BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #236101 przez ewel7
Widzę, że dziś jesteśmy pierwsi na forum ;) mnie rano obudził taki dziwny niby "ból" w brzuchu, a może bardziej takie uczucie jakby coś tam mnie rozsadzało od środka. Promieniowało aż na plecy. W każdym razie teraz jest lepiej, wstajemy i szykujemy śniadanko :laugh: a dziś poranne mdłości przeszły na Tatusia :silly: może nam się upiecze ;) pozdrowienia i miłego dnia wszystkim

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #236160 przez akciak84
gaspodzina
u mnie ze swędzeniem jest cały czas na takim samym poziomie. Raczej nie wyczyściło się do zera. Ale już teraz nie jest źle (nie jest gorzej).

13 lata 1 miesiąc temu #236276 przez ewel7
coś pusto tu dzisiaj, wszyscy świętują :silly: my właśnie wróciliśmy z krótkiego spacerku i powoli dopada nas chęć na małe co nieco :blink: powiedzcie jak tam u Was z wagą, przybyłyście trochę? bo ja póki co nic a brzuszek już widać :silly: (o dziwo)

13 lata 1 miesiąc temu #236281 przez aga2+1
Ale Ci dobrze ja przytyłam już 4 kg i ostatnio dostałam zrypkę od gina za to:( A ja naprawdę nie jem dużo i nie jem słodyczy, a te kilogramy nie wiem skąd się biorą:(

13 lata 1 miesiąc temu #236349 przez aga2+1
Ale Ci dobrze ja przytyłam już 4 kg i ostatnio dostałam zrypkę od gina za to:( A ja naprawdę nie jem dużo i nie jem słodyczy, a te kilogramy nie wiem skąd się biorą:(

13 lata 1 miesiąc temu #236366 przez katiuszka
Hej dziewczynki:) Aga to możemy sobie grabki podać, ja też więcej nie jem jak jem i też +4
My tez po spacerku i wizycie w mc donald's ale ja tylko herbatka się raczyłam. Dzieci nadrabiają za to pełną buzią:)
Fajny balsamik kupiłam w rossmannie dla mamuś w ciąży, nie wiem czy któraś z Was przypadkiem go już nie polecała. Babydream, niedrogi a przyjemny w zapachu i skóra po nim przyjemna w dotyku, delikatna i elastyczna.
Tak już bym chciała czuć ruchy maleństwa...

13 lata 1 miesiąc temu #236381 przez akciak84
Aga 2+1 Ja przytyłam 3 z kawałkiem chyba. Nie wiem co w tym złego? dziwne, że Twój lekarz jest niezadowolony...Przecież zatrzymujemy wodę w organizmie. Ja np. mam zaparcia i to też potwierdza fakt, że jak najmniej jej wydostaje się na zewnątrz.

13 lata 1 miesiąc temu #236436 przez ewel7
Hejka :) co do wagi to mnie dziś siostra "pocieszyła" :silly: , że choć na początku też jak ja nie tyła - wręcz schudła bo miała również delikatnie mówiąc "dolegliwości żołądkowe", to później nadrobiła bo przed porodem jak ją ważyli miała +25. Jednak bardzo zatrzymywała się jej woda w organizmie więc to też zrobiło swoje.

13 lata 1 miesiąc temu #236603 przez dziewczyna84
Ja na razie troszkę schudłam i przyznam, ze jestem przerażona tymi kilogramami przede mną.
Mam nadzieję ze nie bedzie mi sie woda zatrzymywac i przytyję max.15 przybędzie. Tak aby dzidzi
niczego nie brakowało. Ale w okresie ciąży sie tym nie przejmuje- jak bedzie tak ma być.
Ale nie będę oszukiwać, ze boję sie czy bez problemu powrócę do takich kształtów jak przed ciążą. Każda z nam pragnie być atrakcyjna przeciez i nie zaprzeczy temu...mam nadzieję, ze uda sie pozbyć skóry z brzucha- koleżanki mają z tym problem po ciązy, pokazują wręcz ile tego zostaje. Moze zwykle brzuszki wtedy pomogą? Czy dla was - dla tych dla których to drugie dziecko - nie stanowilo problemu odsyskac jędrne cialo?

13 lata 1 miesiąc temu #236666 przez ewel7
To moja pierwsza ciąża więc nie mogę się wypowiedzieć na temat powrotu do figury po. Też się obawiam jak to będzie, no ale najważniejsze żeby dzidzi było w środku dobrze i bezpiecznie :) co ma być to będzie w razie czego będziemy się wzajemnie wspierać w powrocie do atrakcyjności :silly: ja się wkurzyłam bo znów przegrałam z mężem w eurobusiness, choć raz mógłby mi dać wygrać przez wzgląd na ciążę ;) :silly: no nic mykamy spać bo późno się robi, dobranocki i słodkich senków :)

13 lata 1 miesiąc temu #236686 przez katiuszka
Jeśli chodzi o wygląd po ciąży to sprawa nierzadko indywidualna i na pewno coś z tego jest w genach. Mówią, że jeśli Twoja mama nie ma rozstępów po ciąży to i Ty prawdopodobnie mieć nie będziesz. Ja urodziłam juz dwie dziewczynki, na brzuszku nie mam żadnego rozstępu ale na udach i pośladkach owszem. Nie miałam tez problemu z wagą po, brzuch był płaski bez specjalnych wysiłków. Teraz wiadomo, starsza nieco jestem :laugh: i na pewno już nie odzyskam figury jaka miałam 7 lat temu ale na pewno łatwo się nie poddam bo jak powiedziała dziewczyna każda z Nas chce zawsze atrakcyjnie wyglądać. Jeśli zdrowie i czas mi pozwoli to będę biegała, to niezawodny sposób na dobrą figurę i zmniejszenie cellulitu który jest moją zmorą:)

13 lata 1 miesiąc temu #236744 przez ewel7
Dzień dobry wszystkim :)
My dopiero niedawno wstaliśmy, jakoś dziś spało się dobrze i dzidzia nie budziła w nocy na siusiu :silly: czeka nas pracowity dzionek bo jutro wizyta teściów ;)
ja zauważyłam że pępek powoli zaczyna mi wychodzić :silly: śmiesznie to wygląda ;)

13 lata 1 miesiąc temu #236757 przez mika1520
ewel7 mam tak samo jak Ty...
zamiast przybierać na wadze to ja tracę^^

13 lata 1 miesiąc temu #236772 przez akciak84
hmmm...co do wagi to się chyba nie martwię. Po urodzeniu wrócę na taniec brzucha (szczególnie drum solo)i się wyżyję! Polecam.

13 lata 1 miesiąc temu #236803 przez ewel7
No co do tańca brzucha to nie próbowałam nigdy :silly: ;) ja się dopiero wygrzebuje z łóżka bo brzuch mnie bolał i drzemałam, a mąż wziął się za sprzątanie ;) A jak tam u Was dzionek mija?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka