BezpiecznaCiaza112023

Przykrywanie sobie buźki

14 lata 4 miesiąc temu #45858 przez alutka1011
Moja Maja ostatnio co tylko dopadnie to przykrywa sobie buźkę np.pieluszką podusią kołderką zabawką czy wasze dzieci też tak miały.W nocy wstaje czy czasem się niczym nie przykryła i się nie dusi :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #45872 przez sylwus136
mój mały tez tak robił niestety ale juz mu to minęło.
Pamietam jak której nocy jak miał około 3 miesiecy wstaje do niego a on po same włoski przykryty.Dzięki Bogu nic mu sie nie stało.Teraz śpi pod kołderką taką troszke większą i jest oki :) Pewnie Twojej malutkiej z wiekiem tez to przejdzie :)

14 lata 4 miesiąc temu #45879 przez Mirella
Klaudia też tak robiła, nawet jeszcze wcześniej, ja uznałam że lubi się przytulać a na pocżatku dziecko twarzą kontaktuje się ze światem, potem zrobiłysmy z tego zabawę, ona się zakrywała, ja ściągałam pieluszkę i mówiłam a kuku :) uwielbiała to, pamiętam jak się śmała, miała coś koło pól roku. teraz rzadko tak robi, wyrosła. W nocy pilnowałam zeby nie miała pieluszki w łóżeczku, z kołderką jakoś problemu nie było.

Moja siostra uznała że jak dziecko sobie coś kładzie na twarz, zakrywa oczy i się nie boi, to znaczy że ma w sobie duże poczucie bezpieczeństwa.

14 lata 4 miesiąc temu #45885 przez _aga86_
Alutka moja niunia tez tak robila, potem tak samo jak Klaudia (Mirelli) traktowala to jak swietna zabawe :)

14 lata 4 miesiąc temu #45890 przez sloneczko
a ja Wam powiem ze moja tak nie robila.
raz w nocy sie nakryla, ale to ja to widzialam i po ok 3 min zaczela plakac. to byla maluta moze z 2 msc miala.

ale ja od narodzin ja mam w spiworku i na to kolderke, np teraz zima, latem bez chyba ze chlodniejsza noc to kocykiem jeszcze przykrywam.

14 lata 4 miesiąc temu #45909 przez wiola
Alutka tak ,to jest normalne mój Filipek też spi z pieluszką ale jak usnie ,to mu ją zabieram ,a kołderką staram się go przykryc pod paszki,żeby się nie nakrył,ale rano jak się budzi na jedzenie około 6 to ma rączki jaklody ,więc je i dalej już do 8 spimy razem i go ogrzewam. :) :) :)

14 lata 4 miesiąc temu #45910 przez alutka1011
No dobrze bo w nocy nie moge zasnąć i nasłuchuję czy oddycha.Mam nadzieję że to szybko minie!

14 lata 4 miesiąc temu #45918 przez sylwus136
alutka ja do teraz sprawdzam jak Kacperek oddycha gdy spi ;)
takie nauczenie

14 lata 4 miesiąc temu #45920 przez alutka1011
OJ Sylwuś ja chyba też tak będe robić bo sąsiadki syn Śp. miał śmierć łóżeczkową i jestem przewrażliwiona na tym punktcie :(

14 lata 4 miesiąc temu #45953 przez sylwus136
a ile miał miesiecy jeśli można widzieć?

14 lata 4 miesiąc temu #45961 przez alutka1011
Coś k.2miesięcy

14 lata 4 miesiąc temu #45967 przez sylwus136
no własnie bo takie maleńkie dzieciczki są na to najbardziej narażone
a ja jak taka głupia naczytałam sie o tym dużo i potem spać w nocy nie mogłam

14 lata 4 miesiąc temu #45972 przez jedynaczka
a mój Mikołaj dopiero od niedawna ma taką zabawe, że zakłada sobie kocyk na główkę śmieje się i idzie tak pociemku ;] i jak w coś wejdzie to śmiech nie do opisania :D

14 lata 4 miesiąc temu #45978 przez MoNiaaa
Julka tez zakrywa sobie buzie ale jak sobie cos na twarzy polozy to od razu wiec bo zaczyna machac raczkami i tak "sapie" z kolderka raczej tak nie robi bo mamy taka wieksza i jest za ciezka ale jak lezy pod kocykiem alkbo z pieluszka to ciagle tak robi i czeba ja pilnowac.a w dzien to tez sie tak bawimy w "akuku" ale to chyba wszystkie dzieci lubia :laugh:

http

]

14 lata 4 miesiąc temu #47071 przez Marysia27
Mój synek również śpi z pieluszką tetrową przy buziaku, inaczej nie zaśnie. Na noc nie zabieram pieluszki, bo jak ja się już kładę i sprawdzam czy u Bartka wszystko dobrze, to pieluszka jest już daleko od noska i ust. I mimo że łóżeczko mam 50 cm od własnego łóżka w sypialni, na początku również na palcach podchodziłam do łóżeczka, wstrzymywałam oddech,nasłuchiwałam i przyznaję że teraz też czasem mi się to zdarza :blush: Na szczęście nie tak często, a co do kołderki czy kocyka którym Bartek jest przykrywany, to ja mam inny problem, bo on potrafi się już rozkopać.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka