BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #356294 przez KAMI
witam brzuszki :)

chciałam Wam przekazać, że u mnie zadziałała kapusta !!!! Wczoraj zmiażdżonymi liśćmi mąż obłożył mi stopy, zawinął streczem i opuchlizna znacznie się zmniejszyła. pół godzinki trzymałam, potem spać. Dzisiaj jest lepiej niż każdego ranka od tygodnia więc znowu zastosujemy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #356297 przez katiuszka
Kapusta tak łatwo dostępne warzywo i tak mało doceniane:) Na piersi też jest niezastąpione, jak miałam zapalenie piersi podczas karmienia to schłodzone i lekko stłuczone liście zdziałały cuda. Kami ale żeby na stopy to bym nie wpadła :lol: Super, dziękuje za radę:*

12 lata 7 miesiąc temu #356300 przez KAMI
ja już zdesperowana zaczęłam szukać i znalazłam, pomaga też na stawy więc pewnie na nasze biodra też będzie dobra :)

zdrowybadyl.blogspot.com/2009/06/kapiel-...sty-lub-okady-z.html

12 lata 7 miesiąc temu #356308 przez katiuszka
Dobry artykuł, trzeba będzie wypróbować:)
Labelo o której wybierasz się na IP, kazali Ci się dzisiaj zgłosić? Jak dla mnie czekanie w szpitalu jest okropne, wolałabym do ostatniej chwili siedzieć w domu. Pamiętam, ze dopadała mnie tam depresja, nie dość że 3 dni przed porodem to jeszcze po. Jak na mnie było to zdecydowanie za długo. Dlatego teraz jak nie będzie konieczności to będę siedziała nawet do 41 tygodnia ciąży w domciu:) Jeszcze się okaże,że czerwcówką zostanę :ohmy:
Wiem, że masz już dość bidulko tym bardziej że to termin, ale pomyśl jak maleństwo kocha Twój brzuszek, że nie chce Cie opuszczać ani na chwilkę:)

12 lata 7 miesiąc temu #356318 przez aga2+1
MartiO, ewel śliczne pokoje:)
No i co z tą pełnią nie działa:(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356319 przez Miki007
Hej kochane mamusie te obecne i te juz za chwile :)
Mam spore zaleglosci w czytaniu Waszych postów, ale to dlatego ze dochodze jeszcze do siebie po tym wielkim dniu :)
Poród mialam naturalny, ale ciężki :( po prostu skurcze nie szly w parze z rozwarciem i jak mialam skurcze na 100 % w regularnych odstepach czasu, to rozwarcie stalo w miejscu. W kazdym badz razie w momencie kiedy polozyli mi go na klatke piersiowa zapomnialam o calym bolu. To bylo juz niesamowite przezycie.

Najwieksza nagroda mojego zycia w postaci mojego synka teraz- je, spi i robi w pieluszki takze to są na razie jego ulubione zajecia. Jezeli chodzio moje samopoczucie, to psychicznie super, natomiast fizycznie...no co tu duzo pisac- goje się, szwy jeszcze ciągną więc czekam az zaczne normalnie funkcjonowac.

Mam pytanie do juz obecnych mamusiek HappyMummy, misia88 itd - jak u was z pokarmem ?
U mnie maly super je, tak co 2 h ale mam duzo pokarmu i zaczynaja mnie pobolewac piersi. Wczoraj troszke sciagnelam laktatorem, ale nie chce tego robic zbyt czesto aby nie wytwarzac go jeszcze wiecej. Boje sie jednak aby nie powstal zator i ewentualne zapalenie. Macie jakies sposoby ? Od jutra mam zamiar robic oklady z lisci kapusty.

12 lata 7 miesiąc temu #356329 przez KAMI
ja się dzisiaj fatalnie czuję, obudziłam się o 6.00, Młody napiera, brzuch twardnieje ciągle, mam doła :(

fajne macie pokoiki dziewczyny :) ja na razie przykryłam łóżeczko, żeby się nie kurzyło, ale generalnie przygotowane wszystko jest :)

idę się położyć chyba....

12 lata 7 miesiąc temu #356343 przez aga2+1
To ja tez się pochwalę w prawdzie jeszcze nie dokończony, bo brakuje misiaczków na scianie, materaca w łóżeczku, ale większość jest
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #356356 przez nati.olsztyn
Przecudne te Wasze pokoiki...:)

12 lata 7 miesiąc temu #356358 przez MartiO
aga2+1 Ślicznie :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #356360 przez Miki007
Sliczne te gniazdka dla Waszych pociech :)

12 lata 7 miesiąc temu #356367 przez Poziomka
URODZILAM ! O 12:10. KAROLEK MA 10 PUNKTOW.

12 lata 7 miesiąc temu #356368 przez nati.olsztyn
Poziomka Gratulacje ogromniaste:) Jak Ty się czujesz?:)

12 lata 7 miesiąc temu #356372 przez aga2+1
Poziomka gratulacje:)

12 lata 7 miesiąc temu #356376 przez akciak84
poziomka
naprawdę? wczoraj wieczorem jeszcze pisałaś na forum o pełni a to już? nie ogarniam normalnie. na jedną pełnia zadziałała

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka