- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tu pierwszy raz prowadziła
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
Tolka, ale z Ciebie super dziewuszka jest
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
- Otrzymane podziękowania: 0
Wiec co mam ogromnego doła...i bardzo martwię się o Filipka... nie dość,że ta choroba go tak męczy to dziś po prostu nerwy mi puściły i płakać mi się chce. Wstaliśmy jak zwykle i dziś ubrałam małemu czarną koszulkę..po ok 20 min patrze a na koszulce pełno włosów. Przejechałam ręką po jego główce i garść włosów została nie wiem dlaczego tak. Pytałam pielęgniarki jak była czy to może być np od zastrzyków to pow że nie. Mówie Wam w takim tempie to tydzień i on będzie łysy załamka.. W pon idziemy do kontroli to zapytam lekarza...
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
Asiersa kiedy są powtórki Szpilek..??
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli włosy wypadają nagle przy delikatnym dotyku – np., gdy głaszczemy dziecko ręką po główce i zostaje na kępka włosów na dłoni. Taka sytuacja może wyniknąć z braku witaminy D, którą zwykle maluchy otrzymują dodatkowo pod nadzorem lekarza.Kolejną przyczyną wypadania włosów może być przebyta choroba na przykład tak częsta u dzieci – ospa wietrzna. Każda inna choroba przebiegająca z wysoką gorączką może spowodować wypadanie włosów zarówno u dzieci jak i u dorosłych. Niestety po powrocie do zdrowia włosy nie powracają od razu do swojego stanu. Często potrzeba jest kilku miesięcy, żeby powrócił im blask i gęstość. Najlepiej jednak skonsultować z lekarzem stosowanie jakichkolwiek środków, aby przyśpieszyć blask włosów dziecku.
U starszych dzieci wypadanie włosów może być spowodowane dietą. Środki masowego przekazu bombardują nasze pociechy horrendalnie wychudłymi modelkami, modelami. Szczególnie w wieku dojrzewania, gdy bardziej są podatne na wpływ otoczenia i potrzebują akceptacji. Bezwzględnie należy wtedy skonsultować się z lekarzem, który może pomóc wytłumaczyć dziecku błąd, jaki popełnia stosując dietę w wieku, kiedy potrzebuje najwięcej witamin i zdrowego żywienia. Racjonalne żywienie to podstawa między innymi zdrowych włosów zarówno u dzieci jak i u dorosłych.
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
Asiersa kiedy są powtórki Szpilek..?? [/quote]
Nie wiem. Ja oglądałam na Ipli
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bombel779 napisał:
Nie wiem. Ja oglądałam na Ipli [/quote]Osszzz Ty cwaniaro!!
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pati nie wiem co to moze znaczyć, ale znalazłam to:
Jeśli włosy wypadają nagle przy delikatnym dotyku – np., gdy głaszczemy dziecko ręką po główce i zostaje na kępka włosów na dłoni. Taka sytuacja może wyniknąć z braku witaminy D, którą zwykle maluchy otrzymują dodatkowo pod nadzorem lekarza.Kolejną przyczyną wypadania włosów może być przebyta choroba na przykład tak częsta u dzieci – ospa wietrzna. Każda inna choroba przebiegająca z wysoką gorączką może spowodować wypadanie włosów zarówno u dzieci jak i u dorosłych. Niestety po powrocie do zdrowia włosy nie powracają od razu do swojego stanu. Często potrzeba jest kilku miesięcy, żeby powrócił im blask i gęstość. Najlepiej jednak skonsultować z lekarzem stosowanie jakichkolwiek środków, aby przyśpieszyć blask włosów dziecku.
U starszych dzieci wypadanie włosów może być spowodowane dietą. Środki masowego przekazu bombardują nasze pociechy horrendalnie wychudłymi modelkami, modelami. Szczególnie w wieku dojrzewania, gdy bardziej są podatne na wpływ otoczenia i potrzebują akceptacji. Bezwzględnie należy wtedy skonsultować się z lekarzem, który może pomóc wytłumaczyć dziecku błąd, jaki popełnia stosując dietę w wieku, kiedy potrzebuje najwięcej witamin i zdrowego żywienia. Racjonalne żywienie to podstawa między innymi zdrowych włosów zarówno
u dzieci jak i u dorosłych.
dziękuje :* ja znalazłam też:
Wypadanie włosów u dzieci bywa również jedną z konsekwencji różnego rodzaju chorób, które przechodzą maluchy. Łysienie jest naturalną konsekwencją silnych infekcji wirusowych i bakteryjnych oraz podawania dużych dawek leków, w takim wypadku jednak wystarczy, aby dziecko wróciło do zdrowia, a rodzice zadbali o jego prawidłową dietę, aby problem wypadających włosów okazał się jedynie wspomnieniem.
mam nadzieję że to przez tą chorobę i że to nic poważnego..normalnie same mi się łzy leją z nerwów w pon pogadam z lekarzem...
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
Osszzz Ty cwaniaro!! [/quote]Asiersa napisał:
bombel779 napisał:
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
bombel779 napisał:
Osszzz Ty cwaniaro!!Asiersa napisał:
bombel779 napisał:
[/quote]
we wtorek o 13.00 jest powtórka
Tolinka śliczna dziewczynka. Monik jak pokazuje to też mówi taka i nawet to tak brzmi
witam siostrę Ilonki
też miałam zapytać o pm.
Pati mam nadzieję że to nic groźnego. biedactwo Filipek tyle się musi męczyć
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pati na pewno to przez to osłabienie. Tyle biedaczek się nacierpiał ostatnio, że się nie dziwię, a jak się czuje?
już lepiej..jeszcze 3 zastrzyki...