BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #273097 przez ajłona
chciałam Wam pokazać moj brzuchol ale fota mi nie wchodzi no!!!! może uda mi się później.
brzusie Wasze extra bomba, ale ja to chyba jestem bambaryła w porównaniu z Wami ;)
brzuchol 95 cm, mój wzrost 172 cm, a tatusiek prawie 190 cm i waga blisko setki ;)
ja mam na plusie jakieś 5,6 kg. pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #273121 przez aga2+1
ajłona a co ja mam powiedzieć + 7 kg, brzuchol rano 99 wieczorem już 104 i jest dokładnie taki jak na zdjęciu Marita. Wyglądam jak bym była w 8-9 miesiącu:(
asiale ja do szkoły rodzenia nie chodziłam i teraz tez nie będę się zapisywać. Już 2 porody przeżyłam to ten trzeci też jakoś pójdzie:)
Co do imion to siostra mojego męża ma Marcela i jest strasznym łobuzem więc jestem troszkę uprzedzona do tego imienia. U mnie będzie Tosia, a dla chłopca mieliśmy Bartek, Sebastian lub Antoś. Dla dziewczynki imię Blanka bardzo ładne:)Filip dla chłopca jest super:)

12 lata 11 miesiąc temu #273137 przez Poziomka
dziewczyna84 jak byś mogła to dopisz mnie do tabelki, wysłałam Ci wiadomość :D Z góry dziękuje :)

12 lata 11 miesiąc temu #273148 przez dziewczyna84
Poziomka,
jestes juz dodana, pod numerem 21 :)
widzialam wiadomosc :))
pokazywarka.pl/majowki2012/
juz sporo nas jest .

na zółto są brakujące dane, jesli kogos tam jeszcze nie ma- przeslijcie mi je na priv
to uzupelnie czy cos zmienię :)

12 lata 11 miesiąc temu #273160 przez Poziomka
Dziękuje bardzo :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #273170 przez Paula88
A to ja i nasza dzidzia w moim brzuszku :)

Nothing's gonna change my love for you :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32211
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #273173 przez katiuszka
Śliczne brzuszki dziewczynki:) Poziomka, jak byłam w Twoim wieku.... hehe. To też w piątym miesiącu byłam taka chudziutka i brzusio miałam malusi.
Teraz juz szybko było widać ale to raczej zasługa zapasów jakie nagromadziłam przez te kilkanaście lat :laugh:
Zdjęcie dorzucę może na dniach, dziś nie mam nastroju na sweetaśne fotki;) Albo jak mężula wróci z polowania w biedronce, bo ma jakieś u siebie w telefonie. Jak przerzuci na komputer to dodam.
Aga Twój brzuszek był naprawdę duży jak się ostatnio widziałyśmy, ciekawe jak wyglądasz teraz:) Może w przyszłym tygodniu podjedziemy do jakiegoś babymaxu?
Asiale ja chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży, wtedy była szkoła darmowa na Krakowskiej w centrum matki i dziecka. Teraz już raczej wszystkie we Wrocku sa płatne. Gdyby była darmowa to bym poszła, ale teraz musze liczyć każdy grosz niestety i jak mam wydać 400 zł na lekcje oddychania i przewijania co juz potrafię to mi po prosty szkoda. Wole te pieniążki przeznaczyć na coś z wyprawki. Ale jeśli chodzi o pierwszą ciąże to jak najbardziej polecam, mi to dużo dało. Spokojniej podeszłam do porodu i macierzyństwa bo zostało to wszystko ładnie nakreślone przez położną, mniej się bałam więc naprawde warto;)
Szkoły przyszpitalne też są chyba płatne, ale jeśli połozna oprowadza po porodówce i masz szanse się oswoić z miejscem gdzie przyjdzie na świat Twoje maleństwo to chyba lepiej.

12 lata 11 miesiąc temu #273184 przez Paula88
Poziomka ma rzeczywiście malutki brzuszek, ale dziewczyny nie martwcie się ja widzę też plusy większych brzuszków ( bo takowy mam jak widać powyżej :P )wszyscy gratulują i zagadują o dzidzię, a przecież to jest bardzo miłe jak możemy się pochwalić, że nasze skarby rozwijają się prawidłowo i mają się dobrze, a może te w większych brzuszkach mają więcej miejsca na fikanie koziołków?? :D
Katiuszka jeżeli chodzi o szkołę rodzenia, to w Gorzowie ta przy szpitalu jest najprawdopodobniej darmowa, przynajmniej kilka miesięcy temu tak było, ale muszę się jeszcze dopytać, bo 400 zł to rzeczywiście spora kaska...

12 lata 11 miesiąc temu #273185 przez dziewczyna84
Mamusie
ostatnio musialam kupic kolejne opakowanie Femibion Natal 2 i w moim miescie z kwoty 60 zl cena wzrosła do 73!!! aż się ciśnienie podnosi. Znalazłam iternetową aptekę, gdzie te witaminki są po 42, 95 (przy zakupie 5 - i tak potrzebnych opakowan) przesylka gratis, inaczej trzeba doliczyc cos za przesylke.
www.tanie-leczenie.pl/
A na stronie www.doz.pl
a konkretnie: www.doz.pl/apteka/p52466-Femibion_Natal_...szt__kapsulki_30_szt

opakowae jest po 54,80 i dostarczają za darmo tabletki do wybranej apteki DBAM o ZDROWIE.

i stwierdziłam, ze chyba wszytsko juz oprócz produktów spożywczych będę kupować przez internet,bo już się chyba nic nie oplaca w sklepach :( a teraz każda złotówka jest tez istotna

12 lata 11 miesiąc temu #273196 przez aga2+1
katiuszka własnie dzisiaj byłam w Askocie i jestem rozczarowana:( Mały wybór wózków a ceny masakryczne. Ciuszki to już zupełne przegięcie tak jak i akcesoria - butelki, smoczki itp. Na allegro wszystko można kupić taniej. Do BabyMax możemy podjechać, ale może w czasie ferii, bo w przyszłym tygodniu nie dam rady urwać się z pracy:(

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #273204 przez Poziomka
Tamto zdjęcie było sprzed dwóch tygodni, pokaże Wam dzisiejsze :D
Jestem szczupła i kiedyś trochę ćwiczyłam, dlatego mam chyba mały brzuszek, ale uwierzcie mi i tak jest już duży, wszyscy już go widzą.
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #273258 przez MartiO
"Dziewczynki z niego już nie zrobicie..." :silly: potwierdzone :silly: czekamy na Synka ;)

mały waży ok 363 g (+/- 53g)i według wszystkich wskaźników mieści się w normach ale w większości ma minimalnie poniżej średniej :silly: tak więc chyba poszedł całkowicie w tatusia :silly: 170cm wzrostu i ok 63 kg wagi :silly: ja mam 164 ale ważę sporo więcej ;)

dziś na początku ułożył się pięknie jeśli chodzi o zbadanie serduszka ale potem mu się znudziło i zaczął się wiercić :silly: a w końcu znowu ułożył się na brzuchu... w pewnym momencie było widać jak fajnie wyciąga i prostuje nóżki :silly: w najbliższych dniach postaram się wrzucić jakąś fotkę z usg... :silly: z łapką albo stópką bo świetne są... albo mniej cenzuralnie... z ptaszkiem :silly:

12 lata 11 miesiąc temu #273301 przez Paula88
:) kolejny chłopak majowy :):):) gratulacje

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #273644 przez Dotka
Śliczne brzuszki Mamuśki :) ja brzunio tez pokaże jak dorwe aparat :) ale mam dosyć duży :)

własnie fajny watek co do szkoły rodzenia
mój partner stwierdził że po co iść a ja w sumie chciałabym i szukam juz po raz któryś w tą i z powrotem któraś z was pisała o bezpłatnej szkole rodzenia w wawie przy instytucie ?? sa jeszcze miejsca ?? :P

ja przytyłam z 7 kilo jak nic ale dowiem sie u lekarza w poniedzialek dokładniej :)
Ja mam prawie 180 a tatuś ponad 190 i szczuplutki jest ja tez byłam szczuplutka :) pielęgniarka smiała sie ze urodze sznurówkę :)

poczułam juz ruchy :) tak myślę :P takie cos podobnego do laskotania od środka :lol: wspaniałe uczucie :woohoo: lezałam sobie na lewym boku i poczulam później przyłozyłam w to miejsce ciepłą rękę i znowu zaczeły sie jak zabrałam rekę to przestało :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #273668 przez akciak84
Namiary do szkoły rodzenia przy IMiDz w Wawie:

mgr Małgorzata Subocz
(22) 32 77 322, 0 502 131 561,
Zakład Wczesnej Interwencji Psychologicznej
Budynek Lipsk IV piętro pok. 425
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

albo

mgr Dorota Świątkowska
0 608432170,
Klinika Położnictwa i Ginekologii
Paw X, II piętro pok. 207
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jak dzwoniłam wczoraj pod numer 0 502 131 561 pani mnie zapisała i mówiła, że mamy przyjść 23.01.2012 na rejestrację ( wypełnić formularz, wybrać grupę itp.). Już 23.01 na 18.00 będzie gimnastyka. Trzeba mieć pozwolenie lub też nie...od lekarza gin.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka