BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #357574 przez Martita
Akciak myślisz żeby skoczyć sobie gdzieś na prywatną wizytę lepiej do lekarza?Na Izbie przyjęć nie zrobią mi tego samego za darmo? Z drugiej strony nie chcę wyjść na jakąś panikarę, choć to pierwsza ciąża, nie wiem jeszcze czego się spodziewać..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #357579 przez ewel7
Miki to numer specjalny miesięcznika "Dziecko"
tu masz link, gdzie widoczna jest okładka
kulturalnysklep.pl/DC112/pr/niemowle-2012.html#description

Wcześniej go nie widziałam więc wyszedł w tym miesiącu raczej, nawet myślałam, że jakaś nowa gazetka a tu patrzę numer specjalny. Troszkę czytałam myślę, że ciekawe artykuły i że warto, szczerze mówiąc mnie bardziej "wchodzi" czytanie takich gazet niż podręczników choć zaczęłam czytać "Język niemowląt" Tracy Hogg i bardzo mi się podoba, także też polecam.

beadka dobrze, że się uspokoiłaś... i że wszystko dobrze.

12 lata 10 miesiąc temu #357656 przez Ingrid29
Kurcze dziewczyny u Was jakieś objawy już są, a ja tylko od czasu do czasu twardnienie brzuszka. Pewnie sama na koniec zostanę :angry:

12 lata 10 miesiąc temu #357682 przez katiuszka
Ingrid nie panikuj kochana ja mam ostatnia termin i Jagielo zdaje się:)
U mnie objawów żadnych poza twardnieniem jak u Ciebie. Wiem, że cierpliwości brakuje a szczególnie jak już jesteśmy świadkami kolejnych narodzin a u tas terminy taaaakie odległe:/
Aga czekamy na info co u lekarza?
Martita byłaś na IP?

12 lata 10 miesiąc temu #357684 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #357698 przez MartiO
a my dziś po wizycie u ginki... wymaz czyściutki... hemoglobina znowu mi zjechała a było tak ładnie już :silly: nie mam konkretnego skierowania bo i tak muszą przyjąć... jak nic nie będzie się działo do 22 to mam się zgłosić na IP na ktg... w badaniu jak stwierdziła wszystko w porządku jak na ten etap, nie przewiduje jakichś problemów... ale kiedy mogę się spodziewać to ciężko powiedzieć....

Dziewczyny jak coś to trzymam kciuki...

12 lata 10 miesiąc temu #357700 przez akciak84
Martita
jak masz dobrą IP to jedź tam. Ale chyba nic się nie dzieje oprócz tego że chciałabyś wiedzieć czy jest rozwarcie, dlatego myślę że lekarz gino. i powiedzieć że pierwsza ciąża itp.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #357701 przez akciak84
MartiO
u mnie hemoglobina do 13,3 podskoczyła :cheer: a miałam przez całą ciążę do 12,4 tylko. Siuśki czyste i przestałam brać globulki...kurde mogę rodzić tylko coś się nie zapowiada :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #357708 przez aga2+1

Katiuszka już jestem po wizycie. Wszystko staneło w miejscu. Lekarz stwierdził, że młoda jeszcze nie wyjdzie, bo wszystko pozamykane:( Ostatnio twierdził, ze do 2 tygodni urodzę już nie mam siły. Na ktg nie było żadnych skurczów masakra, a w nocy brzuch twardnieje jak dziki nie wiem co sie dzieje:( Głupio 2 dzieci urodzić przed terminem, a 3 po terminie. Jak do 21 nie urodzę to 25 mam się zgłosić po skierowanie do szpitala na wywołanie:( A tak w ogóle to moja kluseczka waży 3400 więc jest dość wypasiona:)

12 lata 10 miesiąc temu #357709 przez ewel7

12 lata 10 miesiąc temu #357711 przez MartiO

12 lata 10 miesiąc temu #357712 przez misia88
MartitaJeśli coś Cię niepokoi to jedź na IP. Nie mają prawa Cię nie przyjąć, muszą wysłuchać Twoje wątpliwości i w razie czego pomóc.

akciakJa Ci powiem tak: niech sobie wszyscy gadają co chcą, a Ty olej ich gadki. Wszystko będzie dobrze, nastaw się pozytywnie, spróbuj zrelaksować. :)

A my dzisiaj byłyśmy na dość długim spacerku. Lilka przespała cały spacer. Przyszłyśmy do domku, zjadła i znowu śpi. :)

12 lata 10 miesiąc temu #357715 przez akciak84
wiecie co...przed chwilą coś mi labelo wysłała....cholera a jakiś błąd mam. Może urodziła. :)

12 lata 10 miesiąc temu #357723 przez ewel7
akciak to daj znać jak coś się dowiesz :)

12 lata 10 miesiąc temu #357725 przez akciak84
Tak labelo urodziła o 16.15! Wiktoria waga 3280 gram, 54 cm! GRATULACJE!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka