- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny jak tam wyprzedaże? Kupiłyście już coś Maluszkom? Ja już nie mogłam się oprzeć i kupiłam troszkę ciuszków oraz pościel - była przecena więc skorzystałam:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
moje usg trwało tak około 20 minut ale warto. Śmialiśmy sie jak mała podniosła raczki i położyła sobie je za główką otworzyła buźkę lekarz pokazywał wszystko dokładnie fajne przeżycie tak podejrzeć brzdąca w brzuszku
powiem wam ze po tym usg do mojego partnera bardziej doszło ze tam jest mała istotka mam dosyć mały brzuszek wiec tak tego nie widział teraz juz troszkę sie pojawił jak wróci to pewnie będzie już duży brzusio będzie
moj partner juz w sumie po pierwszym powiezał że poźniej tez pójdziemy jeszcze raz podejrzeć
fakt lekarz powiedział że za pare tygodni tak 24-26 najlepiej iść bo dziecko juz ma troszke tłuszczyku pod skórka i jest "ładniejsze"
co do kupowana to juz tez kupiłam ciuszków troszkę i wózek z fotelikiem tez mam juz
powoli szukam łóżeczka ma któraś jakies fajne?? lepiej kupic normalne czy turystyczne ??
jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie pierwsze dziecko więc mało wiem
a wiem że dużo błędów sie popełnia przy pierwszym he he he
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/lozeczko-ewelina-ii-teak-z-sz...ups-i1968722670.html
allegro.pl/lozeczko-tapczanik-140x70cm-teddy-i1972546209.html
allegro.pl/2-w-1-lozeczko-tapczanik-140x...run-i2020448714.html
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
bo widze ze są zwolenniczki 120X60 i 140X70 ??
o co chodzi tez z tym materacykiem ??
pytam sie bo nie które z was juz maja dzidziusia i wiedza co lepiej ja nie chce za duzo i zbednie kupować mam sklonnosci do przesady a wiem ze nie zawsze co najdroższe to dobre i widze że w wielu przypadkach przepłacają ludzie
więc jak będę wiedziała na co zwrócić dokładnie uwagę to będzie łatwiej
Normalnie dziecko na forum ze mnie
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Ja dołączam się do mamuś po trzydziestce, w marcu skończę 32 latka.
Aga to ostatnie najbardziej mi się podoba, gustuje w jasnym drewnie:)
Kupiłam tylko kilka ciuszków bo finansowo narazie kuleję, zastanawiam się ile kupić tych rzeczy na 56 i czy wogóle jest sens przesadzać z ich ilością. Starsza córka urodziła się 53 cm długa a młodsza 57 więc poprzestanę chyba na 3-4 komplecikach z tego rozmiaru, jak się wybrudzi i nie zdąży wyschnąć po praniu to założę już na 62, co Wy na to? Nie żałuję maluszkowi ale te ceny mnie powalają na kolanka:(
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nowe mamusie,witajcie
Ja wybieram się na usg połówkowe 16 stycznia i chyba przy tym lekarz zrobi nam 3D/4D
Jak tam jutro spędzacie czas?Ja nie zaglądałam chwilę, bo były porządki "poświąteczne"..jeszcze gorsze jak te przed a teraz oderwałam się na chwilkę od robienia sałatki Gyros i ciasta 3BIT na jutro ..a czas spędzamy ze znajomymi kulturalnie w domku
Moja siostra cioteczna urodziła w drugi dzień świąt wcześniaczka,w 8 miesiącu,ale zdrowiutki z delikatną niedowagą..
Katiuszka święta racja z tymi cenami..szkoda słów,ja mam dużo używanych ciuszków i są jak nowe..ale rzeczywiście zawsze można założyć nieco za duże,nic się nie stanie..dobry pomysł,ja też tak zrobię
No właśnie a jaka jest różnica pomiędzy łóżeczkami tymi 120x60 a 140x70?ja byłabym skłonna kupić nie wiem jakie w zasadzie:)takie które mi się bardziej spodoba
Idę kończyć sałatkę..
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
z kasą też troszkę kuleje ale pomimo to i tak mam skłonności do przesady jak to wiadomo wszystko by się chciało co najlepsze ale wiem że nie ma co przesadzać
Aga2+1 tak własnie myślałam co do łóżeczka ze lepiej drewniane
utwierdziłaś mnie w tym bardziej
w ogóle to ja jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego co trzeba kupić chyba zacznę jakas liste robić
- Majorka
- Wylogowany
- gaworzenie
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
katiuszka ceny w sklepach są obłędne dlatego też kupiłam nową posciel i kilka ciuszków w zasadzie to body, a resztę kupuję na allegro:) Poszperajcie troszkę, bo są sliczne zestawy dla maluszków w przedziale 0-6 m-cy więc starczy na te pierwsze 3-4 miesiące:)
Co do materacy to ja polecam kokosowo-piankowy, bo nie odkształca się jest dość twardy i zdrowszy dla maluszka (przetestowane na moich dzieciach hihi)
A tu przykładowy zestaw: allegro.pl/next-mothercare-tu-firmowe-no...szt-i2012244104.html
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja się staram podsyłać mojemu jakieś rzeczy bo ostatnio ma duzo pracy i nie będzie miał czasu na razie na to kazał mi tylko listę zrobić
no i kwestie cenowe zabijają go bo sam chyba nie zdawal sobie sprawy z tego ile to kosztuje przy wózku przekonałam go ale jak patrze na ceny łóżeczek i dodatków do łozeczka to widzę że to będzie koszt ok.700??
już sie zastanawiam jak mu to powiedzieć żeby mi nie kupił czegos co mi sie spodoba a zapłaci 100zł mniej eeeh faceci :*
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
czyli jak mu pokaże łóżeczko kołderke i te wszystkie rzeczy tam do łóżeczka to nie padnie jak zobaczy 700zł ?? powiem że nie chce przepłacać w sumie jak pojedynczo policzyłam rózne rzeczy to wyszło mi ok.800zł cięzka sprawa z tym dlatego juz postanowiłam sie nad tym zastanowić.
a taki przewijak na łóżeczko zakladany sie sprawdza??
szczerze mam mało miejsca i sie zastanawiam czy to w ogóle ma sens czy lepiej żeby był oddzielnie??
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny jakie macie obwód brzuszka? Przed ciążą miałam lekkie sadełko no i teraz wieczorem mam obwód 103 cm (ale 3 ciąża)mierzony na wysokości pępka