- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Zapalenie pęcherza I trymestr
Zapalenie pęcherza I trymestr
- sylka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
14 lata 4 miesiąc temu #29159 przez sylka
Przed ciążą często miewałam problemy z zapaleniem pęcherza moczowogo, podejrzewano nawte piasek, ale nic nie wykryto. Od wczoraj boli mnie pęcherz, biegam do WC co 5 min a nawet i częściej trochę pobolewa lewa nerka. Czy w ciąży mogę wygrzać sobie nerkę termoforem, zarzyć wit. c, herbatę żurawinową czy Uronazol (preparat żurawinowy) w celu zakwaszenia moczu i uniknięciu dalszego rozwoju zapalenia. Z lekarzem będę kontaktować się jutro, ale dziś chciałabym już zadziałać. Z góry dzięki za wszelkie odp.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
14 lata 4 miesiąc temu #29166 przez Madzia89862
herbata,wit i termofor raczej nie zaszkodza a tobie dadza ulge wiec chyba raczej mozesz stosowac.ale specjalista nie jestem:)jedynie teraz po porodzie zmagam sie wlasnie z silnym bolem nerki od dwoch miesiecy i lataniem siku co 15 min lub pol godz a malo tego jeszcze oddawaniem go w ratach;/
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
14 lata 4 miesiąc temu #29182 przez Moniq
nalepiej będzie jeśli nie będziesz brała nic bez konsultacji z lekarzem, w I trymestrze trzeba szczególnie uważać na leki; a zapalenie pęcherza w I trymestrze to częsta przypadłość; termoforu też bym raczej nie używała, w ciąży lepiej unikać przegrzania aa nerki są blisko macicy; jeśli jest źle pojedź na pogotowie albo do szpitala, jeśli masz gorączkę weź apap
- sylka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #29187 przez sylka
Robiłam badania i okazało sięże mam wysoki poziom cukru w moczu (50 ul), erytrocyty, leukocyty, białko, nabłonki wielokątne, śluz, szczawiany wapnia. Szybko wykonano mi test na poziom cukru we krwii. Co dziwne poziom cukru we krwii wyniósł 97. Czy to możliwe by tak mogło być przy takim cukrze w moczu powinnam mieć we krwii z 300. Mój rodzinny przepisał mi furalgin po kontakcie tel. z ginekologiem dostałam polecenie stosowania uroseptu i witamicy c do piątkowej wizyty. Dziewczyny czy któraś zwas miałą takie rozbieżności z cukrem.
Ostatnio zmieniany: 14 lata 4 miesiąc temu przez sylka.
- sylka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
14 lata 4 miesiąc temu #29400 przez sylka
Dodam, że do dzisiej zarzywałam luteinę 50 (dopochwowo)