BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 7 miesiąc temu #118687 przez SISUNIA88
DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA I BUZIAKI :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ilona oj bardzo szybko zleciało :) nie wiem kiedy..

Emme nie ma co się denerwować..na pewno nie jest tak źle... :)

Asiersa chodzik to rzecz której ja też bym nie kupiła :)

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #118692 przez Emme
właśnie ją poprawiam. to co mi zaakceptował teraz pokreślił, normalnie nóż się w kieszeni otwiera

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #118698 przez Asiersa
Emme, oddychaj głęboko i policz do dziesięciu :silly:

Dziewczyny, jaki widzicie u mnie avatar? Bo w ostatnich postach mam nowy a jak wejdę w dany wątek to mam ten co miałam dotychczas.. :dry:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #118726 przez sunaja21
100 lat dla Filipka :)
ja wczoraj dalam Dawidkowi obiadek po 6 mcu- one juz maja grudki jedzenia i oczywiscie mały najpierw nie chcial polknac bo wyczul te grudki a jak juz mu samo wpadlo to zwymiotowal i tyle z tego było- nie wiem moze jest jeszcze za mały??? ale wkoncu oni wiedza jaka konsystenja powinna byc dla dziecka w tym wieku nie???
czy wy dajecie juz takie po 6mcu????
emme ja poprawialam prace 2 razy bo to co kazal poprawic teraz podreslil i tak na zmiane za 3 razem nic nie poprawilam i oddalam i byla ok :P
asiersa awatar masz nowy :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #118769 przez Emme
ja też zrobiłam jej rosołek i nie zmiksowałam na papkę to grudki sukcesywnie lądowały na jej śliniaku.

a co do pracy to pn mi pokreślił tam gdzie tekst został wyjustowany :P (jakby to ode mnie zależało), poza tym jest niepoważny, to co mi sprawdził i poprawił to jest źle, a tego czego nie widział jest dobrze :P

Asiera ja już od dawna widzę nowy, a chodzik będziesz mogła sprzedać i kupisz mu coś lepszego )tylko nie od razu sprzedawaj : :silly: )

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #118810 przez Asiersa
hehe, mam właśnie takiego plana, żeby powiedzieć, że Tomek się boi tego chodzika i przeraźliwie płacze :lol: :blush: :blush:

Chciałam się Wam pochwalić, że Tomkowi już całkiem dobrze idzie samodzielne picie z butelki :) Ale tylko herbatki i soczki bo jak dostaje mleko to jakoś nie chce chwycić :side:

Zupki z grudkami dawałam mu już jakiś miesiąc temu i na początku ciężko mu szło :dry: Później, jak się przyzwyczaił, to narobiłam mu zupki na 15 dni i zmiksowałam wszystko...tak jakoś mi się zapomniało.. :silly: Ale jak już zje to co ma zamrożone to przestaję mu gotować oddzielnie i zacznę mu podawać normalne zupy, które jemy my :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #118821 przez Emme
A Tola od czegoś dostała wysypki na brzuszku i nie mogę skojarzyć od czego?
dostała biszkopta, ale czy to od niego? może od tego kisielu? (tam jedynym nowym składnikiem była mąka ziemniaczana). dziś dałam jej spróbować rybę i nawet z chęcią zjadła (ale jak dałam jej większy kawałek to nie wiedziała co z nim zrobić i wyglądała jakby chciała zwrócić)

trochę poczytałam i chyba po tym biszkopcie :(
dawałam jej już mannę do zupek i nic nie było, dziś zamiast dałam jej tego biszkopta z jabłkiem. całego nawet nie zjadła, ale hymm...
myślicie, że na tą wysypkę można coś podać? smaruję ją bephantenem

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #118836 przez Asiersa
Ja Tomkowi wprowadziłam brokuły i też go wysypało... :dry:
Niczym nie smaruję. Myślę, że wysypka zniknie szybko. Tak samo miał po soczku, w którym były winogrona. Wysypkę miał dwa dni i znikła :)

Muszę spróbować ugotować mu ten kisielek :silly: Emme, jeśli możesz to napisz jak go robisz :side:

zrobiłam Tomkowi dzisiaj dwa rodzaje deserków. Bananowo-jabłkowy i malinowo-bananowy :)
Dodatkowym składnikiem w tych deserkach są płatki owsiane górskie czy coś w tym stylu :P
Ładnie zamroziłam i na tydzień mam zapasów :cheer:

Aaaa o rybie też miałam pisać, że mam zamiar wprowadzić, ale jakoś nigdy nie pamiętam, żeby kupić :( Pewnie dlatego, że sama nie jadam ryb :dry:

No i w ogóle to mam plan, wprowadzić Tomkowi na śniadania zupkę mleczną :) Mama mi mówiła, że robiła nam zupki mleczne na mleku modyfikowanym z płatkami owsianymi :)

13 lata 7 miesiąc temu #118841 przez Emme
Zapomniałam, że dałam jej też 100% sok dla dzieci, ale przedwczoraj, ale z takich owoców, które już jadła :P

kisiel zrobiłam jak w tej książeczce, ale połowę proporcji. rozcieńczyłam bobofrut z wodą, większość zagotowałam, dodałam troszkę cukru, w reszcie rozpuściłam 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, dodałam 30ml mleka (ale 2 łyżeczki mleka na te 30 ml wody), wszystko dodałam do gotującego się kisielu i cały czas mieszałam.

13 lata 7 miesiąc temu #118846 przez Asiersa
Już tyle razy przeglądałam tą książeczkę a jakoś nie zapamiętałam, że jest tam przepis na kisiel :dry:

Tomek dzisiaj prawie cały dzień przespał. Mam nadzieję, że nie odbije się to na nocy :S

W ogóle to taka pogoda do du*y jest :angry: Sama chodzę strasznie senna. No i co się dziwię dziecku... :dry:

13 lata 7 miesiąc temu #118853 przez Emme
dzisiaj jest "zimna zośka" :)

13 lata 7 miesiąc temu #118856 przez mariosponge
Andrzej też dostał wysypkę i nie wiem od czego, bo nie sądzę żeby od zupki jarzynowej ze słoiczka mógł dostać.

[/url]

13 lata 7 miesiąc temu #118861 przez Asiersa
Emme napisał:

dzisiaj jest "zimna zośka" :)

wiem, wiem :silly: dzwoniłam do mojej babci z życzeniami imieninowymi :side:

13 lata 7 miesiąc temu #118892 przez Emme
mariosponge napisał:

Andrzej też dostał wysypkę i nie wiem od czego, bo nie sądzę żeby od zupki jarzynowej ze słoiczka mógł dostać.

ja myślałam, że może to potówki, ale się nasiliło :P

13 lata 7 miesiąc temu #118896 przez asia26
sto lat dla Filipka :)
kurcze od wczoraj mam gosci ale wczoraj chcialam miec a dzis tak srednio sie cieszylam z wizyty :) jutro sie odezwe do Was moje drogie i dluzej popisze bo juz na pysk padam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka