BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #314983 przez madziaska
Cos dzisiaj redakcja kuleje ;)

Moja Hanka jakas dzisiaj niespokojna, ciagle placze i musze ja na rekach nosic. Teraz spi, ale pewnie zaraz sie obudzi. Chyba jednak przestane pic kawe, bo mysle, ze przez nia mala ma ostatnio w ciagu dnia polgodzinne drzemki. kiedys spala po trzy godzinki nawet. No i ten sen jest bardzo plytki, nic nie mozna w domu zrobic, bo zaraz sie budzi.

Sarna fajne zdjecie, no i dobrze, ze sraczka minela ;)

Sauri Igorek pewnie tak potrzebuje cycusia. Hania w ciagu dnia je czesto, wlasciwie nie mamy stalych por karmienia, je na zadanie. W nocy jest lepiej, zazwyczaj je ok 19.30 i budzi sie dopiero ok 2-3. dzisiaj bylo inaczej, bo po 24.

Kurcze WY tez tak sie dzisiaj czujecie do d...??? Chyba niskie cisnienie jest :/

Malinka ja mam OILAN 2w1, on jest od 0+.
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #315005 przez mia1082
Witam ufffffffffff od wczoraj wieczorem zalegle 4 strony hehehhe musze tu zagladac czesciej bo pozniej ciezko Was nadrobic :laugh: :laugh:

Sarna ale sie usmialam z ta bajka ;) co do synka biedactwo dobrze ze juz mu przeszlo :) a Ty sie jakos trzymaj.... pamietaj co nas nie zabije to nas wzmocni :laugh:

Suari i Kima cudowne chlopaki :laugh:

Malina86 dobre z tym turbanem na glowie zdolna masz mala :laugh:

Róża pytalas o chrzest moj Kacperek byl chrzczony jak mial 3 miesiace i mial kupione ubrano z szafy krasnali. Takie marynarskie bo tez nie uznaje betow ubrankadochrztu.com/CW001_Ubranko_do_chrztu_z_kurtka_76.html wygladal uroczo... a trzymalismy go cala msze na rekach na zmiane z moim A.

Nastapila poprawa z kupkami. Dzwonilam dzis do poloznej i poleciala smecte. Podalam juz 2 razy po kilka lyzeczek i kupki dalej zielone ale juz mniej i bardziej stale....ufff... moze mu przejdzie bo biedny ma juz tak obszczypana buzke...

co do pracy to mam umowe do konca macierzynskiego czyli poczatkiem kwietnia staje sie bezrobotna :(
13 lata 2 miesiąc temu #315011 przez mia1082
aaaa madziaska moj Kacper juz od jakiegos czasu spi w ciagu dnia 3 razy po 30 min z zegarkiem w reku a kawy nie pijam wiec nie wiem czy to dlatego.... chyba nasze dzieci robia sie juz coraz starsze i wytrzymalsze :laugh:

co do placzu to moj maly terrorysta jak wstaje okolo 15.30 tak sobie jojczy do 18.30 czyli do samego kapania.... pozniej pada o 19.00 na pol godzinki i okolo 20 zasypia na troszke dluzej niz 30 min.... jednym slowem mowiac urwanie glowy i tak codziennie :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu #315022 przez Róża
Cześć dziewuszki, my dziś juz po szczepieniu i na razie odpukać wszystko oki :)
Waży nam już 6 400 :) Kluseczek :kiss:
Symcio starsznie był grzeczny, najpierw połtorej godziny czekalismy na wejscie do gabinetu i cały czas lezał sobie i rozgladal sie po dzieciach, potem z pania doktor zagajał jak go badała, nawet patyczek w buzi nie zrobił na nim wrazenia, bo zaraz był śmiech,a podczas szczepienia dopiero przy trzecim ukluciu zaplakal,ale tylko troszeczke, nawet nie trzeba było specjalnie go uspokajać, wiec było o niebo lepiej niz poprzednio, a tak sie balam :)

A my noc mielismy do bani, Szymkowi cos sie przypomnialo i jadł co godzinkę :)

Suarii mój synek też je krótko, rzadko mus ie zdarza tak jak kiedyś doić i doić, kilka minut i juz mu starczy, zazwyczaj koło 10, chcoiaz ma takie dni, ze wytrzyma 5 minut i juz sie go nie zmusi ;) ale przybiera wiec sie nie martwie :)

