BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #357329 przez katiuszka
Beadka daj nam znać, trzymamy kciuki:*
Kami całkiem możliwe, że będzie jak piszesz :ohmy:
Ewel być może to ten czop. Może to troszkę potrwać nim zacznie się akcja, aczkolwiek widząc jak inne mamusie szybko się rozpakowują, musisz byc gotowa na kazda chwilę:)
U mnie cisza, tylko twardnienie brzuszka od czasu do czasu ale to przepowiadajace tylko.
Aga jak u Ciebie? Pomogło "wieszanie firan"?;)
Która z dziewczynek pisała do Labelo? Macie jakieś wieści?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #357331 przez katiuszka
Martita rzadko się zdarza by były to duże ilości bo główka dziecka blokuje kanał i to robi za tzw korek... może to być kilka kropel, może tez ciut więcej. A może być tak, że dopiero jak będziesz przeć to przebiją worek owodniowy co też nie jest bolesne a ułatwi poród.

12 lata 7 miesiąc temu #357332 przez ewel7
na razie się obserwuję zobaczymy co będzie w ciągu dnia bo czytam, że ten czop raczej nie jest przezroczysty ...

www.mamazone.pl/tv/film,4511,czop-sluzowy.aspx

12 lata 7 miesiąc temu #357336 przez aga2+1
ewel taka ciągnąca wydzielina to własnie czop śluzowy. Może być biały, żółtawy lub przeźroczysty. Jeżeli nie jest podbarwiony krwią to ok, ale jak jest podbarwiony krwią to znak, że poród rozpocznie się w ciągu 2 dni. Mi już od 2 tygodni odchodzi po kawałku i odejść nie może. Wieszanie firanek też nic nie pomogło:( Na 10 jadę do gina to zobaczymy co powie.

12 lata 7 miesiąc temu #357358 przez Martita
No właśnie ja zjadłam śniadanie i idę ogarnąć mieszkanie..dzisiaj świeci słońce to przemyję okna..może coś to da

12 lata 7 miesiąc temu #357359 przez Martita
Katiuszka ze dwa dni temu poszłam zrobić siusiu, no to każdy wie co to za uczucie, ale zaraz po tym jak skończyłam, posączyła się przeźroczysta woda, malutko, ale to na pewno nie siku, przynajmniej takie mam wrażenie, no i do tej pory nic, mały się rusza, więc na razie siedzę w domu

12 lata 7 miesiąc temu #357365 przez Martita
ewel dużo miałaś tej wydzieliny?Bo mi przed chwilą znowu coś takiego wyleciało

12 lata 7 miesiąc temu #357377 przez misia88
KAMIPrzy zapaleniu piersi boli cały cycek, brodawka nie boli... Już dzisiaj jest lepiej. Dziewczyny, jak będziecie miały podobny problem do mojego to ta fitolizyna działa cuda. Jeden dzień i po zapaleniu.

Moja Lilka chyba też już ma dłuższe okresy aktywności. Najada się przy cycu, odkładam do łóżeczka, a ona potrafi tak leżeć 2-3h. :P Wczoraj o 21 się obudziła, najadła się i nie spała do 24 :P
Teraz też sobie leży, chyba zaraz wyskoczymy na spacerek.
Mąż dzisiaj zarejestrował nasze dziecko :) Za ok. miesiąc będzie peselek. Dzisiaj też ją zgłosi do ubezpieczenia, a jutro idziemy do pediatry.
Jeśli chodzi o ortopedę to zielonego pojęcia nie mam :( Z otolaryngologiem był podobny problem (niestety w MSWiA zepsuła się aparatura do badania słuchu) i chcieli nas zarejestrować na lipiec, ale mąż zagadał i udało się na 28 maja. :)

12 lata 7 miesiąc temu #357378 przez misia88
Ewel Zapewne odchodzi Ci czop śluzowy. Jeśli jest przeźroczysty to może odchodzić nawet 2 tygodnie. U mnie odchodził tydzień.

12 lata 7 miesiąc temu #357394 przez Martita
Misia ta fitolizyna jest na receptę czy nie?

12 lata 7 miesiąc temu #357420 przez ewel7
Martita nie było tego bardzo dużo i na razie też cisza... zobaczymy co będzie dalej...

misia fajnie, że masz już coś wypróbowane na to zapalenie i wiesz, że pomaga zawsze to już dla nas pomocna rada :) A Malutkiej coraz bardziej się pewno podoba na świecie i robi się bardziej aktywna i ciekawa świata :D

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357439 przez katiuszka
Martita może lepiej podjedz na IP niech Cię przebada? może masz już rozwarcie a nawet o tym nie wiesz... A ta maść Fitolizyna to chyba dostępna bez recepty bo właśnie sprawdziłam że można ja kupić w aptece internetowej.
Aga daj znać jak tylko wrócisz co Ci doktorek powiedział?
Kurcze miałam się uczyć a nie mogę się skupić:( Tyle innych spraw zaprząta mi głowe że do nauki nie mam weny :angry:
Labelo!!! co u Ciebie? My tu jak na szpilkach siedzimy.

12 lata 7 miesiąc temu #357441 przez akciak84
Każda z nas musi być gotowa na każdą chwilę! :)

KAMI

jeszcze ja zostałam a termin na 20 maja

DZIEWCZYNY...LAbelo odeszły wody na porodówce, więc do 24 h i mamy nastepną dzidzię!

Ewel

pewnie to czop jak się ciągnie

12 lata 7 miesiąc temu #357459 przez Martita
Ja też mam termin na 20 maja..
Głupie pytanie..samemu da się sprawdzić czy jest rozwarcie?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357461 przez katiuszka
O Akciak dzięki za info:) To trzymamy kciuki, oby lekko jej było, tyle się wyczekała w szpitalu, mnie juz by tez trafiło. Jak nic lekarz nie powie to nie będę się spieszyła z wywoływaniem tylko na samoistna akcje w domu przeczekam. Nie znoszę szpitali:(
Martita :) może mąż by dał radę, ale nie wiem czy wcześniej by nie zemdlał:/ A tak poważnie to nie mam pojecia...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka