o różne rzeczy używane dla Oliwierka..oczywiscie w dobrym stanie..a teraz jak mamy cos kupić..to widze,że tak wybrzydza...jeszcze bardziej niz ja ;P
i wszystko chce Nowe dla Synusia swojego...

znajoma kupila sterylizatro ten do mikrofalowki i nie uzywala go ..i chciala nam sprzedac za 50zł .a on ,ze nie chce..woli nowy..a nie od kogos.a jak mu tlumaczylam,ze ona nie uzywala.to On na to,ze niewiadomo... i ze on juz nie chce tego do mikrofalówki tylko elektryczny...
głupii ;)

Dziewczyny
czytalam,ze trzeba pić dużo wody w ciązy.ja pije ale gazowaną..myślicie,że może być czy musi byc niegazowana?? ;)

12 lata 8 miesiąc temu #364192 przez chłopek
m_m ja wogóle wody nie piłam,

12 lata 8 miesiąc temu #364195 przez Majowka
M-M, my mamy Canona eos 40D. Dostalam na gwiazdke od miska nowy obiektyw macro do fotek kulinarnych...nawet nie wyprobowalam :blush: Bo 2 dni przed wigilia tescik zrobilam :laugh:

Blog modowy super rzecz! Tu sie przeprowadz do mnie to razem bedziemy robic, ja Ci fotki w ciuszkach, a Ty mi w kuchni :) Szukam wlasnie kogos takiego :laugh:

Moj blog bedzie w dwoch jezykach na poczatku, a pozniej sie zobaczy, czy warto ciagnac w dwoch...

Bidolku, dzieki :kiss: Jeszcze nie zapomnialas o moim blogu :laugh: :laugh: :laugh: Bedzie na pewno, nigdy nie porzuce tego pomyslu, mimo iz spelnil juz swoja role (ciaza ;) ) za duzo w to pieniedzy zainwestowalam i zbyt wielka mi to sprawialo radosc, zeby tak to teraz zaprzepascic.

12 lata 8 miesiąc temu #364197 przez maksiu
Kochane uciekam zjesc cos i sie polozyc bo maluszek kopie nie milosiernie i mnie wszystko boli
Maks ojca bije hehe
Odezwe sie jutro
MM ja musze jezdzioc i robic wyniki i musze teraz z malym jechac niestwet

OKI lece do jutra buziale

12 lata 8 miesiąc temu #364198 przez mloda_mamuska
My jeszcze chcemy to kupić:

www.ebay.com/itm/Fisher-Price-Baby-Papas...8dd87f#ht_542wt_1159

znajomi mają i polecają;) maluuszek bardzo lubi w tym zasypiac;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #364200 przez saiko
MM - no to zboczenie smakowe ma ten kolega ;) Ja w ciazy nawet tak nie mam
co do aparatu to my ostatnio kupilismy sobie iPhony 4S i one maja bardzo dobre aparaty wiec nimi bedziemy pstrykac zdjecia

Olga - ja ma zwykla karuzele, zle z dokupiona pozytywką Canpol . Sama karuzela jest różowa (dostałam używaną) ale stwierdziałam że skoro nie mieszkamy u siebie to nei ma co sie przejmowac a Szymkowi bedie wszystko jedno byle sie krecilo i grało :D chcialabym tylko dokupic kilka nowych maskotek do niej bo te co sa sa jakieś takie mdłe

bidol - ja chce taki leżaczek, ale taki do 18kg

MM - co do picia to w takie chlode dni mam z tym problem. Wypilam dzis 1 herbate i 1 kawe :( powinnam sie zmusic do wypicia jeszcze czegos.

tylko ja nie ogladam żadnych seriali? :D
Czytam za to ksiazki - wlasnie od piątku przeczytałam "Igrzyska śmierci" i wlasnie kończę "W kręgu ognia" i może jeszcze dziś zacznę 3 część - polecam bardzo zwłaszcza dla leżących mamusiek :D

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #364204 przez mloda_mamuska
Majowka bardzo chętnie się przeprowadze,jesli znajdziesz jakąś pracę dla Mojego Miśka :lol:
My kochamy ciepełko,więc u Was jak znalazl.idealnie :kiss:

no i chetnie robilabym zdj Twoich pyszności ;)
ja zawsze miśka zmuszam,zeby robic mi zdjecia....
a w polsce to mialam znajoma,która miała tyle cierpliwości,zeby mi robic zdj ;)
a tak to ciężko..samej.

a ten canon super.moze namówię Miśka :lol:

saiko ja pije dużo... litr wody gazowanej dziennie plus 3 szklanki herbata,cappuccino;)
hehe a ja nie lubie czytac książek :lol: wiem,zbrodnia...;p

12 lata 8 miesiąc temu #364206 przez Majowka
M-M, wypasiona ta hustawka, ale my nie kupujemy takiego bajeru, bo nie mamy gdzie postawic :(
Lezaczek kupie na pewno, taki zeby sie rozkladal na plasko dla noworodka, do 9 kg. juz mam nawet jeden na oku, bardzo prosty.

Ja bardzo duzo wody pije, 1,5 l na dzien, niegazowanej...ja po prostu co chwile umieram z pragnienia :S

12 lata 8 miesiąc temu #364209 przez bidol
Chłopek - fajna, ale ja wolałam coś bardziej przenośnego :laugh:

M_M
- śliczna- serio - ale bałabym się że rozlulam maluszka ;) Ja Sebka nie uczyłam lulania - bałam się że późnie nie dam rady Sobie z nim ;) a i wózek nawet wybierałam taki żeby niedało się nim bujać :lol:

wody ja dużo piję :laugh: mąż zgrzewkami kupuje :laugh: i raczej niegazowaną piję :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #364214 przez mloda_mamuska
Majowka ja tez umieram z pragnienia co chwile..mimo,ze u Nas nie ma takich upałów jak u Was ;))

no i cale szczescie,ze zawsze mam pod nosem wc,bo latam tam co 10 minut.. ;)
misiek juz sie smieje,ze mi nocniczek kupi taki ładniutki z fisher price'a ,zebym w nocy nie musiala przez całe mieszkanie latać w nocy do toalety i sie wybudzzać tak :lol:
ale juz przywykłam,ze tak wstaje ciągle ;)

bidol ten moj wozek stokke wlasnie jest taki,ze nie da sie nim bujac . ;) i wszyscy mówia,ze kiepski,bo nie da sie pokołysac maluszka..

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #364216 przez mloda_mamuska
Dziewczyny czy po porodzie mozna od razu zaczął ćwiczyc,czy nie da rady ;p ??
bo chcemy kupic bieznię albo stepper no ewentualnie karnety na siłownię,bo chcę zrzucić kilogramy...a w sumie to poprawic kondycje i zrzucic uda i pośladki ;PP

http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/51516/51516,1200479661,1/stock-photo-newborn-bab

jakie słodkie ! :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #364230 przez bidol
M_M - po pierwsze - to widziałam ostatnio ten Twój wózeczek - kobietka robiła zakupy w H&M i była z kalim ok 8-9 miesięcznym bąblem w spacerówce i tan mały się tak wiercił że mało co nie przewrucił tego wózka ;)
-po drugie - to zapomnij o siłowni - i tp. przez pierwszy miesiąc chodzisz jeszcze obolała - i nie wiem czy to prawda, ale karmiąc piersią nie powinno się za bardzo ćwiczyć bo pokarm ttraci na wartości - ale nie wiem czy to prawda ;)
-po trzecie - zgubisz te kilogramy w momęcie - zwłaszcza że mało przytyłaś - nocne wstawanie i spaceru z Oliwierkiem pomogą w momęcie :laugh:
ale zapytaj jeszcze Anny - zdaje się że ona ćwiczyła po porodzie :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #364232 przez mloda_mamuska
bidol pewnie krocze jeszcze mocno boli :( :( :(
mam nadzieje,ze nie bede miala cesarki,bo wte :( to w ogóle cięzko chodzic...podobno.

a to,ze mleko traci wartosci od cwiczen to nei slyszalam;))
ale dzieki za rady! zapamiętam ;)

12 lata 8 miesiąc temu #364235 przez anszka
Saiko - ja też czytam :) więc jak coś ciekawego trafisz, to pisz :)
ja właśnie czytam "Bezowocne czuwanie" - zapowiada się ciekawie.
Też muszę się pilnować z piciem, bo ja generalnie nie odczuwam pragnienia. Kiedyś na jednej kawie mogłabym przeżyć cały dzień, teraz staram się pić więcej.
Bidol - mam numer do Darii, jeśli do jutra się nie zamelduje, to będę atakować :)
M_M - też bym się obawiała, że przyzwyczaję małego do zasypiania podczas bujania, ale widziałam te cudeńko i wygląda rozkosznie.
Jeśli chodzi o ćwiczenia, to ze spokojem, pierwsze dni i tygodnie mogą być trudne, więc sama zobaczysz, czy masz siły i możliwości fizyczne, by ćwiczyć.
Ja mam canona eos 1100d i też polecam.
Majówka - blog kulinarny? brzmi ciekawie i smakowicie, też czekam :laugh:
Maksiu - dobrej nocy
Chłopek - spakowałaś torbę?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka