BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

15 lata 3 tygodni temu #6739 przez cytryna
Witam wszystkie mamuski co bedą rodziły w sierpniu. Też jestem w tym cudownym stanie. Z jednej strony nie moge sie doczekać małego maleństwa. Z drugiej strony bym chciała wiedzieć, czy będzie chłopiec czy dziewczynka.Z reszta co za różnica, jedno jest pewne bedzie najsłodszym skarbem. tak samo jak wasze maleństwa są najsłodsze, a właściwie będą.
Ja mam termin na 16.08.2010 :lol: Która z was będzie ze mna rodziła :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 3 tygodni temu #6812 przez Gosia
Ja mam termin na 18-go ale co wizyta to mi go przesuwa wg wielkości maleństwa. Pierwszy termin jaki miałam to 23 sierpień.

15 lata 3 tygodni temu #6829 przez cytryna
Kiedyś usłyszałam takie słowa, które napewno się spełnią:
NAPEWNO URODZISZ W TYM ROKU :)

15 lata 3 tygodni temu #7234 przez sylwcia
Witam wszystkie przyszłe mamusie ja również mam termin na 18 sierpnia i już nie mogę się doczekac, ja się już martwiłam bo nie czułam ruchów maluszka a koleżanka która ma młodszy brzuszek o miesiąc od mojego mówiła że już czuła jednak dokładnie w dniu kobiet poczułam pierwszy kopniak i śmieję się że to bedzie chłopczyk bo chciał dac o sobie znac właśnie w takim dniu :) czy któras z Was wie już co będzie miec ?? i czy zaopatrzyłyście się już w wyprawkę??

15 lata 2 tygodni temu #8076 przez Gosia
Ja niestety jeszcze ruchów nie czuję :( a tak bardzo na to czekam :) Jeśli chodzi o wyprawkę to chyba jeszcze za wcześnie, ale nie ukrywam, że jak jestem na zakupach to zawsze coś kupię dla maleństwa :) Nie mogę się oprzeć te ciuszki są takie słodkie.

15 lata 2 tygodni temu #8078 przez cytryna
Wyprawki jeszce nie mam gdzies za półtora miesiaca będę już przygotowywała wyprawką, ale powolutku szykuje sobie wyprawke w głowie, oglądam i jezdzę za wszystkim patrzę porównując ceny, aby potem nie przepłacic , ogromne sa różnice w cenach tego samego towaru.
Tylko mam problem z wózkiem, bo każdy co ogladam w jednym dniu mi sie podoba a za kilka dni wogóle bym go nie kupiła :( . Macie juz jakies wózki na oku :) ,bo sama nie wiem jakiego dokładnie chce :( .

15 lata 2 tygodni temu #8079 przez sylwcia
my z narzeczonym ustaliliśmy że wózek będzie na czterech kółkach bo teraz te modne na trzech w ogóle nam się nie podobają i będzie w jakimś uniwersalnym kolorze nie typowo dla dziewczynki czy dla chłopca

15 lata 2 tygodni temu #8084 przez cytryna
Ja tez bym chciała wózek na 4 kołach, bo są bardziej praktyczne. Kolor zielony może być. Zależy mi na tym aby był lekki, i dosyc duża gądola dla dzidziusia. Ale ciągle się zastanawiamy czy kupić gądolę z spacerówką, czy spacerówke zabudowaną. bo tylko zostanie kilka ciepłych miesiący co dzidzia będzie jeździła w wózku, a potem zima:(.

15 lata 2 tygodni temu #8091 przez sylwcia
według mnie gondola ze spacerówką byłaby bardziej praktyczniejsza bo to może nawet w domu za łóżeczko posłużyć i raczej na pewno zdecydujemy się na taki wózek teraz tylko pozostaje kwestia koloru no i ceny

15 lata 2 tygodni temu - 15 lata 2 tygodni temu #8205 przez basik_twins
Hej Lasencje nie chce zaśmiecać forum ale jest tutaj jakiś wątek na temat rzybierania na wadze w trakcie ciąży???
Bo ja to w ogóle czasem mam problemy ze znalezieniem czegokolwiek
Załączniki:

15 lata 2 tygodni temu #8213 przez martela89
Witam was przyszłe mamuśki :) .
Ja już powoli kompletuje wyprawkę,wózek mam upatrzony,łóżeczko też ale to dopiero pod koniec ciąży. Wózeczek na 4 kołach Jumper firmy tako 3w1-fotelik,spacerówka i gondola :)

15 lata 2 tygodni temu #8241 przez sylwcia
sama szukałam wątek o przyroście wagi w ciąży jednak na tym forum nie znalazłam ale trafiłam na taki kalkulator wagi na innej stronie podaje link:

zdrowie.onet.pl/1219200,2413,,,,przyrost...iazy,kalkulator.html
oraz drugi link o przybieraniu na wadze
www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,2965675.html

15 lata 2 tygodni temu #8243 przez basik_twins
To ja założe :lol:
Wdziale urody i bedziemy miec zgłowy

15 lata 2 tygodni temu #8244 przez sylwcia
bardzo dobrze bo to chyba jeden z ważniejszych tematów naszym stanie

15 lata 2 tygodni temu #8245 przez Gosia
Ja też myślę o wozku na 4 kółkach. Biorę pod uwagę to, że będzie śnieg jak będziemy korzystali z wózka, więc musi mieć szerokie, grube no i gumowe kółka. Podstawa to to, żeby był lekki. Typ, marka i inne rzeczy to jeszcze są do ustalenia. Jeżeli chodzi o łóżeczko to chcę kupić takie zwykłe drewniane z wyciąganymi szczebelkami, ale z możliwością zrobienia z niego kołyski. Są takie mają blokadę na dole przy płozach. Mona ustawić na stabilne albo zwolnić blokadę i maluszka pokołysać. Poleciał mi takie łóżeczko koleżanka z pracy, która ma 2 dzieci i taki typ lóżeczka bardzo sobie chwaliła i mi polecała.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka