BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #356747 przez Martita

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

beadka myślałam tak o tym co pisałaś i powiem Ci, że ja tak samo robię, sprzątam, przenoszę z miejsca na miejsce, chciałam dzisiaj okna przemyć ale pada..wszystko po to żeby wcześniej urodzić, bo też mam już dość :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #356752 przez MartiO
Dotka wstawiła fotkę na fejsie ;)

12 lata 11 miesiąc temu #356768 przez aga2+1
Martita ja własnie dzisiaj wzięłam się za sprzątanie nawet firanki poprałam i powiesiłam hehe:) Zobaczymy czy to coś da. Brzuch mnie strasznie ciągnie na dole i co 5 minut do kibelka latam (i po 2 kropelki). Jutro wizyta u gina mam nadzieję, że ostatnia:)

12 lata 11 miesiąc temu #356779 przez akciak84
i filmik też dotka wstawiła

12 lata 11 miesiąc temu #356785 przez HappyMummy
Dotka gratulacje!!!
labelo trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie!

Mam pytanie do rozpakowanych mamusiek. Czy wasze maluchy tez mają takie długie okresy aktywności np. moja mała dziś od 8 do 12 nie spała- usypia a może raczej zamyka oczy przy cycu odkładam ją do łóżeczka i już nie śpi oczy otwarte i zadowolona :)
Często dzieję się tak też w nocy, czasem to już usypiam razem z nią karmiąc ją.
Czy mam małego urwisa czy to normalne?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #356834 przez karolina238
Dotka Gratulacje Ogromniaste!!!!

Labelo dużo siłki życzę i oby poród był krótki i szybki :)

Dziś brzuszek twardy od samego rana i malutka się rozpycha na dole aż boli-takie kłucia czuję aż czasem mnie prostuje taki nieprzyjemny ból :(
Kurcze u nas to jakoś dziwnie jest ktg robią dopiero jak się jest przed samym terminem albo po i jak coś się dzieje, a tak nic- trzeba czekać w niewiedzy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #356837 przez KAMI
Dotki pyza prześliczna jest :)

ja się w kuchni dzisiaj znowu odstresowuję, kolejne obiadki robię ale już mało miejsca w zamrażarce więc przystopuję :)

właśnie czytałam o lewatywie przed porodem, nigdy nie miałam i stres straszny.... chociaż ostatnio koleżanka mówiła mi, że mimo lewatywy i tak popuściła przy parciu ale lepiej ciutek popuścić niż zasrać małemu życie od narodzin :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #356839 przez KAMI
Karolina ja też od lekarza usłyszałam, że jak dopiero będzie po terminie to w ciągu 7 dni musze mieć zrobione ktg...

12 lata 11 miesiąc temu #356840 przez KAMI
Aga ty to jakaś supermenka jesteś :)
chociaż ja właściwie też cały czas tyram tylko odpuściłam sobie prace wspinaczkowe bo straszny borok jestem i mogłabym spaść :)

12 lata 11 miesiąc temu #356848 przez karolina238
Kamizazdroszczę Ci masz tyle siły, gotowanie na zapas i jeszcze sprzątanie :) ja jak zacznę sprzątać to cały dzień mi się schodzi i później już nie mam na nic siły, a o gotowaniu na zapas nawet nie pomyślałam- nie mam w ogóle żadnych pomysłów i w sumie taka ze mnie kucharka że tylko jakieś proste dania umię robić ;)
może podrzu ;) cisz jakiś przepis to też coś upichce :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #356852 przez katiuszka
Kami szalona kobieto, tak się uśmiałam że az mnie skurcz złapał :laugh:
Lewatywa nie boli ale odrazu masz straszne parcie i musisz biec do toalety ale chyba trzeba pozaciskać pośladki kilka minut, żeby się tam rozpuściło co trzeba... To było dość dawno i może teraz jest inaczej więc może świeże mamunie coś więcej o tym powiedzą?
Miałyście robioną lewatywkę? Pytają teraz o to czy trzeba się domagać;)
Labelo trzymam kciuki! Możliwe że po teście pójdzie jak z płatka. W pierwszej ciąży test OTC nic nie dał i na drugi dzień juz z większą dawką poszło a przy drugim porodzie od testu do parcia 3 godzinki i córcia była na świecie.
Aga spróbuj jeszcze tego co Karolina ma w opisie suwaczkowym jak sprzątanie nie pomoże;)

12 lata 11 miesiąc temu #356854 przez KAMI
Karolinka z tym to ciężko bo ja nie gotuję z przepisów raczej ale najprościej, weź kurczaka i całego ugotuj, po jakimś czasie dodaj marchew i pietruszkę w kostkę pokrojoną, można jeszcze pora ale teraz sobie odpuściłam, co do przypraw to też tak delikatnie majeranku i trochę vegety i koperku. Jak warzywa i kurczak będą gotowe to masz : zupę ( ja przeważnie 2-3 słoiki mam), dwie piersi - osobno je mrożę, dwa udka też osobno a resztę mięska obieram i też mroże w porcjach. Potem tylko wyciągam, dorabiam jakiś sosik np. z jogurtu, gotuję makaron i obiadek gotowy. Porobiłam też kotletów sporo ze schabu, kurczaka i indyka ale nie smażone tylko gotowane lub duszone (dusiłam z marchewką, pieczarkami i cebulą) trochę się boję o cebulę i pieczarki ale powinno być OK :)

12 lata 11 miesiąc temu #356858 przez KAMI
Katiuszka ja jeszcze ostrzej słyszałam, hahaha
z lewatywą urodzisz dziecko a bez gówniarza :)

12 lata 11 miesiąc temu #356865 przez MartiO
ja na razie nie gotuję... tzn lubię to i nie robię tego źle :silly: ale nie bardzo jeśli chodzi o miejsce do przechowywania... mam malutki zamrażalnik i na razie zajęty mięskiem i innymi rzeczami na surowo... nie mam jak czegoś już tam wcisnąć... najwyżej będę mężusiowi mówić co ma kiedy wrzucać do gotowania... zobaczymy co z tego wyjdzie :silly:

12 lata 11 miesiąc temu #356869 przez MartiO
też wolę z lewatywą :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka