BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #271221 przez akciak84
wróciliśmy z USG połówkowego....będzie synek:) Artuś

waży 322 gram i ma 3 centymetrowe stopy :lol: którymi mi daje po wnętrznościach:)

też cwaniaczek lubi jeść, szczególnie słodkie :blink: wtedy kopie jak najęty.

USG było jednak 2D, jakoś tak z rozpędu :silly: ale mamy płytkę :laugh: ważne, że zdrowiuśki :laugh: Tatuś dumny z synunia :laugh: bo się nie zasłaniał i lekarz stwierdził, że na 100 % chłopiec.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #271229 przez aga2+1
akciak gratuluję synusia:)

12 lata 11 miesiąc temu #271282 przez KAMI
Akciak - gratuluję synusia :)

Mój "mały" waży 394g - lekarka powiedziała, że duży i ma mało miejsca to się tak nie rusza - ja wciąż tylko burkania i "pływania" czuję (paula88 - super stwierdzenie :)

12 lata 11 miesiąc temu #271325 przez misia88
akciak gratuluję synka :)

Dziewczyny, pamiętajcie, że ta waga dziecka jest obarczona błędem, nawet do 45gram :)

Moja malutka też kopie. W końcuuuu. W 2 dzień Świąt poczułam pierwsze cudne kopnięcia :) A wczoraj w nocy mąż poczuł małą, aż się wzruszył :)

12 lata 11 miesiąc temu #271337 przez KAMI
Dziewczyny mam pytanie, podczas ostatniego USG lekarz zmienił termin porodu o 10 dni - czy mam się tym sugerować ? czy to jeszcze ulegnie zmianie ?

12 lata 11 miesiąc temu #271361 przez misia88
Kami Najlepiej trzymać się terminu porodu z tego usg z 11-14 tygodnia. Później nie ma się co sugerować, bo jeszcze nie raz się zmieni. :) Ostatnio mi tak lekarz mówił :)

12 lata 11 miesiąc temu #271369 przez Dotka
akciak gratuluje :)

hmmm... to moje pierwsze dziecko i się tak troszkę tez zmartwiłam ze nic nie czuje a może nawet nie rozpoznaje pomiędzy tymi jelitowymi sprawami :( no cóż muszę być cierpliwa :)

co do rozmawiania z brzuszkiem to ja czasem rozmawiam a nawet zaczynam codziennie coś mówić jakoś tak to naturalnie przychodzi mój partner tez mówi do brzusia zawsze się wita i mówi dobranoc :) i oczywiście całuje :)

12 lata 11 miesiąc temu #271380 przez misia88
Jeśli łożysko jest na przedniej ścianie to ruchy można odczuwać dopiero ok. 24 tygodnia...

12 lata 11 miesiąc temu #271391 przez misia88
Kochane znalazłam fajny program "Mamo to ja" na VOD. Jest mnóstwo przydatnych rad :)

12 lata 11 miesiąc temu #271471 przez ewel7
witajcie :) wreszcie udało mi się zalogować na nasze forum, ale to i tak okrężnymi drogami bo coś mi szwankuje ta strona po awarii :( no ale grunt, że mi się odpaliła i mogłam wrócić :) choć powiem Wam, że posty czytałam bo przychodziły na pocztę, także jestem na bieżąco :) dlatego na początek gratuluje Synka akciak, widzę, że i imię już wybrane, super :laugh:
ja czekam na to usg połówkowe, które mam w poniedziałek, ale szczerze mówiąc nie nastawiam się na to, że dzidzia się da poznać od strony płci, martwię się tylko, żeby wszystko było ok i żeby Bąbel był zdrowy. Mąż idzie ze mną, także mam nadzieję, ze nie będę się tak stresować wtedy :) ktoś jeszcze jest przed ? czy tylko ja zostałam?
misia super, że już Niunia daje o sobie znać :) moje Malusie wczoraj szalało w ciągu dnia :laugh:
tak poza tym to chyba dziś się biorę za prasowanie bo mam całą stertę zaległości :silly:
pozdrawiam cieplutko Was wszystkie :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #271487 przez Dotka
ewel7 nio ja też przed połówkowym jestem również idę w poniedziałek :) tylko niestety sama bo mój facet jeszcze na wyjeździe :( jeszcze dwa tygodnie aż wróci :(
widzę ze tak samo jak Ja jesteś z Warszawy mamuśki zastanawiałyście sie juz gdzie rodzić ??
mi coraz częściej to po głowie chodzi tym bardziej że wszyscy już się pytać zaczynają.

a co do listy wyprawkowej to wow duza jest trzeba spisac bo polowe zapomne :P
ale bardzo fajnie zrobiona lista :)

12 lata 11 miesiąc temu #271590 przez marzenieeee
Hej Hej. A my po wczorajszej wizycie .... Wieści myślę że ok … szyjka się skróciła do 2,55 cm ale szew dalej trzyma … wspomniał o pessarze że w razie co go jeszcze założymy, ale na tą chwile jeszcze jest nie potrzebny … dalej mam leżakować po 28 tc jak wszystko będzie ok pozwoli mi na większy ruch. 19.01 idę na usg połówkowe już się nie mogę doczekać :)

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 11 miesiąc temu #271827 przez Paula88
Ja też jeszcze przed połówkowym, muszę czekać aż do 12 stycznia :( ale damy radę dziewczyny. Wczoraj byłam u ginekologa na wizycie i słyszałam serduszko naszego skarba... nie ma chyba nic piękniejszego niż ten szum połączony z biciem serca:) Przytyłam od początku ciąży 5 kg a mój brzusio ma 97 cm :)

Nothing's gonna change my love for you :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32211

12 lata 11 miesiąc temu #271999 przez alicja891
Witajcie dziewczyny:D
Gratulację dla tych co znają płeć.
Ja mam w obwodzie brzucha aż 95 cm a przytyłam tylko 4 kg :) pozdrawiam

12 lata 11 miesiąc temu #272006 przez Martita
hejka dziewczyny,
bardzo gratuluję tym, które już znają płeć swoich dzidź :) ja też jeszcze przed połówkowym czekam aż do 16 stycznia.. :angry:
Dotka ja już w końcu nie wiem, czy ja coś czuję czy nie..jak miałam wrażenie, że dzidzia dała o sobie znać to tak teraz nic nie przepycha się..a to już 20tc..:(
Aguś wspominałaś o butelkach Tommy Tippy, ja ich osobiście nie testowałam ale zamierzam kupić właśnie tę firmę, koleżanka co ma roczne dziecko powiedziała, że żadne inne, nie ulewa się z nich i ponoć są rewelacyjne..:)
Paula fajne serducho co?hihi, ja wyglądam pewnie tak jak ty, 5 kilo+ i 95cm brzuchol :)
Marzenie cieszę się, że się wszystko ułożyło i "utrzymało"..leż sobie spokojnie bo potem będzie skakania nad dzieciakami :)
pozdrawiam mamuśki!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka