BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 9 miesiąc temu #90884 przez asia26
u nas mala przed kapiela zaczyna juz plakakc jakby sie domagala bo jak sie kapie to przestaje i potem slodko zasypia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #90886 przez paulina2209
a ja zaraz się szykuję bo przychodzi facet psikać mieszkanie na robale :(

13 lata 9 miesiąc temu #90889 przez SISUNIA88
cześć Laseczki:) my od 8 na nogach :) pogoda dziś brzydka... więc spacerek odpada...u Nas też kąpiel musi być obowiązkowo..tylko raz małego nie kąpałam w dniu chrztu...

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 9 miesiąc temu #90897 przez Emme
dzień dobry

my też kąpiemy codziennie, chyba że Tola zaśnie w porze kąpieli i wstanie na po 21 to już jej nie kąpiemy. ale faktycznie jak ją położę na stole (bo tu ją kąpiemy) to od razu spokój.

Asiera cieszę się, że dołączyłaś do grona "szpinakolubnych" :) przynajmniej w tym daniu :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #90901 przez mariosponge
Dzień dobry dziewczyny!
Ja wczoraj specjalnie przetrzymałam małego w dzień, spał tylko jeden raz, 1,5 godziny, położyłam spać po kąpieli o 22, miałam nadzieje że już na całą noc, a on mi się obudził o 23:30 i nie spał do 4!!! Już nie wiem co ja mam z nim robić, żeby mi zaczął chodzić spać o normalnej porze. A dzisiaj się obudził z gorączką, ma 37,3 stopnie. Od czego ta gorączka - nie wiem. Niby nie marudzi, jak zwykle uśmiechnięty, więc to nie zęby. A przeziębić się nawet nie miał gdzie, bo na spacerze wczoraj nie byliśmy.

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #90904 przez Asiersa
Ja też kąpię dziennie, ale jak mi uśnie to szkoda go budzić :)

Emme, danie na prawdę super :) Chyba polubiłam szpinak :cheer:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 9 miesiąc temu #90905 przez SISUNIA88
mariosponge taka temp u dziecka to nie gorączka...dopiero się od 38 zaczyna. Mój mały jak za bardzo go przetrzymam to śpi bardzo niespokojnie chyba ze zmęczenia...

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 9 miesiąc temu #90906 przez sylka
37,3 to chyba nie gorączka. O gorączce u dziecka mówimy dopiero wtedy, gdy ciepłota ciała przekroczy 38ºC, a gdy wynosi 37,5–38ºC – jest to stan podgorączkowy. Normalna temp. ciała waha się od 36,6 do 37,5ºC

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #90911 przez sunaja21
wydaje mi sie ze to moga byc zeby - nie zawsze dziecko musi byc marudne - u mojej sasiadki oznaka zebow jest zawsze tylko stan podgoraczkowy ok 37-38stopni!odrazu wie ze jakis zabek kielkuje!

mam do was pytanko - jak z kupkami u waszych maluchow- Dawidek robil juz codziennie lub co drugi dzien a odkad zaczelam wprowadzac jedzonko to robi co 3-4 dni i znowu sie wkurzam!co prawda nie widze zeby go kupa wczesniej meczyla bo jest wesoły ale 3 dni to mi sie dlugo wydaje????

Dawid idzie spac ok 19.30 w budzi se ok 1 i zas ok 5-6 wiec jest ok choc przyznam sie ze chyba kupi kaszke i troche mu zageszcze na noc zeby sprawdzic czy przespi cala nocke czy nie jak nie to zostane przy normalnym mleku!ale tobie mariosponge to wspolczuje bo nawet nie wiem co ci doradzic!z Dawidkiem jest tak ze nawet jak sie obudzi to wypije mleczko i spi dalej!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #90912 przez mariosponge
No proszę. Ciekawe, ale moje dziecko ma bardziej gorące czoło niż zwykle, chociaż może rzeczywiście ma tak po wczorajszym dniu.

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #90914 przez Emme
38 stopni to gorączka, może się przegrzał? sprawdź za jakiś czas. i może to być na zęby.

Tola raczej kupki robi codziennie, ale kiedyś położna mi powiedziała, że jak dziecko nie robi przez tydzień, a nie sprawia mu to problemu to nie ma powodu do niepokoju.
a jak Tola długo nie robi to daję rumianek i zaraz się pojawia :)

13 lata 9 miesiąc temu #90917 przez mariosponge
Sunaja
u nas z kupką też nie za dobrze, bo tej akcji ze śluzem przeszłam na dietę, która polegała na jedzeniu tylko kurczaków i ryżu, po czym Andrzej dostał strasznych zatwardzeń, i od tej pory, mimo że zmieniła dietę i już odżywiam się normalnie, mały robi kupkę co 3 dni. I tylko z moją pomocą(termometr lub czopek), sam zrobił tylko raz, po śliwkach.

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #90937 przez mariosponge
Dziewczyny, teraz zmierzyłam w pupie i ma 38,3. Podobno w pupie zawsze wyższa t niż pod pachą. Ale o ile? To w końcu ma moje dziecko gorączkę czy nie?

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #90938 przez Emme
chyba dziś dostanę sukienkę :)
już nie mogę się doczekać. poza tym jakąś paczkę mam do odebrania nie wiedzieć skąd. nic na adres rodziców nie zamawiałam :angry:

13 lata 9 miesiąc temu #90940 przez paulina2209
mariosponge w pupie odejmuje się 5 kresek. Moja Monika ma standardowo 37 do 37,3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka