BezpiecznaCiaza112023

Bez macierzyńskiego

14 lata 4 tygodni temu - 14 lata 4 tygodni temu #77003 przez Asiersa
Groszek napisał:

Asiersa przez pierwsze 3 miesiące 500 z małym haczykiem, a przez kolejne powyżej 400 przy najniższym zasiłku :)

Groszku dobre i to :blink: Mam nadzieję, że kiedyś się to wszystko zmieni na lepsze :angry:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 tygodni temu #77006 przez Groszek
Pewnie że dobre :) ale w gruncie rzeczy to są śmieszne pieniądze :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 4 tygodni temu - 14 lata 4 tygodni temu #77012 przez Asiersa
a jak się ktoś stara o zasiłek rodzinny to z Mopsu przychodzi "delegacja", aby sprawdzić warunki mieszkaniowe :angry:
Mało tego...jeśli mieszkasz z rodzicami to musisz przynieść zaświadczenie o zarobkach wszystkich członków rodziny, którzy są zameldowani tam gdzie Ty :angry: :angry:

Moja znajoma starała się o zasiłek i jak przyszła delegacja to zobaczyła na podłodze w pudełku plazmę... Zaczęli głośne komentarze typu: "może jednak pani taka biedna nie jest", "ooo widzimy, ze pani się powodzi", "mamy rodziny, które w ogóle tv nie posiadają a tu plazma" :angry:

Koleżanka wpadła w furię i dosłownie wyrzuciła ich z mieszkania :angry:

A plazma owszem była, ale nie jej, tylko brata, który akurat się wyprowadzał :angry:

Inna koleżanka dostała zasiłek rodzinny bo ani ona ani mąż nie pracowali a mieli na utrzymaniu mieszkanie no i oczywiście dziecko. Dostali zasiłek. 60 zł :angry:

14 lata 4 tygodni temu #77020 przez Groszek
Asiersa szok :ohmy: jak by mi przyszła do domu to bym pogoniła! Co ją to interesuje co mam w domu! Jak należy się zasiłek to muszą mi go dać i tyle! Chore państwo i tyle!

14 lata 4 tygodni temu - 14 lata 4 tygodni temu #77025 przez Asiersa
Groszku dobrze napisałaś...chore państwo :angry: a będzie jeszcze gorzej...aż strach pomyśleć przez co będą musiały przechodzić nasze dzieci... :angry: :(

a koleżance od "plazmy" należał się ten zasiłek. Ale wyrzucając ich z domu, straciła wszelkie chęci i nie miała już siły prosić się o te marne grosze :angry:

14 lata 4 tygodni temu #77031 przez Groszek
Asiu nóż w kieszeni się otwiera! Najlepiej to wystrzelać wszystkich z Wiejskiej ale w gruncie rzeczy co to da? Przyjdą następni

14 lata 3 tygodni temu #79802 przez Marysia27
Mi też się nie należy wychowawczy, bo byłam zatrudniona w szkole na mniej niż pół etatu, więc nie zarabiałam wystarczająco aby dostać teraz zasiłek... I na nic tu moje trzy fakultety :cheer: ani zasiłku, ani pracy, gdziekolwiek na pełen etat póki co nie pójdę, bo niby z kim mam Małego zostawić, skoro mój mąż w dwóch pracach, a opiekunce zapewne będę musiała oddać połowę wypłaty. Uroki życia w Polandii :(

14 lata 3 tygodni temu #79857 przez Martynka__89
U mnie żadnej delegacji na szczęście nie było. Co miesiąc otrzymuje 68 zł zasiłku rodzinnego, aktualnie załatwiam urlop wychowawczy ale ile trzeba się nachodzić :/ Ja mam całe mieszkanie świeżo wyremontowane ale za pieniądze weselne... Eh... mam nadzieje że nie przyjdą, ja mieszkam z teściami a dochody chcieli tylko moje i męża nic więcej.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 3 tygodni temu #79932 przez Marysia27
A u mnie paradoks- zarabiałam za mało na zasiłek wychowawczy, ale razem z mężem dużo za dużo, żeby należało nam się rodzinne. I g***o obchodzi urzędników, że co z tego jak wezmą PITy za rok poprzedni, gdzie pracowałam razem z mężem, a od tego roku zostałam bez pracy, i właśnie tu i teraz potrzebuję pieniędzy. Nie wiem, czy mam się śmiać czy może raczej płakać...

14 lata 3 tygodni temu #79943 przez Groszek
Marysiu jesteśmy w podobnej sytuacji, tyle że mi się jeszcze zasiłek dla bezrobotnych należy... chory kraj

14 lata 3 tygodni temu #79952 przez Asiersa
Martynka__89 napisał:

U mnie żadnej delegacji na szczęście nie było. Co miesiąc otrzymuje 68 zł zasiłku rodzinnego, aktualnie załatwiam urlop wychowawczy ale ile trzeba się nachodzić :/ Ja mam całe mieszkanie świeżo wyremontowane ale za pieniądze weselne... Eh... mam nadzieje że nie przyjdą, ja mieszkam z teściami a dochody chcieli tylko moje i męża nic więcej.

Wydaje mi się, że nie wszędzie Mops praktykuje takie cyrki. Możliwe, że robią to wyrywkowo, albo jeśli coś im "śmierdzi" lub ktoś coś "doniesie" :( Bo jak inaczej wytłumaczyć to, że moja sąsiadka-alkoholiczka z dwójką dzieci dostaje zasiłek w wysokości 600 zł miesięcznie a koleżanka dostała zaledwie 60 zł :angry: :angry: :angry:

14 lata 3 tygodni temu #79954 przez Groszek
Asiersa to w głowie się nie mieści! Znam ludzi którzy nie pracują, piją codziennie, a mops za nich jeszcze rachunki płaci :ohmy: a mnie nawet rodzinne się nie należy :angry:

14 lata 3 tygodni temu - 14 lata 3 tygodni temu #79964 przez Asiersa
Dokładnie Groszku, w głowie się nie mieści :angry: Ja już się zdążyłam przyzwyczaić do tego, że w naszym kraju osoba potrzebująca pomocy nie dostanie :( Nie przeskoczymy tego-niestety :angry:

14 lata 3 tygodni temu #79967 przez Groszek
Wrr nóż w kieszeni się otwiera

14 lata 3 tygodni temu #79986 przez Martynka__89
U nas się wszyscy znają, ale pewnie trafił by się "pies ogrodnika", jak by tak przyszli do mnie to nie wiem co by było to że mam ładnie w domu nie oznacza że nie wiadomo ile mam pieniędzy :/ ja po prostu dbam o dom. No tak lepiej żeby był smród, gnój i ubóstwo :/ nie mo co gadać :(

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka