BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #50710 przez wola82
U mnie caly dzien cyc, czasami daje mu ziemniaczki z dynia lub marchewke a czasami deserki jak jablko gruszka czy samo jabluszko. I do piero po szostym zaczne mu wiecej czegos innego dawac. Bo z cyca to nie zamierza na razie rezygnowac :laugh:
A po kaszce dostal uczulenia :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #50727 przez monami
Martela - normalnie kupki Zuzia robi, już 3 dzień je słoiczki jabłko-banan i jest ok, także myślę, że będzie dobrze :)

14 lata 1 miesiąc temu #50729 przez monami
ja mam taki sam "plan" jak wola :)stopniowo, krok po kroku :)

14 lata 1 miesiąc temu #50730 przez monami
groszku - inhalator to super sprawa :) popieram w 100%

14 lata 1 miesiąc temu #50735 przez Emme
martela89 napisał:

Zaczęłam znowu chodzić na solarium i czuję się jak nowo narodzona :lol:

Martela jeśli karmisz piersią to nie powinnaś korzystać. to jest jedno z przeciwwskazań. Może nie jestem w tej sprawie autorytetem, ale przez kilka lat miałam solarium i byłam na kilku szkoleniach w związku z tym. Oczywiście to Twoja decyzja. Mogę ewentualnie doradzić jak się opalać, żeby było najzdrowiej :)
Ja sama mimo, że nie karmię już piersią, czekam aż laktacja się zakończy.

14 lata 1 miesiąc temu #50754 przez martela89
alutka ja nie należę do takich panienek,nawet tipsów nie trawię.
A lubię być opalona dla tego raz w tyg idę na solarium(oczywiście po rozmowie z lekarzem) w zimie korzystanie ze słońca jest raczej nie możliwe. Źle się czuję jak jestem blada.

14 lata 1 miesiąc temu #50757 przez martela89
Nie ma żadnych przeciwwskazań, aby karmiąca kobieta chodziła na solarium. Jedyne zalecenie to zachowanie dużej ostrożności w ochronie brodawek.

Jeśli nie możesz oprzeć się solarium (przypominamy, że najlepiej W OGÓLE nie korzystać z tego wynalazku...), to zasłoń koniecznie brodawki i posmaruj kremem z najwyższym filtrem UV. Wszystko po to, aby uchronić brodawki przed wysuszeniem.
Do solarium na pewno nie biegniemy jednak tuż po porodzie. Warto odczekać minimum sześć-osiem tygodni.

Zalecany czas pobytu w solarium dla kobiety karmiącej to 10 minut tygodniowo. Oczywiście można indywidualnie z lekarzem ustalić, czy możemy więcej, ale my - choćby z uwagi na fotostarzenie skóry - nie zalecamy tego.

zródło:fajnamama.pl

14 lata 1 miesiąc temu #50758 przez Groszek
Monami przez kilkanaście lat korzystałam w domu :) dlatego teraz też zakupiliśmy, bo wiem że się przyda :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 1 miesiąc temu #50771 przez alutka1011
Martela nie pisałam o tobie tak mi się przypomniało a propo tematu solarium :) Mam nadzieję że cię nie uraziłam.

14 lata 1 miesiąc temu #50778 przez martela89
Coś Ty alutka pewnie,że mnie nie uraziłaś.

Ja lubię solarium,nie do przesady ale lubię dobrze wyglądać,a w zimie o naturalną opaleniznę trudno chyba,że na Karaibach :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #50779 przez Renia2108
Ja jak narazie daje rano mleko z kleikiem potem znowu to samo i po poludniu troche deserka zje bo sie krzywi okropnie! Jak jej dalam ostatnio jablka z dynia to wypluwala mi wszystko wiec ja zjadłam :D Marchewka jej posmakowala ale z kupka byly problemy no i teraz tez jej nie chce jesc. Wogole lyzeczka jak uczylyscie jesc dzieciaczki ? Ten moj lobuz nie bardzo umie i mi jezor wyciaga co chwile :P Niewiem czy dlatego ze jej nie smakuje czy dlatego ze nie umie jesc... Pare razy wcinala to jej sie uszy trzesly i krzyczala miedzy lzeczkami...

14 lata 1 miesiąc temu #50782 przez martela89
Moja je z łyżeczki odkąd skończyła 6 tyg bo jej krople podawałam z łyżeczki mi jak późniejszym czasie podawałam jej deserki to nie miała problemu z łyżeczką :)

14 lata 1 miesiąc temu #50799 przez paulinkaaa2202
JA też jem mięso wędliny itp choć codziennie mięsa nie muszę jeść przeżyję :P

Moja też jest nauczona od maleńkiego z łyżeczki podobnie jak Martela podawałam i podaję kropelki.

Dzisiaj kupiłam słoiczek złociste jabłuszka damy jutro małej spróbować a wy jakiej firmy preferujecie Hipp, Bobovita czy Gerber?

14 lata 1 miesiąc temu #50800 przez monami
ja też dawałam od poczatku Zuzi kropelki i inne lekarstewka łyżeczką - dzięki temu nauczyła się i teraz nie ma problemu z jedzeniem łyżeczką :)

14 lata 1 miesiąc temu #50801 przez martela89
Mi firma jest obojętna,choć hipp ma dużo fajnych "słoiczków" mam taki mini przewodnik i tam jest wszystko co hipp ma i od którego miesiąca.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka