- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
No z tym karmieniem to coraz częściej mm.... No i Iza robi tak że wypije 30 ml... zasypia, ja ją odkładam do łożeczka, mija 10 minut i ryczy że jest głodna... i od nowa... i tak 4h... nie wiem co mam z nią zrobić... Wczoraj tak zaczeła o 14stej a skończyła o 22!!!!!!!!!!!! wliczając w to kąpiel. Na szczęscie potem spałą aż do 4tej. A jak wasze maluchy?? Też tak robią???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MaLiNaUK
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
Nie wiem ile on jest w stanie wypić ale jak ssie jedną pierś nawet 15 min potem ma ochotę na drugą to chyba całkiem sporo jak na mały brzuszek. No i już mu rośnie druga broda
Dziś pierwszy raz wyjdę z nim na dwór. Wtedy miałam z kim go zostawić a dzisiaj jedzie ze mną na zdjęcie szwów. Panikuję od wczoraj! Czy nie za lekko go ubiorę,mam kombinezon na 62 a i tak jak go w niego wsadzę widać tylko oczy.
, co zrobię jak dostanie napad swojej złości..
Trzymajcie kciuki żebym nie dostała zawału I oby w końcu mi zdjęli te szwy...
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Diablica chyba już wszystko dobrze, że wypisali do domku??
śliczna Jagódka i jaki wierszyk chyba aż tak nie daje popalić skoro jest czas na rymowanki
Maciej jak się już zmienił. A co do gojenia to ja wolę nie zaglądać. Aż strach się bać. Niby nie czuję bólu, ale boję się na to patrzeć
Ogólnie to chyba teraz ja mam doła... ciągle chce mi się ryczeć nie mogę na siebie patrzeć... te obrzydliwe rozstępy. Fuj! " - o tyle napisałam wczoraj
Dzisiaj dokończę
Dziewczyny super zdjęcia! ja bym je mogła 24/h oglądać
Zuzu nie pękaj. On już jest duży chłopak, nie ma się czego bać Mój też ma drugą brodę, po mamusi hehe
Wczoraj Kacper dał mi wieczorem popalić. Pokrzyczał sobie troszkę, a zawsze taki grzeczny był... Może kolki się zaczęły?
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzisiaj tez sie wybieram na spacerek poki jest pogoda, nie lubie siedziec w domu.
Mnie na szczescie rozstepy ominely, ale ta linia nigra zrobila mi sie taka ciemna teraz a w ciazy byla prawie niewidoczna... A co do kilogramow to jak wrocilam ze szpitala i stanelam na wadze to az w szoku bylam. Wciazy przytylam 7,5 kg, po powracie juz bylo 9 na minusie, a teraz juz 11 mala wysysa ze mnie wszystko tylko boje sie zeby nie zabardzo bo juz wszyscy mowia ze strasznie zeszczuplalam a to dopiero tydzien i 3 dni po porodzie
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Jaki dziubelek malutki!!
No z tym karmieniem to coraz częściej mm.... No i Iza robi tak że wypije 30 ml... zasypia, ja ją odkładam do łożeczka, mija 10 minut i ryczy że jest głodna... i od nowa... i tak 4h... nie wiem co mam z nią zrobić... Wczoraj tak zaczeła o 14stej a skończyła o 22!!!!!!!!!!!! wliczając w to kąpiel. Na szczęscie potem spałą aż do 4tej. A jak wasze maluchy?? Też tak robią???
Sander u nas tez tak jest szczególnie wieczorem, pije co chwila, a potem spi po 5 godz. w nocy. Połozna mi mówiłą że u maluchów tak moze być, bo ssanie męczy i zasypiaja zamiast pić, a potem znów sa głodne i tak w kółko
Dwa dni temu poleciało kilkakropel krwi z pępka Mai miałam stresa, wiedziałam że tak może być, ale .. zadzwoniłam do położnej , potwierdziła że tak moze być i lekko przemywać octaniseptem delikatnie, przemywałam te dwa dni, ta krew zakrzepła a nie chciałam trzeć, zaczęłam sie martwić, ale przy kąpieli zalałam pępek i potem jak psiknęłam octan. to odpadło a pod spodem był normalny zagojony pępuś jak niewiele mi do szczęscia potrzebne hehe już chciałam jechać do przychodni żeby lekarz luknął
ewelka u mnie też ta linia ciemna i pępek cały... okropnie to wygląda, ale niedługo nam zejdzie. Ja miałam krem do twarzy na przebarwienia w ciąży Perfecta, smarowałam nim twarz a teraz brzuch i ładnie jaśnieje
zuzu hehe bije cię?? moja też sie wścieka i "boksuje" jak to mówi mój maż, jak sie wkurzy, to nie mogę jej przystawić do piersi, macha rączkami, szarpie bluzkę...mały agresor
Maluchy przecudne , takie do zacałowania
Ja też mam problem z ubraniem na dwór, byliśmy juz na 3 spacerach, dziś też sie szykujemy... za każdym razem mam dylemat co ubrać, wszystko za duże, niby mam jeden pajacyk na 56 ale też za duzy jakiś, Maja sie denerwuje przy ubieraniu , jestem mokra jak szczur na koniec, ale w wózku sie uspokaja na szczęście
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
ale spacerek zaliczony!!!!!!
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Grzeczny był- bo spał
W końcu nie mam szwów. Idę dziś golić nogi wieczorem! Bez brzucha, bez ciągnięcia
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Zuzu a skąd wiesz że się przegrzał???
My dziś na pierwszym spacerze Wreszcie wyszłam z domu!!!!!!! Mała miała body z krótkim, pajaca z długim, skarpetki i łapki, na to kombinezon i polarowa czapka Nie miałam aparatu bo bym zdjęcie zrobiła
Mleko powinno być wypite maksymalnie w ciągu doby - tak mi się wydaje, ale ja sie staram żeby w ciągu 8h podać. Oczywiście trzymane w lodówce.
Pępek też u Nas chyba zaraz odpadnie, mam wrażenie że jak pociągne go lekko to zostanie mi w reku... ale cierpliwie czekam... Mam takie fajne dresiki do ubrania ale czekam aż ten pępek odpadnie bo boje się że ją będzie urażał...
No ja też mam tą ciemną linie... na razie nie znika... i koło pępka też, robiłam nawet peeling ale za dużo to nie dało... Macie jeszcze brzuch??? Ja mam jak w 4 miesiącu Tak bym chciała już poćwiczyć.... bo waga ani drgnie... no i staram się nie jeść po 18stej...
Ewelka wrócisz do wagi... tylko potrzeba czasu... tez bym tak chciała... a tu 13,5 kg nadwagi!!!!!! Boże jak ja się tego pozbęde??? Najgorzej że to poszło w nogi, brzuch, biodra i w d... Ambitnie chciałam ubrać zimową kurtkę z zeszłego roku... i zapiełam sie w biuście... a dalej nie...
Nasza córcia za to "prosiaczkuje" jak jest głodna to się denerwuje i chrumka jak prosiaczek... my oczywiście nie możemy się wtedy powstrzymac ze smiechu, przynajmniej jest wesoło a nie nerwy ponoszą
Pozdrawiam!!!!!!!!
- Baasiuniaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Ja juz wlasciwie nie mam brzucha, trzeba go tylko bedzie troche ujedrnic wiec smaruje sie kremami, a z cwiczeniami jeszcze czekam
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
zuzu ja ubieram na spacer kaftanik z długim i śpioszki( tak jest ubrana w domu) pajacyk polarowy i kombinezon. A skąd wiesz że przegrzełaś?? ja mam wrażeie że za cienko ubieram, ale katarku nie ma itd.
Ja mam 5 kg na plusie ale chciałabym żeby zostało, bo taki chuderlak ze mnie. Brzucha już nie mam. Dziewczyny jeszcze krwawicie, czy już nie? ja jestem 3 tyg. po porodzie a jeszcze łażę z podpaskami, nie krwawie ale mam upławy brążowe... długo coś , po pierwszym porodzie po tygodniu już sucho było nie wiem moze przy drugim dłużej
zuzu W temperaturze pokojowej Twoje mleko może być przechowywane przez 10 godzin (siara przez 24 godziny);
W lodówce mleko można przechowywać do 5 dni;
W zamrażalniku znajdującym się w lodówce - 2 tygodnie;
W zamrażalniku lodówki, która ma osobne drzwiczki - 3 lub 4 miesiące;
W zamrażarce - pół roku lub nawet dłużej.
Zamrożony pokarm najlepiej jest rozmrażać przy pomocy strumienia chłodnej wody, stopniowo zmieniając ją na coraz cieplejszą. Można też włożyć naczynie z pokarmem do pojemnika z ciepłą wodą. Pokarm najlepiej ogrzewać do temperatury 37 stopni C. Nie należy gotować mleka. Zamrożony pokarm można przełożyć do lodówki i zużyć w przeciągu najbliższych 24 godzin (nigdy nie można ponownie zamrażać pokarmu !).
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Ale jak do tej pory ani kataru ani nic to chyba się już nie zadzieje...
planuje w czwartek jak bd słońce wyjść z nim na pierwszy spacer, bd miał równo 2 tygodnie , taki z prawdziwego zdarzenia. Nie z domu do samochodu
Basiulka gratulacje! Dobrze,że przy tym porodzie się nie nacierpiałaś
Dziś tylko jedna pobudka w nocy - wyspałam się niesamowicie
Gorla- ja nie krwawie ale mam coś takiego jak ty- brązowe upławy. Bez podpaski się nie ruszam. U mnie na plusie jeszcze sporo do zrzucenia- 10kg. Podobno karmienie piersią pomaga wrócić do normalności. Mam śmieszny brzuch taki mięciutki haha
Dzięki za radę z tym mlekiem