Sarna, biedni jesteście z tymi choróbskami, niech już ida precz od Was :*

Mailnka, trzymamy kciuki za męża :)

Emka - witaj :) Nacia sliczna :*

Mia, śliczne wdzianko, ja już zrezygnowąłam z beta ostatecznie, myślałam, że tak trzeba, znaczy, ze tak jest przyjete, musze za czyms pojezdzić dla małolata i go zestroimy :)

Madzia, mój Szymek od jakiegos półtora tyg tak się przestawił, ze wciągu dnia drzemie właśnie tak krótko, wześniej potrafił zasnąć o 14 i obudzić się o 19, a teraz niestety max do godzinki i już wstaje ... pije kawe, ale piłam i 4 tyg temu, a wtedy spał długo, bo sprawdzałam i dlatego wróciłam do kawy, więc u mnie to rczej jedno o drugiego niezależne, ale wiadomo, każde dzieciątko jest iinne :)

Buziaki postaram sie zajrzec pozniej, a dziś mąż roibił rano Szymkowi fotki, jak cos fajnego wybiore to wkleje, bo jeszcze nie przejrzałam :)
13 lata 2 miesiąc temu #315047 przez madziaska
W takim razie pije kawke dalej ;)

Mia super ta stronka, sliczne ubranka. Zakochalam sie w szarym plaszczyku dla dziewuszki :)

malina ja tez trzymam kciuki za malza ;)

Roza super, ze Szymek tak dobrze zniosl szczepienie. Hanka tez zawsze sobie pogada z doktorka ;)
13 lata 2 miesiąc temu #315060 przez mia1082
Madziaska ja dlugo szukalam zanim mi w oczko cos wpadlo ale faktycznie ubranka maja rewelacyjne :)

Róża zazdroszcze Szymcia ;) moj Kacper ma ta szczepionke 6w1 wiec jest kuty tylko raz ale cala wies slyszy jak on placze ;) przynamniej tak bylo do tej pory kolejne mamy 1.03 wiec zobaczymy

malina kciuki zacisniete :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #315106 przez Malina86
Czesc Kobitki!

My po rehabilitacji, a w zasadzie to rehabilitacja sie nie odbyla, gdyz Pani fizjoterapeutka powiedziala, ze mamy dac dziecku spokoj i nie wymyslac mu schorzen! Babka ogolnie z super podejsciem do dzieci, znajoma Zawitkowskiego- razem studiowali. Rozebrala Misie, zrobila z nia pare cwiczen, pospiewala piosenki, pokazala jak ja nosic i nie stwierdzila zadnych nieprawidlowosci kwalifikujacych sie do rehabilitacji. Mamy ja jak najmniej nosic w pionie i trzymac w lezaczku. Takze zadnej rehabilitacji nie bedzie, za tydzien jedziemy zeby jeszcze raz na nia zerknela ta kobitka. Badz tu madry czlowieku! Jeden mowi ze ma krecz, a inny puka sie w czolo! A ja sie juz naryczalam za wczasu przez ten rzekomy krecz. No szlak czlowieka trafic moze! Paranoja.

Ide zjesc hamburgera wobec tego, zajrze wieczorkiem :)
13 lata 2 miesiąc temu #315121 przez luska
hej kobietki

Dziewczyny u mnie mala tez dużo mniej spi, właśnie takie drzemki....chociaż nie narzekam bo często sobie drzemie

Malin dokładnie paranoja!!!!Tylko szoda tych łez....ale najwazniesze , ze wszytsko jednak oki :)

mia zajebiaszczy ten stój az żałuje , że Olkowi na coś takiego sie nie zdecydowałam , bo kupiłam mu gajer i wyszło mi 250zł B)

My jednak doszliśmy do wniosku , ze połączymy chrzest ze ślubem B) Wcale a wcale mi się to nie uśmiecha ale niech będzie B) Tak mysle , że na początku czerwca zrobimy .Moj mówi, ze w maju ale jakoś nie pasi mi ten maj.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #315180 przez Dorciaition
Malina kurka tyle stresów przeżyłas i łez wylałaś, a tu taka wiadomość. Po co narażają ludzi na takie nerwy. Fajnie, że rehabilitantka z dobrym podejściem :) Na pewno wiele widziała i sie zna. Więc świetna wiadomość. :)

Mia extra strój. Z tego co oglądam to wg mnie dla chłopaków są fajniejsze takie eleganckie.

Róza ładnie Szymuś waży. Masz co dźwigać, no i najważniejsze, że dobrze przeszedł szczepienia. Podrywał panią doktor ;)

Foty wklejaj :) W ogóle dziewczynki pokazujcie maluchy. Mamy najładniejsze dziecie na całym forum, co ja gadam- na świecie, wiec chwalmy się :)

Luśka jak na początku czerwca to juz trzeba załatwiać :)

Proszę doradźcie które ładniejsze
allegro.pl/zaproszenia-na-chrzest-ze-zdj...-a3-i2093082271.html
allegro.pl/vision-art-zaproszenia-na-chr...oto-i2080618772.html

Dziś "Śledzik" trza wypić :lol: :lol: Na zdrówko :silly:

Oglądałyście Pierwsza miłość? Ale ryczałam dziś. Kinga urodziła chłopca. Ale włosy ma :)

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #315211 przez mia1082
Malina ale Ci lekarze sa niepowazni.... dobrze ze wszystko jest w porzadku bo zdrowko malenstwa przeciez najwazniejsze :laugh:

luslka nie zaluj bo pewnie tez bedzie z Twojego synka niezly elegancik ;)

Dorcia jak co komu sie podoba nie zaprzeczam ;) a co do zaproszen to ja bym wybrala z pierwszego linku wzor W2 lub W3 :woohoo: moze Ci w czyms pomoge bo wiem jak to jest tez jestem bardzo niezdecydowana :blink:

co do "sledzika" to masz racje ale ja nie mam towarzystwa do kielicha bo moj A. w pracy do pozna dzisiaj :(
13 lata 2 miesiąc temu #315219 przez Dorciaition
Mia chodziło mi o to, że są fajniejsze dla chłopaków niż dziewczynek. :)
Ja też z tych nie zdecydowanych.

Otwieraj co tam masz, wypije z Tobą :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #315224 przez mia1082
heehehe Dorcia juz tak dawno nie mialam alkoholu w ustach ze nie wiem kto by mnie eskortowal do lozka po tym kielichu ;)

ale sie nie zrozumialaysmy co do ciuszkow :laugh: wiesz nie zagladalam na dziewczynki z wiadomych powodow :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #315228 przez chłopek
luska właśnie jak na czerwiec to juz załatwiaj nie wiem czy to nie za późno juź. my rok wczesniej ślub załątwialismy
13 lata 2 miesiąc temu #315229 przez Dorciaition
Bo ja tak bez sensu napisałam. ;) Ten "Twój" jest extra.

Ha ha u mnie też było cieżko po pierwszej lampce wina od takiego długiego czasu ;)

13 lata 2 miesiąc temu #315231 przez Aleksandra
Cześc z wieczora :)

Troszkę nam się weekend przedłużył :) Ale za to bardzo dużo zrobiliśmy :) Teraz pomieszkamy tydzień u nas w pokoju i zaczniemy się pomału przenosic :) Dziś mają nam jeszcze przywieśc i zamontowac słupek z piekarnikiem i mikrofalą...jadą jadą i dojechac nie mogą...

NIe jestem w stanie was nadrobic więc musicie mi wybaczyc :)

Chyba jutro dostanę @. Mam nadzieję, że będzie łagodniejszy od ostatniego cho zapowiada się ciężko bo już mnie mięśnie przy kręgosłupie bolą i jajniki czuję...

Dziś Natalce zmieniliśmy stronę łóżeczka, tzn główkę ma w nogach. Tak na rehabilitantka zaleciła bo mamy łóżeczko tuż przy naszym łóżku a powinno się podchodzic do dziecka z dwóch stron, żeby prawidłowo skręcała główkę.

Malina to cudownie, że wszystko z Misią ok :kiss:

My jutro jedziemy na szczepienie o odbierzemy wyniki badań, ciekawe co tam wyszło z tą "krzywicą"
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia