- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Przegrzanie brzucha
Przegrzanie brzucha
- gaspodzina
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #205523 przez gaspodzina
Mam nadzieję, że nie zostanę wyśmiana Dużo czytałam na temat tego, że nie wolno przegrzewać organizmu, bo przy temp. ciała 38 st. C może dojść do nie zamknięcia się cewy nerwowej. No i unikam sauny, gorących kąpieli itd., ale zastanawia mnie czynność gotowania Jak gotuję, to czuję żar palników na swoim brzuchu. Od kiedy to zauważyłam, to staram się gotując odsuwać się od pieca, ale stawanie blisko czy nawet opieranie się o piec jest mimowolne i dopiero jak czuję ciepło to sobie przypominam o tym. No i tak się zastanawiam, czy mam się czym w ogóle martwić? Czy stanie przy piecu może podnieść temp. w macicy do 38 st. C? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 14
13 lata 3 miesiąc temu #205528 przez misia88
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 3 miesiąc temu #205586 przez Dorciaition
Myślę, że nie ma się czym martwić. Trzeba normalnie żyć, nie wyobrażam sobie nie gotowac przez 9 miesięcy. Ale bez gorących kąpieli i sauny tak
- gaspodzina
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #205592 przez gaspodzina
- Róża
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Szymcio jest już z nami ;)))
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #206628 przez Róża
Miałam podobny problem, smażyłam coś na patelni na mocno rozkręconym palniku, stałam obok, przekładałam, kłęsałam i też rozgrzał mi się mocno brzuszek, potem przeczesałam internet, żeby potwierdzić czy oby na pewno nie zrobiłam nic złego Dzidzi ... no i po jakiejś godzinie się uspokoiłam, wszyscy mówią, że najważniejsze to nie popadać w paranoję, no ale czasami się nie da, przynajmniej w moim przypadku
W sumie gdyby wszystko miało aż tak szkodliwy wpływ, to kobieta w ciąży musiałaby tylko leżeć i pachnieć 9 m-cy Zawsze jak pojawiają mi się w głowie szalone pomysły myślę sobie, że mojej mamie 25 lat temu na pewno nie przyszłoby to nawet do głowy
W sumie gdyby wszystko miało aż tak szkodliwy wpływ, to kobieta w ciąży musiałaby tylko leżeć i pachnieć 9 m-cy Zawsze jak pojawiają mi się w głowie szalone pomysły myślę sobie, że mojej mamie 25 lat temu na pewno nie przyszłoby to nawet do głowy