BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #356448 przez Miki007
GRATULACJE dla dzielnych nowych mam- Poziomki i Patrysiuni !!!
Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych skarbow. Duzo zdrowka !!!

HappyMummy- dziekuje. Dzielnie walcze a z kapusta na pewno sprobuje. Poki co maly wlasnie przy piersi a ja pije szałwie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #356459 przez Miki007
Dziewczyny, mozecie mi przypomniec jak sie zmienialo suwaczek ;) ?
Mam juz nowy ale nie pamietam gdzie go wkleic aby pokazywalo go przy kazdym poscie :)

Z góry dziękuję

12 lata 11 miesiąc temu #356470 przez Martita
Poziomka i Patrysiuniusia serdeczne gratulacje!!! :)bardzo się cieszę!
Kurcze a u mnie ta pełnia nic nie wywołała..a też mam wrażenie, że to już tuż tuż..dzisiaj złapał mnie skurcz ale jeden tylko :)
Kami dobre te obiadki..jeszcze można jakieś krupniczki delikatne porobić i powekować

12 lata 11 miesiąc temu #356475 przez Madeline
Gratuluję świeżutkim mamusiom :) Od jakiegoś czasu Was podczytuję i powiem Wam, że spokojniej przechodzę swoją ciążę, bo aż tak się nie martwię :) Termin mam na 21 czerwca, więc jeszcze troszku, ale czytając Wasze posty będę bardziej przygotowana na poród :)

12 lata 11 miesiąc temu #356478 przez ajłona
hej Dziewczynki! Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych Mamuś!
Katiuszka dochodzę do siebie,a Maluszek ma się świetnie ;) Karmienie piersią, chociaż wcale nie łatwe sprawia wiele przyjemności. Poród nie należał do łatwych niestety ;( ale dało sie jakoś i jeszcze cholerne komplikacje z łożyskiem - nie odkeliło sie i konieczna była narkoza :( teraz troszkę komplikacji połogowych - musiałam dostac antybiotyk bo stan zapalny niestety w miejscu szycia naciecia i pęknięcia :( ale co tam - Kruszek mój wynagradza wszystko!!!! Też miałam nawał pokarmu w 2czy 3 dobie- masakroza, pomagał ciepły prysznic i laktator ;) i częste karmienie ;) pozdrówka i powodzenia dla czekających na sygnał ;)

12 lata 11 miesiąc temu #356480 przez katiuszka
Poziomka Patrysiuniusia kochane mamunie gratuluje i mocno ściskam!!! Dodajcie zdjęcia Waszych skarbów:*
Ja Cie nie mogę, idziecie jak burza:)
Mi dziś w nocy twardnienie brzuszka nie dało spać, ale na nocnych niedogodnościach się zakończyło:/
Kami ja też mam doła, juz nawet zdążyłam się rozpłakać trzy razy w ciągu całgo dnia.
Ale takie miłe wiadomości o szczęsliwych i radosnych porodach wywołują uśmiech na twarzy.
Aga Twój pokoik też cudny, bardzo Wam zazdroszczę. U mnie w pokoju nawet jeszcze kołyska nie stoi. Materacyk jeszcze nie kupiony a mój mąż ma na wszystko czas... Będzie pewnie tak, że pójde do szpitala a on z zapaleniem płuc będzie kończył szykowanie. Nie będę się juz tym denerwowac, szkoda moich i małej nerwów.

12 lata 11 miesiąc temu #356481 przez MartiO
Miki007 w profilu w podpisie ;)

u mnie twardnienie brzuszka też na porządku dziennym... i coraz częściej bolesne... choć brak regularności... coraz bardziej zaczynam się denerwować tym wszystkim ;)

Dziewczyny jeszcze raz GRATULACJE!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #356483 przez aga2+1
katiuszka hormony szaleją ja też mam czasami doła, a za chwilę już wszystko ok. Powiem szczerze, ze liczyłam na tą pełnię, a tu nic:( Tylko Poziomce się udo:)

12 lata 11 miesiąc temu #356484 przez akciak84
poziomka
jakto dostałaś krwotoku? poszły wody z krwią? plis napisz coś więcej.

dobrze, że już w porzo i Karolek zdrowy

12 lata 11 miesiąc temu #356487 przez KAMI
Martita ooo krupniczek to jest myśl :) dzięki :) ja teraz robię tak: gotuję w garze wielkim kurczaka całego, potem dodaję marchew i pietruszkę i lubczyk świeży i mam zupkę, kurczaka po ugotowaniu obieram, dzielę na udka, piersi i pozostałe mięsko i takie porcje mrożę, zupkę wekuję i mam bazę na 3-4 obiadki.

12 lata 11 miesiąc temu #356493 przez KAMI
Poziomka ja też kochana czekam na wieści, co z tym krwotokiem, miałaś jakieś bóle? wczoraj jeszcze pisałyśmy, że zmeczone po sprzątaniu jesteśmy, to od tego tak Cię wzięło ? pisz kochana i wracaj szybciutko !!!
Karolka całujemy gorąco :)

12 lata 11 miesiąc temu #356516 przez Poziomka
Po prostu poszlam wczoraj do lazienki na zwyczajne siku i mi krew poleciala. Wystraszylam sie, w szpitalu mialam badanie, potem ktg i okej bylo. Ale jezeli znowu by mi polecialo, to ciecie. Potem znowu ktg. I przed 4 sie zaczelo, a o 12 poczulam, ze musze przec.

12 lata 11 miesiąc temu #356518 przez aga2+1
Poziomka ale Ci zazdroszczę, że masz już poród za sobą. Też bym już chciała, ale mojej Tosi chyba dobrze w brzuszku:)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #356522 przez beadka7
Cześć mamusie,
przede wszystkim gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych majóweczek :) cieszę się Waszym szczęściem i szczerze zazdroszczę !!!! :P :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #356523 przez misia88
Serdeczne gratulacje dla Poziomki i Patrysiniusi!!! :) Niech się dzieciaczki zdrowo rozwijają, a Wy spełniajcie się jako mamy! :)

MikiJa już przechodziłam zapalenie. Obudziłam się w nocy z megadreszczami i gorączką. Wzięłam ibuprofen (można przy karmieniu), dałam chorego cyca Małej i jakoś przetrwałam. Jak najczęściej karmiłam Lilkę z tej piersi. Teraz już powoli się normuje, ale nadal mam dużo pokarmu. Wczoraj ściągnęłam z jednego cyca 140ml :P
Na nawał dobra jest też taka maść FITOLIZYNA (docelowo na drogi moczowe, kosztuje ok.12zł). Najlepiej ją rozsmarować na piersi i owinąć pieluszką. Ma dość intensywny zapach, ale działa na 100%. Dla mnie lepsze niż kapusta. :P No i trzeba ją zmywać do karmienia, ale to przy okazji można ciepłym prysznicem polać piersi i też pomaga.

A my wczoraj byliśmy na dość długim spacerku na Starym Mieście. :) Lilka non stop spała.
Biedna ma suchą skórę, więc dzisiaj będziemy ją kąpać w parafinie. Zobaczymy czy pomoże. Jeśli nie to kupimy emolienty.
Jutro też chcemy iść na pierwszą wizytę do pediatry w przychodni. Mąż ma w końcu urlop :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka