BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #192894 przez Emme
Marusia nie martw się, Tola też "na zawołanie" nie robi o to co ją proszę. papa robi jak chce, nie zawsze wtedy kiedy trzeba ;), kosi kosi jeszcze jakoś po prośbie zrobi. innych rzeczy jej nie uczyłam specjalnie. no, może cacy cacy, ale wygląda to jak klepanie a nie głaskanie. tany tany czasem zrobi jak usłyszy muzykę, i skacze na hop hop :)

Dziś najadłam się strachu- robiłam obiad a Tola chodziła sobie po domu, myślałam że nie ma jak sobie krzywdy zrobić, ale jednak... uderzyła się w czoło o drzwi (chyba spadła z materaca), niewiele brakowało do rozcięcia, dobrze, ze zawsze mam coś w zamrażalniku. guz opanowany na tyle, że nie zajmuje całego czoła :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #193077 przez mariosponge
Emme, nasz Andrzej w pewnym momencie miał 4 guzy, co ledwo się mieściły na czole. Biedaczek, ciągle się uderza w to samo miejsce, czyli róg nóżki biurka. Już 2 razy rozciął sobie czoło. A ostatnio spadł na kółko od wózka i ma obdarty nos.
Byliśmy dziś na placu zabaw, Andrzej się dowiedział jak smakuje piasek. W dodatku przyniósł go do domu w bucikach i spodenkach :D Mam co odkurzać.

[/url]

13 lata 3 miesiąc temu #193118 przez sylka
Dziewczyny od kiedy dawałyście swoim malucho chrupki kukurydziane??

13 lata 3 miesiąc temu #193129 przez Asiersa
Emme, ucałuj Tolę w tego guza :kiss: niech schodzi szybciutko :)
Marusiu, Ty też Andrzejka ucałuj w główkę, żeby sobie już więcej guzów nie nabijał :kiss:

Sylka, nie pamiętam dokładnie od kiedy, ale Tomek już siedział. Wcześniej nie chciałam dawać bo bałam się, że się zakrztusi :dry:
Nie wiem dokładnie kiedy to było, ale jak Kubuś już siedzi to myślę, że bez problemu możesz dać :)
Tomek je uwielbia :lol: :lol: :lol: :lol:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 3 miesiąc temu #193134 przez sylka
Kuba jeszcze sam nie siedzi. Siedzi jak trzymam go w pasie albo jest oparty o dużą poduchę. alśn ie obawiam się czy jak mu się przyklei w buzi chrupek to czy sobie poradzi :P czy jak jest w bujaczku to mu podać... heeh sama nie wiem

13 lata 3 miesiąc temu #193152 przez Asiersa
Podaj mu takiego chrupka nawet w bujaczku :) A o przyklejenie się nie bój bo one się bardzo szybko rozpuszczają :)
Weź sobie tego chrupka do buzi i spróbuj chwilkę potrzymać - zobaczysz jak szybko zrobi się papka :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #193160 przez sylka
Wiem że papka się robi :) sprawa techniczna podawałaś te zakręcone bez soli czy takie prostew pałki. coś takiego

13 lata 3 miesiąc temu #193190 przez mariosponge
Ja dawałam do 6 miesiąca. Andrzej jeszcze nie siedział i nie raczkował.

[/url]

13 lata 3 miesiąc temu #193194 przez Emme
ja dałam późno- nie wiem dlaczego. I te zakręcone odpadają, bo się`kruszą, łamią i w ogóle dla mnie są złe- bałam się, że tym okruszkowym pyłkiem się zakrztusi, jak wciągała powietrze i łamały się za duże kawałki (Tola nie zdążyła ich odgryźć). te zwykłe pałki są najlepsze, a jak będą za duże to te zwykłe na początek.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #193197 przez Asiersa
ja daję takie:
o tych zakręconych mam takie samo zdanie jak Emme :)
A tak poza tym, to daję jeszcze takie zwykłe flipsy :)

Ps: u nas spacer bez flipsów lub pałeczek to nie spacer :silly: :silly:

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #193232 przez sylka
Mój mąż kupił dziś takie szukał takich w których w składzie nie ma soli. Jutro pierwsze podejscie :) Po klieiku kukurydzianym rewolucji nie było to myślę że po chrupkach też.

Jeszcze pytaniee czy mrozicie zupki razem z mięskiem czy mięsko dodajecie świeżo ugotowane każdego dnia?

13 lata 3 miesiąc temu #193264 przez asia26
Sylka smialo juz mozesz dac i mysle ze na poczatek najlepsze sa bezglutenu i te mniejsze :) a zupki niestety nie doradze bo robie z dnia na dzien :) dziewczyny ale ja tesknie za Wami :* a Tolinka sama juz tez drepta? kurcze czy ja cos przeoczylam? ja mam tyle pracy ze hoho wbilam sie w sam srodek projektu z UE i objelam za szefa koordynatorstwo bo mam uprawnienia na to i musze to wszystko rozkminic do pon bo jest spotkanie koordynatorow :( a tego tyle i kolezanka taki balagan w papierach narobila :( jak ja tego nie lubie :angry: Oliwka jest cudowna i dziewczyny dzis drugi dzien nie podalam jej piersi i o dziwo jest bardzo z tym spokojna mowi tylko ze cici ze am ale nie rzuca sie na mnie jak wsciekla :D placze tylko przez cale 6 godz jak jest z moja siostra nie pomaga zabawianie nowe zabawki nawet misie zelki haribo :( psychicznie ja i ona i moja siostra jestesmy juz wykonczone cala sytuacja ale coz musimy to przetrwac moze w koncu sie przelamie :( piszcie kochane co u Was a Ilonka dawaj zdjecie w nowej fryzurce :) i wiecie co w sobote popsula mi sie lustrzanka moja i nie mam jak zdjec zrobic :( szukam nowej bo naprawa ponoc ogromna kasekosztuje wole kupic w takim ukladzie nowa :)

13 lata 3 miesiąc temu #193286 przez mermide
Witam się z wieczora :)

Buziaczki dla wszystkich poobijanych, poobdzieranych i poturbowanych dzieciaczków :*
Sylka ja Adasiowi dałam chrupka pierwszy raz przed skończeniem szóstego miesiąca i nic mu się nie działo i świetnie sam sobie radził, a jeszcze sam nie siedział. I popieram zdanie dziewczyn lepsze są te proste niż kręcone.
Co do mięska to nie wiem czy Ci pomogę, ale jak robie Adasiowi zupkę to czasem mam mięsko w lodówce z dnia poprzedniego, więc nie gotuje świeżego tylko daje mu takie.

Asiu nic się nie martw Oliwcia w końcu się przyzwyczai do tego że kilka godz jest z Twoją sis, a co do piersi to fajnie, że tak bezproblemowo udaje się ją odstawić. Trzymam kciuki za kolejne dni odstawki.

13 lata 3 miesiąc temu #193292 przez asia26
dzieki za slowa otuchy :)

13 lata 3 miesiąc temu #193293 przez mermide
A Adasia ostatnio złapał straszny katarek i ma chrypkę. W ubiegły weekend miał trzydniówkę i temp i strasznie płakał, więc podejrzewam, że stąd ta chrypa. Pani aptekarka dała mu na to tantum verde, ale nie wiem co mam zrobić z katarkiem, bo nasivin nie pomaga. Może jakaś rada?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka