BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #50803 przez monami
ja kupuję hipp i bobovita. nie kupuję gerbera - bo to nestle. oni mają własne plantacje, produkują żywność modyfikowana genetycznie i do wszystkiego prawie dodają aspartan. wiem z dobrego źródła - znajomy u nich pracuje, takze jesli nie musicie i macie inny wybór - nie dawajcie dzieciakom gerbera. ( to taka moja rada..nasłuchałam się o tym wszystkim...i troszkę mnie to przeraziło - generalnie zasada jest taka, że jak mało reklamy w mediach - to najlepiej :) dlatego stawiam na hipp. )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #50804 przez martela89
Dobrze wiedzieć monami. Ja i tak większość słoiczków i soczków kupuję z hipp więc jest ok :)

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #50805 przez monami
martela - masz rację, hipp ma super te smaczki różne :) jak patrzę w sklepie na nie - sama bym wielu spróbowała :) i dla starszych już szkrabów fajne słoiczki z ryżem ...mniam ..mniam w większych porcyjkach maja :)

14 lata 2 miesiąc temu #50806 przez martela89
No ja kupuję taką większą porcję kaszki mannej z owocami albo mlecznej z biszkopcikami- przysmak na dobranoc,mała to uwielbia :)

14 lata 2 miesiąc temu #50807 przez monami
ja mam w planach sama tez Zuzi robić jedzonko, czekam na wiosnę i świeżutkie, młode warzywka :) wtedy tez porobie zapasy na zimę i pomrożę sobie sporo owoców i warzyw :)

14 lata 2 miesiąc temu #50810 przez monami
ja dopiero zwiększam stopniowo dawki jedzonka dla Zuzi. pierwszego dnia dałam jej dwie łyżeczki, nastepnego 4 a dzis dostała już 6 :) czyli prawie cały słoiczek.i stopniowo będę jej wprowadzała nowe smaczki. czyli od przyszłego tygodnia - inny s różne w ciągu tygodnia.

14 lata 2 miesiąc temu #50813 przez Gosiaczek31
Dziewczyny dajecie dzieciaczkom gluten? Zgodnie ze schematem żywienia ekspozycje na gluten zaczyna się w 5 miesiącu. Ja zaczełam jak Kuba skończył 4 miesiące ale jak byłam teraz na szczepieniu to pediatra powiedziała żeby wstrzymać się do 9 miesiąca i nie podawać. Już sama nie wiem. Małemu niby nic nie było po owsiance. A jak jest u was?

14 lata 2 miesiąc temu #50818 przez monami
ja jeszcze nie podaję..i chyba trochę z tym poczekam...nie ma co się śpieszyć.

14 lata 2 miesiąc temu #50821 przez Gosiaczek31
no niby nie ma co się śpieszyć. Wyczytałam tylko że najlepiej zacząć wprowadzac gluten w 5 miesiącu jak się karmi piersią ponieważ mleko matki powoduje że jest on lepiej tolerowany przez malutki organizm. Zeby potem nie było uczelenia na gluten. Dawniej wprowadzano dopiero w 9 miesiącu ale to były inne czasy, nie było tyle uczuleń co teraz. Może lepiej jednak stopniowo oswajać maluszka z glutenem.

14 lata 2 miesiąc temu #50823 przez monami
ja zaczne tak około 6 miesiąca.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #50843 przez Emme
martela89 napisał:

Coś Ty alutka pewnie,że mnie nie uraziłaś.

Ja lubię solarium,nie do przesady ale lubię dobrze wyglądać,a w zimie o naturalną opaleniznę trudno chyba,że na Karaibach :lol:

ja też lubię być opalona (ale nie jak skwarek) i też nie mogę się doczekać kiedy pójdę. musisz uważać, bo w związku z dużą ilością hormonów mogą wyjść plamy, których ciężko będzie się pozbyć. co do wpływu na mleko to nie słyszałam, żeby przeprowadzili badania na temat wpływu promieniowania na niego, ale lepiej być ostrożnym.

A powiedzcie mi dziewczyny, bo jesteście w temacie- co najpierw wprowadzacie do diety, owoce czy warzywa? bo ja słyszałam, że najpierw powinno podawać się warzywa,min. żeby dziecko nie przyzwyczaiło się do słodkiego

14 lata 2 miesiąc temu #50844 przez Groszek
My też z hippa kupujemy, Monami ja też z chęcią bym coś z tej półeczki upolowała :lol: na solarium nie chodzę, więc nie mam problemu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #50858 przez paulinkaaa2202
a taki otwarty słoiczek ile można przechowywać 24h ? w lodówce czy jak?
Tak jak Monami pisałam zacznę od 2 łyżeczek i co do kosza czy na drugi dzień też mogę z tego samego słoiczka podać?

14 lata 2 miesiąc temu #50873 przez alutka1011
Dwa dni napewno można ja mojej :) zupki gotuję to na dwa dni My z deserków kupowaliśmy raczej każdej firmy ale teraz będe juz uważać.TRo fakt największy asortyment ma chyba Hipp.

14 lata 2 miesiąc temu #50876 przez martela89
Ja podaje gluten od miesiąca czyli odkąd mała skończyła 4 mies bo pediatra mi kazała, bo dzieciom na piersi wprowadza się po 4 mies,a na butelce po 5mies.
Mam też taki poradnik z bobovity i tam też jest napisane żeby w 4 mies zacząć podawać gluten w niewielkich ilościach.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka