BezpiecznaCiaza112023

Krutka szyjka macicy

12 lata 5 miesiąc temu #395652 przez ewelina harasimowicz
Drogie koleżanki, jestem w 32 tygodniu ciąży,ginekolog mówi mi ze mam krotka szyjkę macicy, i to mnie nie pokoi, bo się trochę naczytałam w internecie o tym,i nie wiem co z tym zrobić, lekarka przepisała bym brała nospe i magnez, i się zastanawiam czy nie pójść prywatne do ginekologa, czy to ma wogule sens? czy ktoś ma ten sam problem? czy to jest nie bezpieczne?

http://imageshack.us/photo/my-images/507/br3j.jpg/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #395690 przez emma
zamiast czytac w internecie (slaby pomysl, bo moze tu pisac kazdy, jak wiesz, w tym forumowe trolle :dry:), dopytalabym dokladnie lekarza, jakie sa konsekwencje tego, ze szyjka jest krotka - i czy w ogole sa. jesli szyjka sama zaczela sie skracac i rozwierac, znaczyloby to, ze dziecko szykuje sie na swiat nieco za wczesnie i pewnie trafilabys na podtrzymanie ciazy. ale jesli nic takiego sie nie dzieje, jesli szyjka jest zamknieta, to moze po prostu taka twoja budowa. ciekawi mnie podejscie lekarza, to ze niczego nie wyjasnil i przepisal no-spe (po co? masz bardzo silne, bolesne i czeste skurcze? jesli nie, no-spa jest zbedna... :dry:). dopytaj dokladnie, o co chodzi, bedziesz spokojna! :)

12 lata 5 miesiąc temu #395820 przez ewelina harasimowicz
No właśnie lekarz mi nie za wiele o tym nie powiedział, tylko pytał który to poród? i która ciąża? i ze lekarce sie nie podoba ze szyjka macicy jest krotka.A skurcze mam od czasu małe, ostatnio czuje bule w dole, może i masz racje ze dziecko się spieszy na świat,już się zapisałam prywatnie do ginekologa.

http://imageshack.us/photo/my-images/507/br3j.jpg/

12 lata 5 miesiąc temu #396908 przez madziaska
Moze nie krotka, a skrocona szyjke mialam od ok 30 tc. Hania urodzial sie 8 dni po terminie. Nie bralam lekow. Jesli cos Cie niepokoi i nie do konca ufasz swojemu lekarzowi, skonsultuj to z innym. Powodzenia :)

12 lata 5 miesiąc temu #397081 przez emma
dokladnie, Madziaska, zgadzam sie z toba! :) i przy okazji pozdrowienia dla ciebie i Hani! pamietam, ze jak przyszlam na forum, mialas na profilu zdjecie usg, a tu juz takie spore cudenko! :laugh: niesamowite! sciskam! :lol:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397125 przez madziaska
My też pozdrawiamy Was kobitki :) Buziaki dla Zosi :) Ty też byłaś na staraczkach z testem w avatarku,czy z kimś pomyliłam ? ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397127 przez madziaska
My też pozdrawiamy Was kobitki :) Buziaki dla Zosi :) Ty też byłaś na staraczkach z testem w avatarku,czy z kimś pomyliłam ? ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397778 przez emma
taak, to bylam ja - z pozytywnym testem :) - tak sie cieszylam, ze musialam go umiescic :). fajnie sie tak "spotkac" po paru miesiacach, jak dzieciaki juz na swiecie! :lol: czy twoja Hania nie urodzila sie przypadkiem pierwszego? bo jak patrze na suwaczki, to jest dokladnie 3 miesiace starsza od Zosi? :) duzo zdrowka dla was! :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #397941 przez chłopek
ewelina ja miałam skrócona szyjkę w 50% a było to w 33 tyg i lezałam 3 dni w szpitalu, dostałam leki na płucka dla dzidziusia, oraz magnez.
urodziłam 11 dni po terminie.

12 lata 5 miesiąc temu #398468 przez madziaska
emma napisał:

taak, to bylam ja - z pozytywnym testem :) - tak sie cieszylam, ze musialam go umiescic :). fajnie sie tak "spotkac" po paru miesiacach, jak dzieciaki juz na swiecie! :lol: czy twoja Hania nie urodzila sie przypadkiem pierwszego? bo jak patrze na suwaczki, to jest dokladnie 3 miesiace starsza od Zosi? :) duzo zdrowka dla was! :kiss:

Dokładnie:) Hania ur się 1. Grudnia:) Dodam jeszcze,ze w związku z moim teraz juz mężem ;) również jestem ponad 12 lat, dokładnie od lutego 2000 roku ;)

12 lata 5 miesiąc temu #398648 przez emma
mam nadzieje, madzia, ze nas nie zbanuja za taki off-topic (natmur, daruj ;)) - choc, szczerze mowiac, powinien byc watek cafe - pogaduszki i wspominki :blink:. ale fajnie z tymi narodzinami! no i z facetami - my jestesmy razem od marca 2000! :laugh: no i nie wiem, czy pamietalas, ale ja tak, ze obie jestesmy logopedkami! :) moge sie pochwalic, ze ja od pol roku takze - neuro! :lol: sciskam raz jeszcze! jak nabierzesz ochoty na watek kawiarniany, daj znac! :blink: :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #398777 przez madziaska
Jestem zaaa :laugh: Ooooo, to gratuluje neuro :) Ja tez chce :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka