BezpiecznaCiaza112023

Czy trudno aplikować na program Work and Travel USA?

2 dni 21 godzin temu #1548162 przez Lakka
Cześć wszystkim! Zastanawiam się nad wyjazdem na Work and Travel do USA, ale nie wiem, czy proces aplikacji jest trudny. Czy ktoś z Was miał już doświadczenie z tym programem? Jak wyglądają formalności i ile czasu trzeba poświęcić na przygotowania? Chciałbym wiedzieć, czy łatwo jest uzyskać wizę i jak wygląda cały proces rekrutacyjny. Z góry dzięki za wszelkie informacje!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

2 dni 17 godzin temu #1548190 przez Somma
Zgadzam się! Warto też pamiętać, że znajomość angielskiego jest kluczowa, ale nie musisz być perfekcyjny – ważne, żeby umieć się komunikować. Wiele pracodawców oferuje proste stanowiska, gdzie wystarczy podstawowy poziom angielskiego. Jeśli jednak chcesz pracować np. w restauracji jako kelner, to przyda się lepsza znajomość języka.

2 dni 17 godzin temu - 2 dni 17 godzin temu #1548195 przez Dinna
Hej! Brałem udział w work and travel i mogę powiedzieć, że aplikacja nie jest trudna, ale wymaga trochę zaangażowania. Najważniejsze to zacząć wcześnie, bo formalności mogą trochę potrwać. Na początek musisz znaleźć organizację, która pomoże Ci w procesie i zapewni ofertę pracy. Potem trzeba przygotować dokumenty, wypełnić formularze i umówić się na rozmowę wizową w ambasadzie.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka