BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #365388 przez katiuszka
Aga ja dopiero 31 maja do lekarza jak nic się nie zacznie wcześniej a w przyszłym tygodniu na Ktg ale nie pamiętam dokładnie którego bo kurcze gdzieś zgubiłam karteczkę i jestem w trakcie jej szukania:/ Narazie nie będę odprawiała tańców czarownic i wywowyłała, bo chce do szkoły isć 26-tego chyba że urodzę dzisiaj to też pasuję, bo zdąże ze szpitala wyjść do tej pory i zaliczyć zajęcia na których mi zależy;)A napewno tak będzie bo poprzednie ciąże przenosiłam i teraz też się nie zapowiada. A objawy nijakie, jedynie przepowiadające, twardnienie brzuszka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #365390 przez karolina238
Kurcze dziewczyny mam teraz przeźroczysty śluz z niteczkami krwi :unsure: czy to może być reszta czopa śluzowego?bo wczoraj miałam brązową wydzieline jak na koniec okresu

12 lata 7 miesiąc temu #365392 przez MartiO
uffff... jeden dzień a tyle do nadrobienia :lol:

AKCIAK, INGRID WIELKIE GRATULACJE!!!!!!
:kiss:

my nadal w dwupaku :silly: wczoraj był termin :silly: byliśmy na ktg i przy okazji trafiło nam się badanie i usg ;) na ktg Młody przez większośc czasu spał i nie chciał się ruszać ale potem położna pogmerała brzuchem i kazała położyć się na bok... dopiero w 24 minucie zaczął się ruszać ale sporo za to ;) skurczyków żadnych jak na złość :angry: (potem wieczorem często twardniał brzuszek, ale na ktg cisza)
po ktg miałam poczekać na odczyt u lekarki ;) fajna młoda babeczka ;) w ogóle wszyscy mili i sympatyczni :silly: pytała kiedy ostatnie badanie było i kazała w takim razie wskakiwać na fotel... dosyć daleko jeszcze musiała się do Młodego dopychać ale jak twierdzi udało jej się pogłaskać go palcem po główce i 1 cm rozwarcia jest... tylko z 1 cm to niektóre pół ciąży chodzą :silly: potem jeszcze zrobiła nam usg ;) tak więc załapaliśmy się na podglądanie bo Mężuś był z nami ;) Młody ma drobną główkę i brzuszek jak to określiła to koło 3 kilo... próbowała nam pokazać twarzyczkę ale się zasłaniał ;) dopatrzyła się że ma kłaczki na głowie... tak ok 1,5 cm bo mierzyła ;)
do kontroli w niedzielę albo w poniedziałek... jak do 8 dni nic to położą...

potem byliśmy na imprezie :silly: wróciliśmy dopiero koło 12... grill, muzyka... tak więc trochę się pobujaliśmy z Młodym... ale tak nie za ostro ;)

Beadka nie wiem jak wyglądał mój suwaczek wczoraj bo nie spojrzałam :( czy tak jak dziś? muszę jakoś go zmienić ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365399 przez katiuszka
Martio ale fajnie, że trafił Ci sie pełen pakiet podczas ktg, usg i badanie. Super:)
Maleństwo ma włoski, ciekawe czy moje tez będzie kudłate. Po mojej zgadze wnioskuję, że włosy Sonia ma do ramion:)
Niektórych ucieszyłby nawet cm rozwarcia... moja szyjka na ostatnim badaniu miała 3cm!
Zwarta i twarda:/
Karolina to bankowo czop.
Aga jeszcze godzinka i czas na rozkładanie kosiarki;)A ktg mam na 22 maja na 13 30:)

12 lata 7 miesiąc temu #365402 przez KAMI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #365404 przez MartiO
Katiuszka u mnie też wcześniej było pozamykane :silly: tak więc powoli coś się jednak dzieje... wczoraj jak się trochę bujaliśmy do muzyki i tak ogólnie siedzieliśmy to często brzuszek twardniał... ale na ktg jak na złość nic... ja się urodziłam z takimi 6-cio cm czarnymi kłaczkami :lol: ale nie wiem jak było ze zgagą u mamy :silly: a mnie jakoś mocno nie męczy... :unsure:

najlepsze były położne... bo byłam w szpitalu który jest praktycznie obok mnie... jest mniej oblegany... bo kawał dalej jest niedawno robiona super wypasiona porodówka... to tu teraz porodów jest niewiele... jak wychodziliśmy to z takim zawodem dosłownie w głosach, że jeszcze dziś nie zostajemy :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #365405 przez sister.anna
Hej Kami a wlasnie na czerwcowkach sie pytalam czy Ty juz bo Ci sie suwaczek zmienil. Ale widze ze sie meczysz bidulko jeszcze ciagle. Trzymam kciuki za szybciutkie rozpakowanie ! Tylko sie nie stresuj bo testosteron hamuje postep, jedz duzo lodow, szalej z mezem i ogladaj mile filmiki :silly:

Gratuluje wszystkim Majoweczkom wspanialych pociech, podczytuje sobie Was troszeczke bo na 2.06 sama mam termin.

Wszystkiego dobrego Mamusie!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365407 przez aga2+1
katiuszka oj tak zaraz koszonko hehe:)
Martio to miałaś full service:)
KAMI 3 razy rewelacja mój tylko na raz dał się skusić:(
Karolina to resztki czopu pewnie, ale jak z krwią to do porodu się szykuj :)

12 lata 7 miesiąc temu #365408 przez KAMI
Ingridowa rodzinko wielkie gratulacje !!!! super opis Tatuśku !!! też jak Misia troch.ę zgłupiałam z tym powrotem o 3.00 hahaha czekamy na fotki Synusia

12 lata 7 miesiąc temu #365410 przez KAMI
Podobnie jak Was moje drogie w terminie lub tuż po mnie zdołowała mój suwaczek, musze zaraz pogrzebać i go zmienić tylko jak sobie nowy termin wywróżyć ?

sister.anna jeszcze się w czerwcu spotkamy :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #365412 przez aga2+1
też zmieniłam na 21 maja wg OM

12 lata 7 miesiąc temu #365419 przez KAMI
ja tak optymistycznie tylko o 1 dzień zmieniłam suwaczka, zobaczymy :)

Aga wszystkie kobiety na kosiarki !!!!

MartiO widocznie dzidzia chciała żebyś miała fajną imprezę i odpuściła :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #365421 przez KAMI
Katiuszka skarbie ty też należysz do tych zdeterminowanych Mamuś i celujesz z porodem tak aby na zajęcia pójść ? I to w dzień matki ? Chylę czoła moja droga :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #365422 przez KAMI
Karolina no super kobieto, czop schodzi !!!!

12 lata 7 miesiąc temu #365425 przez gosiulek3679
hej dziewczyny. Pragne poinformowac iz 11.05.2012 siłami natury urodziłam synka. Poród bez komplikacji jedynie w 5 dobie po porodzie dostałam silnego krwotoku... :(

www.zapytajpolozna.pl ] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=34932 [/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka