BezpiecznaCiaza112023

Dziwny sen...

12 lata 9 miesiąc temu #340921 przez Brenda
Witam. Chciałabym się z wami podzielić snem, jaki mi się przyśnił i prosić ażebyście powiedziały co o nim sądzicie i czy coś może znaczyć...
Śniło mi się:

Byłam w pokoju naga, nagle zaczął boleć mnie brzuch coś w rodzaju pępowiny było złączone z moim pępkiem i szło do pochwy, więc ktoś kto znajdował się w domu pociągnął to, zaczął ciągnąć i ciągnąć i wtedy wyleciało niemowlę. Zbliżyłam się i widziałam że oddycha, więc wziełam je na ręce. Była to mała dziewczynka. miała dziwnie duży nos, i piękne lśniące oczy. Nie więcej jak 20-30 cm. Wtuliłam ją do siebie. Mimo to pępowina dalej była złączona z jej pępkiem do mojego pępka i nikt nie postanowił jej odciąć. Zaczęła się wyprawa, pierw widziałam coś w rodzaju szpitala albo jakaś firma, siedziałam na podłodze, wokół chodzili ludzie, dziecko patrzało na mnie... wsunęłam je pod moją bluzę i otuliłam do serduszka karmiąc. Czułam ból podczas karmienia, był taki realny jakby działo się to na prawdę, i ten dotyk dziecka. Dziewczynka była spokojna.. Mleko spływało mi z piersi a ona tylko patrzala uśmiechnięta. Wyprawa dopiero się zaczynała. Szłam przez łąkę za jakimś człowiekiem. Byliśmy w jakimś mieszkaniu/kempingu gdzie kobieta paliła papierosy i coś mówiła, a dziecko leżało na łóżku i spało.. wciąż "związane" ze mną pępowiną.

I wtedy pies mnie zbudził chcąc na podwórko.

Nie miałam nigdy dzieci, mam dopiero 20 lat, tydzień temu byłam u ginekologa i nie stwierdził iż by bóle jakie posiadam miały związek z ginekologicznymi. Ten sen nie daje mi spokoju.. może wy macie jakieś pomysły?

Brenda

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #340930 przez Emme
sen jak sen- właściwie tyle można powiedzieć. jak się o czymś myśli to potrafi się to przyśnić i tyle. nie wiem jaka może być tu filozofia.

12 lata 9 miesiąc temu #340940 przez Brenda
siostra mi mowila ze miala podobne sny w czasie ciazy, a nawet wtedy nie wiedziala ze w niej jest

Brenda

12 lata 9 miesiąc temu #340946 przez Emme
gdyby sny o ciąży były jej oznaką, to niektóre kobiety chodziłyby w niej permanentnie.

12 lata 9 miesiąc temu #341359 przez emma
ja w czasie ciazy prawie w ogole nie mialam snow - przynajmniej nie takie, ktore bym zapamietala. chcialam, zeby przysnil mi sie dzidzius, a tu nic... :) na jakies 2 tyg. przed porodem snilo mi sie, ze urodzilam, ale byl to raczej wynik zmeczenia ciaza - tak bardzo chcialam juz urodzic, ze w koncu mi sie to przysnilo :blink:.
a sen fajny - dziwne, ze sinilo ci sie mleko splywajace po piersi, dobra intuicja :unsure: - ja przed rozpoczeciem karmienia myslalam, ze to dziala jak kran - pelna kontrola ;).

12 lata 8 miesiąc temu #346191 przez nati87
każdy sen jest obrazem naszych przeżyć,i uczuć bedacych w naszej podświadomości.W mojej rodzinie sny czesto są tłumaczone,a zarazem się sprawdzają.Ma tak moja babcia,mam i ja.
śni9ąc o dziecku Szukasz wyjścia z sytuacji konfliktowej; chcesz rozpocząć od nowa, skierować na nowy szlak swoje życie, także wewnętrzne. Dziecko podobnie jak młodość, może symbolizować szansę i możliwość dalszego rozwoju. Często ujawniają się w tym symbolu konflikty spowodowane przeważnie niedojrzałością. Poza tym sen o dziecku może być też aluzją do własnych dzieci lub wyrażać pragnienie ich posiadania.

ujrzeć: ogólnie korzystny znak

urodzić: otwierają się nowe możliwości w twojej egzystencji

zobaczyć je podczas narodzin: dla mężczyzny oznacza rozstanie z kobietą; dla biednych poprawę losu, dla zamożnych jest złym zwiastunem; podróżującym zapowiada powrót do ojczyzny

niemowlę: szczęście dla matek

martwe: kłopoty i zmartwienia

nieść je do chrztu: wejście na drogę zasad chrześcijańskich

patrzeć na śpiące: dobra przyszłość

bawiące się: radość

chore albo upadające, krzyczące lub kłócące się: recesja w interesach

chude: zapowiada nadejście ciężkich czasów

tłuste: można oczekiwać dobrych dni

umierające: niespodziewany sukces

wśród wielu bawiących się dzieci: szczęście w miłości i sukcesy we wszelkich przedsięwzięciach

zamordować je: sam przysporzysz sobie wiele zła

tonące: obawa przed zapominieniem, wyparciem potrzeb wewnętrznych, przed utraceniem swojego prawdziwego Ja

być zwymyślanym przez grupę dzieci: będą o tobie dobrze mówić

niepełnosprawne: niespodziewana pomoc

W naszej rodzinie śniąc o dziecku wiemy ze czekają nas kłopoty.pozdrawiam

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #962850 przez janosik83
jasne...
ile ja miałem dziwnych snów i nic się jakoś nie działo.

wypożyczalnia Samochodów warszawa tanio

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka