- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Aga mnie też strasznie męczą bóle głowy, póki co pomagają zimne okłady na czoło, ale zapytam lekarza o apap jak mówisz czy od drugiego trymestru mozna, bo czasami przez te ćmienie człowiekowi na wszystko odchodzi ochota.
Ja zaraz biorę się za robienie kuleczek owsianych bo tak mnie naszło.
A jutro upiekę bułeczki maślane z jakąś konfiturką. Chyba, że coś innego podpowiecie
i nie będzie to bardzo skomplikowane w wykonaniu.
Miłego dzionka:*
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Podam Ci przepis na ciasteczka z kleiku ryżowe tylko muszę poszperać w moich przepisach.
Już mam:
kostka margaryny, szklanka cukru, cukier waniliowy, łyczeczka proszku do pieczenia, 3 jajka i kleik ryżowy dla dzieci.
Margaryne ucieramy z cukrem i jajkami dodajemy proszek i na koniec mieszamy to z kleikiem. Robimy kuleczki troszkę zgniatamy jak kotlety mielone i w środku robimy dziurkę palcem. Wkładamy do piekarnika na 185C z termoobiegiem aż ciasteczka będą miały złoty kolor (ok. 15-20 minut). Ciasteczka są pyszne:)
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
lillanbakes.bloog.pl/id,5062936,title,Ku...ex.html?ticaid=6d5eb
Ja daje całą margaryne lub masło i ponad pól kilko płatków górskich pozostałe bez zmian.
Jak nie ma się mleka w proszku to też nic nie szkodzi. Tak czy siak po wyjęciu z lodówki są rewelacyjne...
aaa i cukru daje troszkę wiecej, tak ponad poł szklanki super łamie gorzki smak kakao.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
katiuszka jestem z warszawy.I przed ciążą intensywnie ćwiczyłam taniec arbski (potocznie taniec brzucha). Szczególnie przypadł mi do gustu drum solo gdzie się trzęsie energetycznie wszystkim co popadnie! Na wracanie po ciąży do formy, super! Polecam klimat szkoły STO Amira w warszwie.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
No powiem, że ten taniec brzucha kusi, kusi ... akciak 84 skoro jesteś z wawy to może kiedyś się spotkamy i udzielisz mi wstępnej lekcji wczoraj swoją drogą w Mam talent były dwie takie bellydancers super występ miały
co do bólów głowy to ja też ostatnio ratowałam się zimnymi okładami bo boję się brać tabletki bez konsultacji z lekarzem.
Widzę, że pojawiło się kilka przepisów będę musiała wypróbować jak już ustaną dolegliwości związane z mdłościami bo póki co na słodkie mam średnio ochotę.
Ja czekam na gości, Teściowie - czas wygrzebać się z łóżka i trochę ogarnąć Pozdrawiam cieplusio, miłego dnia
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Aga2+1 współczuję Ci glowki..mnie od miesiaca meczy potezny bol kregoslupa w dole ze az nieraz chodzic nie moge..dziwne ze w we wczesnej ciazy..a co do imienia to Alanek jest sliczne!!!tez o tym myslalam, ale jak urodzi sie nam chlopak to nazwiemy go Filip. Dziewczecego imienia jeszcze nie mam..bardzo chcialabym chlopaka
A dla dzidzi juz troche kupilam!Kocyki..tylko cienkie,musze kupic jeszcze ze 2 grube:) waienke z gabeczka troche ubranek podusie do karmienia (ktora wsadzam sobie miedzy noi jak spie ) już mam wybrany wózeczek tak na 98% i cala mase czasopism i 5 ksiazek
A myślisz ze na kosmetyki nie jest za wczesnie?nie przeterminuja sie?
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja z polecenia mam szpital Instytut Matki i Dziecka na Kasprzaka. Podobno opieka nad noworodkiem na 10/10!Dla nich jest on świętością. Bardzo dobrzy specjaliści (lekarze) i zaopatrzenie szpitala w sprzęty dla noworodków.Słyszałam, że jak coś się dzieje z dzidziusiem po urodzeniu to przylatują tam dzieci z całej Polski. I to dla mnie najważniejsze. Z minusów to koleżanka mi mówiła abym nie liczyła na położne bo są po prostu w większości niemiłe (ale nie oznacza, że nie fachowe). Moja koleżanka jak urodziła to jej słabo pomagały i się na nią darły...może tak trafiła:( Poza tym na jakimś forum przeczytałam, ze kiepskie jedzenie...hi hi. Ale to chyba nie jest hotel 5 gwiazdkowy! (tak jak lekarz wykonujący USG nie jest fotografem)
Jest to szpital bardzo blisko mojego domu. Dodatkowo, ostatnio tam byłam na USG genetycznym i miło się zaskoczyłam. I tam się szykuję!
O tym szpitalu na Bielanach też słyszałam, że w porządku, ale żadna z koleżanek tam nie rodziła, więc "głębiej" się nie wypowiem.
Ewel7 pewnie, ze się spotkamy. Z jakiej części Warszawy jesteś?
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Akciak a czy tam na Kasprzaka ma dyżury twój lekarz, czy nie?Myślisz, że przyjmą i mnie jeśli bym zechciała?
Aga masz racje żeby zaczekać do poświąt..ale wiem też, że nie ma co zwlekać do samego finiszu z zakupami. W zeszłym roku moja koleżanka też właśnie tak czekała a los chciał, że urodził się dzidziuś na początku 8 miesiąca..no i całe zakupy spadły na tatusia
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
O przyjmowaniu do szpitali to słyszałam nieziemskie historie:( że np. przyjeżdża się na porodówkę i mówią że nie ma miejsc i masz jechać do...Wołomina! Ja chcę uniknąć tego stresu. 3 mies. czekam na wizytę u ordynatora położnictwa Instytutu. Za tydzień wybije "godzina":)Chociaż dotychczasowy ginekolog powiedział, że wystawi mi skierowanie tam, gdzie będę chciała. Nie chcę ryzykować stresu, czy w chwili porodu mnie tam przyjmą czy nie.
Najlepiej jak już chodzisz do lekarza z wawy to zapisz się do jakiegoś gina z instytutu i będzie najbezpieczniej! To bardzo dobzi specjaliści! Poza tym byłam tam na USG genetycznym. I choć były problemy natury administracyjnej lekarz zachował się fer:)i bardzo jestem mu wdzięczna.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
jak tam wysypka? bo mi trochę zeszła, ale tak mnie dalej dziś cały brzuch swędzi, że nie do opisania!