- Otrzymane podziękowania: 20
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
Oooo dziekujemy za miłę słowka
Nie Sander , mieszkamy w miescie, ale na obrzezach wiec zaraz kolo domu mamy las i laki a taaak szpeniuch nie samowity z niej.. roztrzepana jak mamusia upaaarta cos nie idzie po jejj mysli too moj Booziu... koniec swiata jest.
Wasze maluchy tez maja pozdzierana kolana i posiniaczone????
Bo moja MArysienka (sierotka) to raaany.. sama o swoje nogi sie potyka:P
Ale pogoda dzisiaj straszna , pada pochmurnooo i taki zmulony dzien, mala juz od samego rana marudna jest .
Miłego kochane :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale ją jakoś nie ogarniam ....
Sander lepiej być szczuplym niż otylym. Dzieci są okropne jeżeli chodzi o wytykanie wad..
A pocila Ci się jak była mała? Ją gdzieś czytałam że to może być związane z niedoborem witaminy d. No ale to u noworodka.... Może tak ma i już
Magdalen fajne z Was dziewczyny a jak się czujesz?
Trufla przeraziłaś mnie tym szkłem...
Ewelka powodzenia ,!
Co do kolan to mamy obydwa w strupach. Ale Kacper ma adhd i nie usiedzi na miejscu... Największego szału dostaje godzinę lub dwie przed snem... Z podwórka przychodzi padnięty a w domu przybywa mu energii
Więcej nie pamiętam...
Pozdrawiam
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Ciezko mi juz ze wszystkim ale musze radzic sobie...
Zaczyna mnie panika ogarniac bo to juz zaraz porod... A ja nie jestem zbytnio zgrana babka... z reszta sama to co ja moge?.. eh
Martwie sie gdzie mala zostawie na czas porodu itd .
Moja tez ma tyle energi ze szook za mamusie chyba teraz
Buuziooolki
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
No u nas też już są zdarte kolana i też mamy siniaki. Ale moja na dupie nie usiedzi nawet 5 minut Wszędzie jej pełno jak nie krzesło to schody. A jak jest pora na kąpiel to wrzask bo się nie chce do domu iść. U nas trochę pogoda się pogorszyła ale może dobrze bo jest trochę chłodniej. Na szczęście nutramingen nam pomaga bo schodzi wysypka ze skóry i też Ala chętnie go pije Choć tak śmierdzi nawet jak Ala go pije z butelki.
Magdalen o to rzeczywiście zaraz będziesz rodzić jak ten czas leci. A co małej nie masz z kim zostawić? Może któraś babć by z nią została.
Miłego dnia wam życzę.
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
a co do pogody to u nas od 3 dni paada eh .. ale zimno nie jest.
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas się wypogodziło i jest znowu gorąco.
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Mój ma z tym problem, ale całe szczęście mogę liczyć na babcię.Chociaż nie lubię go tamzostawiac a moja mama mieszka na drugim końcu miasta i pracuje...
Też czasami mam mega dość,ale przecież zajmowanie się dzieckiem to latwizna i w sumie to nic nie robię...
Trufla usmialam się z tej mąki : D szok...
Ala wydaje się duża.na ile ubrania nosi?
A inne dzieciaczki?
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Niby łatwizna ... ale wyjsc trzeba gdzies czasem cos zalatwic... a ja z brzuchem teraz to nie ma opcji zebym sie gdzies z nia ruszyła... wiec mam naprawde ciezko...Ja moge sobie cos zalatwiac po 18 jak juz Moj jest w domu ale wtedy to tylko markety nic wiecej nie zalatwie o tej porze.
Amela nosi ciuszki 86/92 .
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
Magdalen że takie gnoje chodzą po ziemi Zrobić dziecko i spieprzyć
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Trufla to duuza ta Twoja łobuziara
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Kasiu Isia jak była malutka to też się pociła w foteliku... No a wit D podaje więc mysle że to nie to...
Ubranka Isia nosi na 86 i są zwykle akurat, czasem na 92, ale wiadomo - numeracja jest bardzo elastyczna
Kasiu nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie zajmowanie się dzieckiem to wcale nie łatwizna! Z resztą ja generalnie nie jestem "kobietą domową" i jak za długo w domu to mi źle. Byłam z Isią w domu od marca 2012 do lutego 2014 więc zdecydowanie starczy. Ale to nie znaczy że nie lubie mojego domu! I nawet gotować się nauczyłam aż sama jestem zaskoczona. Chlebek,w końcu pizza która mi nie wychodziła, ostatnio rolada - bardzo prosta i pyszna Tak więc odkąd jest Isia w moim życiu nastała prawdziwa przemiana Niestety także na gorsze - bo Nasze małżeństwo generalnie legło w gruzach i dopiero powoli próbujemy je odbudować, mam nadzieje że kiedyś wrócą stare czasy
A co do zostawiania Małej z tata to odpada - za grosz mu nie ufam co do niej... Moge ją zostawić góra na 15 minut.
Magdalen dobrze że miałaś "jaja" go zostawić (mam na myśli że dziecko było w drodze) no i domyślam się że dobrze na tym wyszłaś???
I powiedz mi jak Twój poród, bo dalej nie wiem??
No i może jakaś ciocia w razie czego weźmie sobie urlop?? Albo po prostu Twój??
Ja generalnie nie mam takiego problemu z załatwieniem czegoś dzięki temu żłobkowi, ale wtedy nie mogę iść do pracy - a jak mnie nie ma to nie mam zapłacone... No a dla nas teraz każda złotówka jest na wagę złota...
Trufla nutramigen jest napawde ok, Nasza też go pije bez mrugnięcia okiem, no i jak zaczęliśmy go używać to zaraz skóra się poprawiła. Teraz skóra wygląda gorzej przy tym odstawianiu... ale teraz jeszcze je truskawki a one ją napawano uczulają... a ona tak je lubi... więc jej pozwałam zjeść max 3 sztuki.
Jeszcze coś chciałam napisać do Ewelki ale nie wiem co....
Kasiu widzisz tupnęłaś nogą i forum ruszyło
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Dobra lece bo jeszcze jabłecznik i zupa na jutro...
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja jak potrzebuje cos wyjsc zalatwic to zostawic moge Pole z mamą, no chyba ze maz jest w domu to wtedy on siedzi z Polą, umie sie nią zając Gdy w weekendy na zajecia ide to on z nią zostaje lub jak go nie ma to moja mama lub tesciowa
Trufla dobre z tą mąka a Pola dzis mi rozsypala bulke tartą i wygladalo to podobnie
Sander obie szkoly mam zaocznie, ale akurat tak sie zlozylo ze zjazdy mi sie wymijają, w jeden weekend mam jedną szkole a w nastepny drugą tak wiec daje rade Jedynie w ten weekend mi sie pokrywaja zjazdy
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
Sander dlatego Ali niepodaję truskawek z obawy że ją wysypie bo pomidor ją uczulił.
Ewelka 1505 podziwiam że dajesz radę sobie z dwiema szkołami. Tak mi Ala czasem da w kość że padam wieczorem ze zmęczenia.
Magdalen pewnie że dasz radę sama bez niego.