BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 11 miesiąc temu #107901 przez Emme
Martela widziałam, że chcesz sprzedać wózek. tak z ciekawości, to nie wolisz poczekać do końca zimy? myślisz, że będzie Ci wygodnie zimą? bo "zwykła" spacerówka nie jest tak zabudowana?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #107907 przez martela89
Emme napisał:

Martela widziałam, że chcesz sprzedać wózek. tak z ciekawości, to nie wolisz poczekać do końca zimy? myślisz, że będzie Ci wygodnie zimą? bo "zwykła" spacerówka nie jest tak zabudowana?

Wiesz Emme ten wózek swoje waży,a jeszcze plus prawie półtoraroczny smok(bo w zimie już prawie tyle będzie miała) to ciężko będzie,jak już teraz jest. I ciężko będzie tu trzymać za rękę dziecko jak będzie chciał iśc sama,a drugą ręką prowadzić tą krowę :lol:
Z resztą w zimie to my bardziej samochodem się poruszamy,a nie chcę żeby wózek stał i się niszczył nieużywany.
Ten wózek co mam ma fajny kosz ale jak jest spacerówka to nic nie da się do niego włożyć bo tak głupio jest zrobione :angry:

13 lata 11 miesiąc temu #107974 przez ilona
Martela wiem o czym mówisz z tym koszem :laugh:
Beznadzieja totalna, u mnie w jumperze x zostaje szpara 4-5 cm, żeby coś wcisnąć do koszyka.

Ja też chce sprzedać, tyle że chyba oddam do komisu.

13 lata 11 miesiąc temu #107979 przez Emme
z tymi koszami to chyba wszystkie wózki mają ten problem :P Mój to w ogóle jest mini, ale wiedziałam o tym i nie przeszkadza mi to, bo te podręczne rzeczy się w nim mieszczę :)
Zastanawiam się czy będzie Ci lżej prowadzić wózek z małymi kółkami, które będą się zakopywały w śniegu? poza tym, wydaje mi się, że te spacerówki z kompletów są "cieplejsze", bardziej zabudowane i osłaniają dziecko.

13 lata 11 miesiąc temu #107994 przez ilona
Tu masz racje Emme że te małe kółka podobno nie dają rady w śniegu.
My u teściów mamy taka spacerówkę jak kupiła natmur tylko model starszy i powiem Wam, że w porównaniu to tego wózka 3w1 to prowadzi się jak czołg :laugh:
Koła są piankowe, a nie pompowane. A spacerówki z kołami pompowanymi zajmują też full miejsca a ja niestety potrzebuje taki mały do auta na szybkości, żeby się posługiwać.
I tym sposobem mam mega dylemat i na razie tacham wielka spacerówę do auta po kilka(naście) razy dziennie.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #108002 przez Emme
Ciekawe jak będzie się sprawowała nasza spacerówka?
widziałam też wózki z gumowymi kołami, ale nie pompowanymi. ja mam piankowe, ale ogromne, więc super się prowadzi. chociaż jak są małe kółka z czegokolwiek to nie wiem czy będzie duża różnica w prowadzeniu.

13 lata 11 miesiąc temu #108004 przez Renia2108
Ja narazie spacerowki nie kupilam bo moj szkarb miesci sie w gondoli wiec dzwigam tylko oparcie i sobie siedzi spokojnie. Kupie tak na rok mysle , moze wczesniej.

Dziewczyny a macie moze hustawke taka ze i mozna ja na dworze powiesic i w domu ? Takie juz z bajerami kolo 100 zl kosztuja na allegro, ma ktoras cos takiego ? Ja planuje kupic bo pogoda coraz fajniejsza a mala lubi sie hustac a rece mi oodpadaja jak mam ja hustac :D

A tak wogole zaczela stawac w lozeczku!! :D Teraz to juz lezec wcale tylko czego sie zlapie to sie wspina ;)

13 lata 11 miesiąc temu #108009 przez sylwus136
Na śnieg to już sanki hehe :D
A tak poważnie to ja w zimie wózkiem jezdzić np.nie będę bo Kacperek już sam bedzie chodził a do sklepów tak jak mówiła Martela samochodem a na moją wieś wyjedziemy sobie saneczkami :)

13 lata 11 miesiąc temu #108101 przez MoNiaaa
trez mam jumperax rzeczywiscie ciezki jest strasznie i kosz beznadziejny ale super sie go prowadzi a to dla mnie bardzo wazne na kazdym terenie sobie poradzi :P a w zimie rewqelka widzialam jak mamy nie mogly sie przedrzec po sasniezonym lekko chodniku ze spacerowkami

http

]

13 lata 11 miesiąc temu #108106 przez Emme
MoNiaaa też się właśnie tego naoglądałam i dlatego zapytałam :)
ja nawet gdybym miała spacerówkę "parasolkę" to na zimę wróciłabym do solidniejszego wózka, jest różnica pchać ciężki wózek, który jednak jedzie czy ciągnąć za sobą spacerówkę, bo przodem grzęźnie :), pierwsza wersja zdecydowanie lepsza, no chyba, że w tym roku nie będzie śniegu hihi

13 lata 11 miesiąc temu #108182 przez iwkaa
Z okazji Świąt Wielkanocnych,
składamy najserdeczniejsze życzenia:
dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa,
mnóstwo wiosennego optymizmu
oraz samych sukcesów:*

13 lata 11 miesiąc temu #108191 przez Gosia
Myślę, że saneczki na zimę będą super oczywiście z cieplutkim śpiworkiem :laugh: No i nowość dla maluszków i niezła frajda. Będą już z nich duże dzieciaczki, więc we wózku chyba nie będą chętnie siedziały. Moja już nie chce w spacerówce siedzieć. Najlepiej jej na rękach lub w rowerku :laugh:

A co do wstawania to u nas jest masakra! Raczuje i za chwilę stoi jak tylko czegoś się złapie. No i zaczęła się piuszczać jedną rączką i trzyma się tylko jedną. Daję jej max 2 m-ce i będzie chodzić. :laugh:

No i oczywiście kochane forumowiczki WSZYSTKIM ŻYCZYMY WESOŁYCH ŚWIĄT, SMACZEGO JAJUSZKA I MOKREGO DYNGUSA :blink:

13 lata 11 miesiąc temu #108225 przez MoNiaaa
no ale saneczki na dluzsza trase nie bardzo zreszta jak chodniki beda odsniezane to tez kiepsko :P

u nas to samo ze wstawaniem wszystkiego sie chwyta i wstaje wszyscy mowia ze juz niedlugo i zacznie chodzic :)

a w wozku tez nie chce jezdzic na rekach jest jej najlepiej tylko kto ma sile tyle ja nosic :side:

dolaczamy sie do zyczen i oczywiscie wesolych swiat i mokrego dyngusa :kiss:

http

]

13 lata 11 miesiąc temu #108227 przez alutka1011
My również z Majeczką się dołączamy do życzeń!
Moja stoi sama i myśle że 2 tyg do miesiąca będzie chodzić sama!Świetnym sposobem u nas jest pies :) Jak jesteśmy na polku to Maja aż biegnie za nim :laugh: Moja też długo nie lubi w wózku a przez dzień usypiam ją na hustawce :laugh:

13 lata 11 miesiąc temu #108259 przez martela89
Moja tez raczkuje :) i wstaje przy wszystkim co znajdzie :)

Ale dzisiaj miałam niespodziankę wrócił mój M ,a miał nie wracać na świeta.
Śpie sobie rano,a tu nagle otwiera drzwi kluczem i wchodzi do sypialni :lol: Vanesia to sypnęła najpiękniejszy uśmiech na świecie do tatusia :kiss:

Wesołych Świąt kochane :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka