BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #50636 przez alutka1011
U mnie to samo z czego jem tylko fileta bo jak widze w nóżce jakieś żyłki... :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #50638 przez monami
dziewczyny, jak ubieracie dzieciaki na spacer w taką pogodę jak dziś...? żeby nie przegrzać, ale żeby ciepło było..hm?

14 lata 1 miesiąc temu #50639 przez monami
a...i się pochwalę. mama mnie namówiła, żebym dała Zuzi spróbować owoców ze słoiczka... już od 3 dni daję jej hipp-a jabłko z banankiem :) wcina ,że hoho, ale mleczko mamusinowe i tak nadal jest numerem 1 :)
myślałam, że poczekam z urozmaicaniem jej diety jeszcze dłużej, do 5 miesiąca..ale pomalutku będę jej jednak dawała już coś popróbować :)

14 lata 1 miesiąc temu #50640 przez Gosiaczek31
Wszystkiego naj dla Judytki i Vanesski :kiss:

Co do mięsa, to ja w ogóle nie jem od 17 lat. Jestem lacto ovo wegetarianką. Chciałabym jednak aby Kubuś sam wybrał czy chce jeśc czy nie. Tylko kompletnie nie potrafię przyrządzać mięsa. Pozostaną chyba słoiczki.

14 lata 1 miesiąc temu #50646 przez MoNiaaa
no chyba warto troszke wczesniej cos zaczac podawac bo np tak jak julka potrzebowala miesiaca zeby zaczac jesc deserki i obiadki a jak wczesniej juz czuje rozne smaki to moze lepiej to pozniej przychodzi maluchowi.Julka teraz w koncu juz je i sie ciesze choc narazie tylko z butelki ale dobre i to :)

a ja julce ubieram body rajtuzki skarpetki na body bluzeczke z krotkim rekawkiem i bluze dresowa i spodenki czasem bez bluzeczki z krotkim rekawkiem tylko na body dres a wy??

http

]

14 lata 1 miesiąc temu #50647 przez monami
no ja podobnie jak ty Monia.

ja nie jadłam mięsa przez 14 lat..byłam wegetarianką. niestety - organizm mi się zbuntował i zaczęłam jeść drób.

14 lata 1 miesiąc temu #50649 przez MoNiaaa
a jak w ciagu dnia wyglada karmienie tzn co i o ktorej podajecie? bo ja narazie dawalam tylko deserek a po za tym mleko. dzis 1 vraz dalam jej i deserek i obiadek tylko czy wtedy nie za malo porcji mleka jest??

http

]

14 lata 1 miesiąc temu #50650 przez monami
ja karmie normalnie i tylko raz daję deserek - ale Zuźka najmłodsza z całego towarzystwa :P więc może inaczej to wyglądać u nas :)

14 lata 1 miesiąc temu #50651 przez Renia2108
Widze ze wiekszosc z nas nie je miesa :D Ja tez w sumie nie, jedynie kotlety czy to z kurczaka czy wieprzowe no i mielone. Szynek nie jem, rolad tez nie, udek z kurczaka tez nie (wkurza mnie to obieranie) :D golnie takich niezbyt wygladajacych potraw miesnych nie jem ;] A jak mala bylam to płakałam nad talerzem bo tam "swinka" leży :D Mielismy kiedys wlasne świnie wlasnie itp no i mi szkoda ich bylo mimo ze mieso przewaznie sklepowe :P

14 lata 1 miesiąc temu #50671 przez martela89
Ja jem mięso :ohmy:
Każde :lol:

Jak na obiad bym nie zjadła porcji mięcha to bym się nie najadła :lol:

Ja ubieram małą w body z długim rękawem,spodenki,skarpetusie i na to bluze albo sweterek i kurteczkę. Ale ja wkładam ją jeszcze do śpiworka.

Monami uważaj z banankiem bo niektóre dzieci mają po nich problem z kupką,a po co Zuzia ma się męczyć.

14 lata 1 miesiąc temu #50679 przez martela89
Zaczęłam znowu chodzić na solarium i czuję się jak nowo narodzona :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #50685 przez wola82
Wszystkiego najlepszego dla "pieciomiesiecznic" :laugh:

Dzisiaj bylismy na szczepieniu, spokojnie dosc bylo nawet ie krzyczal, tylko jak mu igle wyciagnela to sie zorientowal co bylo i sie skrzywil. Wazy 7 kg i ma 67 wzrostu.
Tylko ma strasznie sucha skore na buzi i za uszami i musze mu znacznie czesciej i wiecej smarowac kremem.

Co do miesa to podobnie jak Martela jak nie zjem do obiadu to nie jestem najedzona :)
jem kazde a krolik pycha, u mnie w domu rodzinnym specjalnie hoduja kroliki :silly:

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #50698 przez alutka1011
Martela karminie piersią i solarium :unsure: Ja wole naturalną opaleniznę byłam tylko 2 razy przed weselem.I śmieszą mnie takie "sztuczne panienki"solara sztuczne,cycki usta...niech sobie jeszcze mózg przeszczepią!Moja je codziennie zupkę i kaszkę i co jakiś czas deserek.

14 lata 1 miesiąc temu #50702 przez iwkaa
a maja je rano mleko potem obiadek mleko deserek mleko i kaszka na dobranoc:)

14 lata 1 miesiąc temu #50706 przez Groszek
Hehe dziewczyny u mnie na obiad też musi być mięsko :lol: dzisiaj zakupiliśmy inhalator bo Misiek ma problemy z gardełkiem... u mnie w domu jest i sprawdzał się świetnie przy jakichkolwiek zapalechiach gardła itp., więc po co Michał ma się męczyć :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka