- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Rady atopowe zapalenie skóry
Rady atopowe zapalenie skóry
- Meri
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
3 miesiąc 4 tygodni temu #1224140 przez Meri
Hej, do osób z AZS, jak wyglada wasza pielegnacja twarzy?
Moja buzia jest ciagle maksymalnie wysuszona, ma czerwone plamy, puchnie, nie moge się nawet malować i poszukuje kosmetyków, którymi mogłabym dbać o buzie a nie tylko ratować ja od kolejnych „ataków”.
Potrzebuje maksymalnego nawilżenia no i chciałabym znaleźć jakikolwiek kosmetyk na przebarwienia, który dodatkowo nie podrażni mi skory.
Potrzebuje wszystkiego- od tonika, przez serum po kremy.
Jak ktoś zna tez niemaksymalnie podrażniające kosmetyki do malowania, które są dobrej jakosci, to tez chetnie o nich usłyszę!!
Ogólnie wszystkie rady dotyczące AZS, bo moja lekarka jak i ja już sobie z nim nie radzimy
Moja buzia jest ciagle maksymalnie wysuszona, ma czerwone plamy, puchnie, nie moge się nawet malować i poszukuje kosmetyków, którymi mogłabym dbać o buzie a nie tylko ratować ja od kolejnych „ataków”.
Potrzebuje maksymalnego nawilżenia no i chciałabym znaleźć jakikolwiek kosmetyk na przebarwienia, który dodatkowo nie podrażni mi skory.
Potrzebuje wszystkiego- od tonika, przez serum po kremy.
Jak ktoś zna tez niemaksymalnie podrażniające kosmetyki do malowania, które są dobrej jakosci, to tez chetnie o nich usłyszę!!
Ogólnie wszystkie rady dotyczące AZS, bo moja lekarka jak i ja już sobie z nim nie radzimy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nestera
- Wylogowany
- Użytkownik jest zablokowany
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
3 miesiąc 4 tygodni temu #1224246 przez nestera
Mi się bardzo poprawiło nawilżenie skóry od kiedy używam bardzo emolientowych mleczek/balsamów do mycia twarzy i ciała w sumie też. Do porannego mycia twarzy (o ile je robisz, bo można zrezygnować z używania produktów myjących rano przy ultra suchej skórze) to moim hitem jest mleczko Avene tolerance extreme - nakłada się na suchą skórę, następnie masaż, a na koniec można zdjąć płatkiem bez użycia wody, ale ja jednak delikatnie zwilżam wodą i osuszam płatkiem. Do tego krem Atopicin:
atopicin.pl/sklep/ i filtr. Wieczorem to samo mleczko i cerave emulsja myjąca (ta zielona/niepieniąca), serum, krem. Z takich nawadniających serum niezmiennie ulubieńcem moim jest SVR hydra ampoul B3 - nie ma substancji zapachowych, nie jest klejące, nie podrażnia, dobrze zatrzymuje wodę w naskórku. Można użyć też wody termalnej, mam wrażenie, że trochę pomaga tuż po myciu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.