BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #357094 przez martela89
Ale fajnie się czyta o waszych porodach i przygotowaniach do :)
Przypominam sobie jak ze mną to było.
Ja datę porodu sama sobie ustaliłam,bo mój mąż był za granicą i ja uparłam się,że w dzień jego powrotu idę rodzić :) No i oczywiście pojechałam z mamą po niego na lotnisko jakieś 100km(już miałam skurcze co 20 min w drodze powrotnej) potem się odpowiednio przywitaliśmy :blink: no i zaraz po do szpitala rodzić :lol:

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #357120 przez misia88
HappyMummy napisał:

Mam pytanie do rozpakowanych mamusiek. Czy wasze maluchy tez mają takie długie okresy aktywności np. moja mała dziś od 8 do 12 nie spała- usypia a może raczej zamyka oczy przy cycu odkładam ją do łóżeczka i już nie śpi oczy otwarte i zadowolona :)
Często dzieję się tak też w nocy, czasem to już usypiam razem z nią karmiąc ją.
Czy mam małego urwisa czy to normalne?

A może ona jest niedojedzona, skoro zasypia przy cycu? Budź ją, poszczypaj lekko policzki, połaskocz pod paszkami albo nóżki. Ja tak robię, bo właśnie bywa podobnie z Lilą. Tyle że ona najwyżej aktywna 1h-1,5h :P

Ja dzisiaj znowu dostałam zapalenia piersi. Na szczęście tym razem zareagowałam od razu i już przechodzi... Fitolizyna działa cuda.

12 lata 7 miesiąc temu #357153 przez KAMI
Misia biedna ty z tymi cycuszkami :huh:
a zapalenie piersi to ból całej czy brodawek ? dobrze, że jest szansa, że szybko mija.

12 lata 7 miesiąc temu #357169 przez martela89
misia88 napisał:

HappyMummy napisał:

Mam pytanie do rozpakowanych mamusiek. Czy wasze maluchy tez mają takie długie okresy aktywności np. moja mała dziś od 8 do 12 nie spała- usypia a może raczej zamyka oczy przy cycu odkładam ją do łóżeczka i już nie śpi oczy otwarte i zadowolona :)
Często dzieję się tak też w nocy, czasem to już usypiam razem z nią karmiąc ją.
Czy mam małego urwisa czy to normalne?

A może ona jest niedojedzona, skoro zasypia przy cycu? Budź ją, poszczypaj lekko policzki, połaskocz pod paszkami albo nóżki. Ja tak robię, bo właśnie bywa podobnie z Lilą. Tyle że ona najwyżej aktywna 1h-1,5h :P

Ja dzisiaj znowu dostałam zapalenia piersi. Na szczęście tym razem zareagowałam od razu i już przechodzi... Fitolizyna działa cuda.

Najprawdopodobniej masz małego urwisa,ja tak miałam przez jakieś 3-4 mies.mała najchętniej całą noc i cały dzień spędzała na cycu. Dopiero jak kupiłam jej smoka jak miała 3 mies to sie trochę uspokoiła ale nadal zasypiałam z nią przy piersi w nocy
:)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357289 przez katiuszka
Martita napisał:

Dziewczyny czy można dziecku smarować główkę kremem na ciemieniuchę zawczasu, czy tylko jak dopiero wyjdzie?
I co można kupić w aptece na przed i po ugryzieniu komara noworodkowi?

Co do ciemieniuszki to tak jak Aga pisze a przed ukąszeniem najlepiej uchronić, kupując moskitiery. Można do wózka, łóżeczka a na okna np. gaza o dużej gęstości. Ale wiadomo, zawsze się może przydarzyć i chyba najlepiej zapytać pediatrę co może pomóc w takim przypadku:( Nie wiem od jakiego wieku stosuje się fenistil, u małych dzieci napewno nie ma przeciwskazań ale u noworodków... nie mam pojęcia.
A i słyszałam też że jaskrawe i jasne ubranka nie przyciągają tych bestii i pewne zapachy takie jak wanilia, lawenda i mięta. A także unikać przepoconego ciałka maluszka bo to komarki uwielbiają, więc warto czasem w ciągu dnia zrobić kąpiel i odświeżyć malca.

12 lata 7 miesiąc temu #357304 przez HappyMummy
Wczoraj moja córcia przeszła samą siebie!
Spała w ciągu dnia od 8-8.30 potem od 10-10.30 i wreszcie 15-18 wieczorem usnęła o 22.30. W między czasie w większości wisiała na cycu, przy którym zamykała oczy i teoretycznie spała natomiast każda próba odłożenia jej do łóżeczka kończyła się pobudką i całym rytuałem od nowa :(
Dziewczyny czy ja coś robię nie tak?

Mam do Was pytanie? Czy wiecie gdzie można się udać do ortopedy dziecięcego oraz neurologa w Wawie w ramach NFZ. Dzwoniłam do szpitala na Niekłańskiej i najbliższe wolne terminy są na lipiec, a bioderka powinny być zbadane do 6 tyg. życia- to trochę za późno :(
Czy Wasze maluchy mają problem ropiejącego oczka? Moja mała ma od urodzenia- dziś wybieram się do pediatry na pierwszą wizytę, trochę się stresuje czy oby na pewno ta kruszyna przybiera na wadze ;)

Ciekawe co u labelo?

Misia88 współczuje tego zapalenia- mam nadzieję, że szybko się pozbędziesz tego świństwa i nie wycierpisz za bardzo :)

12 lata 7 miesiąc temu #357308 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #357311 przez HappyMummy
beadka7 odejście wód nie boli- u mnie wody zaczęły się sączyć w nocy, kapnęłam się po mokrej wkładce, pojechałam do szpitala i tam już całkowicie odeszły a ja leżałam w łóżku. Jeśli to nie mocz radzę Ci udać się na IP sprawdzą czy to wody- lepiej dmuchać na zimne, sama będziesz spokojniejsza. Odejście wód nie jest równoznaczne z tym, że zaczynają się skurcze.

12 lata 7 miesiąc temu #357313 przez ewel7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #357315 przez KAMI

12 lata 7 miesiąc temu #357317 przez beadka7

:((

12 lata 7 miesiąc temu #357319 przez ewel7

12 lata 7 miesiąc temu #357320 przez KAMI
tylko spokojnie, jedź dla sprawdzenia - bez stresu proszę :) :)

12 lata 7 miesiąc temu #357321 przez KAMI

12 lata 7 miesiąc temu #357327 przez Martita
ojej beadka sprawdź sprawdź..
A powiedzcie jeszcze czy jak wody odchodzą to jest ich od razu dużo, że trzeba mieć ręcznik między nogami czy może być ich malutko, jakby zgubiony mocz?

Aga, Katiuszka właśnie mam moskitiery ale tak na wszelki wypadek zastanawiałam się czy można coś kupić, bo do pediatry jeszcze nie chodzę a pani w aptece też nie zawsze wszystko musi wiedzieć.

ewel ja też ze dwa razy miałam taką ciągnącą wydzielinę, ale mało i białą i nie wiem czy to czop czy tylko upławy..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka