BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #356874 przez katiuszka
No to nieźle... :) Odnosnie gotowania to zazdroszczę Ci, że masz juz tyle zrobione. Ja poproszę moją mamunie żeby czasem coś przyniosła bo ona robi to świetnie a mój mąż ma zupełnie inny gust kulinarny i wiecznie o to mamy zatarczki, bo mi nie smakuje jego kuchnia a dla niego moja jest mało dietetyczna. Na teściową nie mogę liczyć bo ona nie gotuje wcale, nie potrafi do czego się otwarcie przyznaje:/ Ale w tym tygodniu skorzystam z Twojego sposobu i też kilka porcji pomrożę w razie słabszych dni.
MartiO ja też dołączam do grona zwolenników lewatywki;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #356905 przez ewel7
MartiO dzia za podpowiedź :)

labelo trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.

KAMI podziwiam, że masz taki zapał do robienia zapasów. Ja może i też bym pogotowała, ale nie mam za bardzo miejsca w zamrażarce. Zresztą mąż dobrze sobie radzi w kuchni więc w razie czego mam nadzieję, że jakoś damy radę.

oglądałam filmik Dotki mała superaśna i pultynki ma fajniusie. Jeśli się sprawdzi waga u mnie z usg to mogę się spodziewać, że mój Misio też będzie miał takie poliki ;) :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #356927 przez HappyMummy
Dziewczyny nie obawiajcie się lewatywy. W moim przypadku musiałam się upomnieć, to nie boli, jest trochę nieprzyjemne, mi zrobiono na łóżku porodowym w pozycji leżącej potem kazano jak najdłużej przytrzymać czyli zacisnąć pośladki, zdążyłam jeszcze dojść do toalety i w niej pospacerować i nastąpiło oczyszczenie :P

12 lata 7 miesiąc temu #356962 przez Miki007
Dotka - jeszcze raz serdeczne gratulacje. Alicja słodziutka :)

HappyMummyu mnie rowniez kilka razy zdarzyly sie okresy aktywnosci u dziecka. Np dzisiaj rano nie spal od 9 do 11. Normalnie spi z zegarkiem w reku po 2 h, je, robi w pieluszke :) i chwile po przebraniu zasypia. a Tobie po ile czasu spi Ninka ?

12 lata 7 miesiąc temu #356974 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pozdrawiam Was brzuszki i obecne już mamusie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160

12 lata 7 miesiąc temu #356977 przez beadka7
Nie wiem czy na fb macie polubioną stronę naszego forum czy nie, więc wstawiam kawał, który został zamieszczony na tablicy :) hihihi

Przychodzi synek do mamusi i pyta:
- Mamusiu, to prawda, że dzieci przynosi bocian?
- Tak synku.
- A Święty Mikołaj przynosi prezenty?
- Tak kochanie.
- A Ty gotujesz, sprzątasz i robisz zakupy?
- Tak skarbie.
- To mamusiu po co właściwie trzymamy tatę?

:silly: :silly:

Buziaki

12 lata 7 miesiąc temu #356981 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #356991 przez aga2+1
katiuszka to co w opisie to już od dawna stosuję codziennie i nic:)

12 lata 7 miesiąc temu #357004 przez Ingrid29
Cześć dziewczyny. Nie było mnie od soboty-bo net mi nie działał, a tu tyle zmian. Wszystkim trzem rozpakowanym mamusiom wszystkiego najlepszego i zdróweczka oraz gratulacje Wielkie :kiss:

Ja byłam u ginki w piątek i następna wizyta 17 maja (tydzień przed terminem porodu)-powiedziała, że nie urodzę wcześniej. Pewnie 3 tygodnie jeszcze, a może nawet po terminie. Ja jednak chciałabym w terminie urodzić, więc na pewno będę sprzątać i figlować z mężusiem ;)

Zaraz wybywam na szkołę rodzenia-ostatni tydzień ćwiczeń.

12 lata 7 miesiąc temu #357028 przez Martita
Kami ale się uśmiałam! :) Zasrać małemu życie od narodzin..nie mogę :) :laugh:

A odnośnie lewatywy pytałam ostatnio o to swojego lekarza. Powiedział mi, żeby bez żadnych krępacji poprosić o to w szpitalu, bo jest naprawdę skuteczna. Powiedział też, że większość kobiet uznaje to za uwłaczające dlatego się na to nie decyduje (aczkolwiek dla mnie bardziej uwłaczające jest za przeproszeniem zesrać się na łóżko) i opowiedział, jak pewna dziewczyna nie chciała lewatywy a potem przy skurczach partych wstrzymywała poród (co jest okropne dla malucha),wstydziła się straszliwie, bo parła też to, czego nie wypróżniła wcześniej..a i tak to zrobiła i tak..Tak więc ja o lewatywę też proszę na pewno :)

Ja też sprzątam, a specjalnie..figlowanie z mężem też, tylko mnie trochę już to pobolewa..podobno poród też wywołują ostre przyprawy..co by tu jeszcze porobić?

Beadka tylko pamiętaj jak będziesz robiła kotleciki gotowe to mężusiowi przypraw ale sobie chyba nie..słyszałam, że do karmienia piersią ma się jeść lekko przyprawione rzeczy :)

12 lata 7 miesiąc temu #357036 przez Martita
Dziewczyny czy można dziecku smarować główkę kremem na ciemieniuchę zawczasu, czy tylko jak dopiero wyjdzie?
I co można kupić w aptece na przed i po ugryzieniu komara noworodkowi?

12 lata 7 miesiąc temu #357041 przez KAMI
Martita z ciemieniuchą to nie wiem ale na komary np. ziołolek produkuje takie preparaty, stosowałam w zeszłym roku na sobie w Bieszczadach i potwierdzam działanie. Ziołolek te wszystkie linomagi też produkuje :)

www.ziololek.pl/

12 lata 7 miesiąc temu #357065 przez aga2+1
Martita na nie ma sensu smarować dziecku głowy jeżeli nie ma ciemieniuszki, ponieważ jest to coś takiego jak oliwka i dziecko miało by cały czas tłustą głowę. Trzeba myć główkę codziennie i szczoteczką przeczesać. Jak bedziesz o to dbała to nie powinno być ciemieniuszki:)

12 lata 7 miesiąc temu #357069 przez KAMI
mam pytanko do mamuś już rozpakowanych (dawno i niedawno) - ja jestem strasznie roztargniona i do tej pory często np nie pamiętam o godzinie podania leku jak mam brać (czasem zapominam w ogóle wziąć) i inne takie... czy uważacie, że pomocne są te dzienniczki karmienia ??? tylko czy ja nawet mając taki dzienniczek nie zapomnę w nim wpisać odpowiedniej notatki??? może lepiej spróbować ze zwykłym kalendarzem zamiast gadżecić ?

12 lata 7 miesiąc temu #357091 przez martynka790
Dotka gratulacje!!!!!!!

Mi do terminu został równy tydzień ale w piątek byłam u gina i powiedział, że raczej do porodu się nie szykuję... :( W czwartek idę na ktg i zobaczymy czy coś się dzieje.

Co do lewatywy to ja też jestem za. Na pewno o nią poproszę. Będę się pewniej czuła.

labelo obyś juz się nie męczyła i jutro urodziła :kciuki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka