BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 9 miesiąc temu #90238 przez alutka1011
:laugh: Ja muszę spróbować jak wyjdzie kosteczki z fileta na tej zasadzie i bym zrobiła na roczek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #90241 przez Emme
alutka wyjdzie pycha, ja tak robię ale całe kotlety :)

dobra już naprawdę uciekam :)
papa

13 lata 9 miesiąc temu #90247 przez sylwus136
kulinarne babki jesteśmy :P

mój maż kocha np. z gotowych szybkich rzeczy "Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym" do tego gotuję biały zwykły ryż i obiad w chwilkę jest gotowy.
Często tez robie takie zwykłe proste obiady np. klopsiki czy jak kto woli zrazy :D spaghetti,kurczaka w cieście naleśnikowym,najzwyklejsze kotlety,kluseczki z serka takie jak dla małych dzieci(mój mąż je uwilbia),naleśniki,szare kluski,placki ziemniaczane.do tego szpinak ( wszyscy na szczęście go uwielbiamy) i różnie albo buraczki,albo surówka taka jaką podała Emme ( a robić ją uczyła moja mama jak byłam jeszcze dzieciakiem )
Niby tego dużo ale i tak często nie mam pomysłów na nowy lepszy obiad:)

a wy co przeważnie robicie na obiady ?

13 lata 9 miesiąc temu #90254 przez alutka1011
Umnie głównie królują makarony-spagetti carbonara czy jak to się pisze lasagne ale często też robię schab z morelami i śliwkami z kluskami śląskimi kotlety nóżki nadziewane pieczarkami i oczywiście pomysł na...

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #90261 przez Emme
posprzątałam i czekam aż Tola się obudzi.

też często robię pomysły na, u nas też spaghetti, penne, cannelloni, lasagne, ale z naleśników, naleśniki, parówki zawijane, często shoarma (jak Tola śpi i nie chcę jej obudzić tłuczeniem kotletów:)), gulasz, kotlety schabowe (i np na wierzch pieczarki), mielone (czasem czymś nadziane), dewolaje, pierogi (nawet raz oboje robiliśmy z ciasta :mąka-śmietana z farszem-kurczak, ser żółty i szpinak), zupa wiosenna, różne kluski -kładzione, z białym serem, z serkiem waniliowym, kopytka, placki ziemniaczane- zwykłe, z fetą, żółtym serem, z tzatzykami, takie zwykłe polskie obiady też ....

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #90263 przez sylwus136
a czego wasi mężowie/nie mężowie/partnerzy :D nie zjedzą? mój nie zje żadnej zupy.No jedynie rosół a tak to nie tknie.
Ale to dlatego że jak nie mieszkał jeszcze ze mna to w jego domu potrafiono przez 1,5 tygodnia jeść pomidorówkę i to taką gotowaną co 2 dni...dla mnie to jakiś obłęd normalnie wiec zup w ogole nie gotuję...

13 lata 9 miesiąc temu #90265 przez martela89
Ja to wszelkiego rodzaju mięsa-bo mój M jest mięsożerny czyli:schab w różnej postaci,kurczak,wołowina,wieprzowina-rolady-tradycyjne,z pieczarkami i serem...
Pierogi,spagetti,placki ziemniaczane na plasterek usmażonej szynki,ser żółty i na to sałatka z kap.pekińskiej z sosem koperkowo-ziołowym z torebki,gulasz,a sama nawet nie pamiętam co jeszcze :)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #90270 przez Emme
mój zje co mu dam, ale za zupami też nie przepada, a właściwie jeśli miałoby to być jedno danie (a zawsze jest) więc przeważnie gotuję na jakimś mięsie- skrzydełka najczęściej, albo pokrojone w kostkę mięso, żeby nie mówił, że obiad bez mięsa. za rosołem przepada (w niedziele to mus). raczej jest wszystkożerny

a jak już jesteśmy w temacie jedzenia to mogę Wam polecić sos do sałatki greckiej. jest najlepszy jaki jadłam. w biedronce "aromatyczno-ogrodowo-ziołowy"

13 lata 9 miesiąc temu #90274 przez alutka1011
Mój też jest wszystkożerny :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #90401 przez alutka1011
Ej gdzie Wy jesteście??Moja śpi a tu nikogo nie ma :( Weszłam sobie teraz na stronkę miasta i rozwalił mnie artykuł WŁAMAŁ SIĘ DO MIESZKANIA BY UKRAŚĆ...WINO :) no masakra!

13 lata 9 miesiąc temu #90402 przez Emme
ja jestem :)
Tola jest z tatą na spacerze :)

13 lata 9 miesiąc temu #90403 przez SISUNIA88
My po spacerku.. straszny wiatr chyba kilo piasku mam w oczach i buzi :) mój mąż też je wszystko... zupy średnio ale zje...gotuję podobnie jak Wy...częściej mięso...

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 9 miesiąc temu #90410 przez Emme
u mnie też wiatr wieje :P
i przez tą pogodę nie wiem jak ubierać Tolę. w słonku gorąco, jak zawieje zimno, w ciągu spaceru też potrafi się pogoda drastycznie zmienić :)

13 lata 9 miesiąc temu #90411 przez alutka1011
O to fajnie :) Pasowałoby założyć wątek mamusie 2010 :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #90413 przez Emme
jak mam przerobić to zdanie ?
W dobie rozwoju współczesnej cywilizacji jesteśmy świadkami wielu zmian zachodzących w życiu człowieka. (nie chce popełnić autoplagiatu:P)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka