- Otrzymane podziękowania: 1
Obawy
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #123090 przez natmur11
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- DebicaLwica
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 10 miesiąc temu #130690 przez DebicaLwica
Witam
niepokoi mnie rozwój mojego dziecka jest to moje 4 dziecko. do tej pory wszystkie rozwijaly sie ksiązkowo. Ale ta ciąża jest inna. Faktem jest ze nieminie nawet rok jak urodze to od poprzedniego i mysle ze moze z tego powodu mam taki problem ale juz pisze. o ciąży dowiedziałam sie prawie 2 miesiąxce od zapłodnienia poniważ testy które robilam ciązowe wogóle na nią nie wskazywały. bardzo pużno sie dowiedzialam. Ale to nie jedyny problem jestem w 19 tygodniu ciąży jednak dziecko jest poinad połowe mniejsze jak te książkowe. to chyba jednak nie jest normalne. w poprzednich ciążach jak dziecko miało miec rozmiar 14 cm to tyle też miało teraz ma 7 nie wiem co jest grane więc się martwie chetnie skożystam z rady.
pozdrawiam
niepokoi mnie rozwój mojego dziecka jest to moje 4 dziecko. do tej pory wszystkie rozwijaly sie ksiązkowo. Ale ta ciąża jest inna. Faktem jest ze nieminie nawet rok jak urodze to od poprzedniego i mysle ze moze z tego powodu mam taki problem ale juz pisze. o ciąży dowiedziałam sie prawie 2 miesiąxce od zapłodnienia poniważ testy które robilam ciązowe wogóle na nią nie wskazywały. bardzo pużno sie dowiedzialam. Ale to nie jedyny problem jestem w 19 tygodniu ciąży jednak dziecko jest poinad połowe mniejsze jak te książkowe. to chyba jednak nie jest normalne. w poprzednich ciążach jak dziecko miało miec rozmiar 14 cm to tyle też miało teraz ma 7 nie wiem co jest grane więc się martwie chetnie skożystam z rady.
pozdrawiam
- lilian355
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #130853 przez lilian355
DebicaLwica ja jestem dopiero w pierwszej swojej ciąży i za wiele doradzic Ci nie mogę ale czy lekarz Ci nie powiedział, czy to normalne? Gdy ja byłam u swojego lekarza w 7 tyg. ciąży to moja kruszynka miała 9 milimetrów i lekarz podkreślil, ze jest to prawidlowa wielkość jak na ten tydzień... ale ja niestety nic więcej Ci nie powiem bo sie nie znam na tym. Po prostu zapytaj lekarza czy to normalne. a jeżeli przy badaniach nic nie mówił to moze jest wszystko w porządku... a gdyby bylo źle to na pewno by Cię o tym poinformował...
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #130901 przez madziaska
A moze zaszlas pozniej w ciaze... sama piszesz, ze jak urodzisz to nie minie rok od poprzedniej ciazy... wiec zapewne po ostatniej nie dostalas nawet @.... moze ciaza jest duzo mlodsza.... moja kruszynka w 12t2d miala 5,8 cm... najlepiej zapytaj lekarza.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 10 miesiąc temu przez madziaska.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #130936 przez Dorciaition
Kochana może jest tak jak MAdziaska mówi. Miałaś rozregulowane cykle i dlatego dzidzia jest mniejsza. Moje maleństwo też jest mniejsze, ale gin mówił, ze to normalne. Jedne dziecią rodzą się mają więcej kg a inne mniej. Mój maluszek w 12t6d miał 5 cm. Zobacz ile mniejszy choć starszy w porównaniu z Madziaska.
głowa do góry. Na pewno wszystko będzie ok! Trzymam kciuki
głowa do góry. Na pewno wszystko będzie ok! Trzymam kciuki
- DebicaLwica
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #131264 przez DebicaLwica
Też nad tym sie zastanawiałam czy to nie jest mlodsza ciąża jednak lekarz pisze date od ostatniej miesiączki a to wiedziałam bo zaznaczyłam w kalendarzu było mi to potrzebne bo mówiąc szczerze chciałam miesiąc póżniej usunąć nadżerke. A stało sie to zaraz po pierwszym okresie. Ponieważ postanowiłam niekarmić dziecka szybko mi minoł połóg i zaczeły mi sie znów cykle misiączkowe. Ale to nietylko to przemwia nad tym ze nie może być to późniejsza ciąża. Wiem kiedy kochałam sie z mężem później nie było już takiej okazji. wieć musi wypadać na 2 tygodnie po ostatniej menstruacji. Lekarz niewiele mi mowi co do rozwoju ciąży. Po ostatniej dał mi mnustwo badań do zrbienia. to moja 4 ciąża ale nigdy tylu badan nie robiłam...
pozdrawiam
pozdrawiam
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #131344 przez Dorciaition