- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Czy to może byc ciąża?
Czy to może byc ciąża?
- aga123
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
10 lata 10 miesiąc temu #844394 przez aga123
Witam!
Może zacznę od tego że boję się że jestem w ciąży.
Mianowicie od tygodnia mam mdłości, często chodzę do kibelka i jestem zmęczona. Mimo że robiłam test ciążowy na którym wyszła jedna gruba krecha- objawy nie ustępują. Myślałam że sobie to uroiłam (wiecie, ciąża urojona ;P) jednak dalej jest to samo. Podkreśle że okres skończył mi się 12 lutego, parę dni potem odbył się stosunek i od tego czasu jest mi źle. Czy może za wcześnie zrobiłam test? Jednak skoro jest mi nie dobrze a na teście wynik wyszedł negatywny to już nie wiem co myślec.
W dodatku od czasu do czasu czuje kłucie na dole i tak jakby mnie pobolewał prawy jajnik.
Może zacznę od tego że boję się że jestem w ciąży.
Mianowicie od tygodnia mam mdłości, często chodzę do kibelka i jestem zmęczona. Mimo że robiłam test ciążowy na którym wyszła jedna gruba krecha- objawy nie ustępują. Myślałam że sobie to uroiłam (wiecie, ciąża urojona ;P) jednak dalej jest to samo. Podkreśle że okres skończył mi się 12 lutego, parę dni potem odbył się stosunek i od tego czasu jest mi źle. Czy może za wcześnie zrobiłam test? Jednak skoro jest mi nie dobrze a na teście wynik wyszedł negatywny to już nie wiem co myślec.
W dodatku od czasu do czasu czuje kłucie na dole i tak jakby mnie pobolewał prawy jajnik.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
10 lata 10 miesiąc temu #844416 przez Mirella
nieważne kiedy się skończył okres, ważne kiedy się zaczął. Ale tak na oko licząc to dopiero się dni płodne zaczynają, no dobra trwają w najlepsze, jesteś pewna że to nie wirusówka jakaś?
Na moje oko to się trochę wkręcasz, ale za wcześnie na wyrokowanie, nikt Ci nie powie, czy jesteś w ciąży czy nie, musisz czekać do okresu.
Na moje oko to się trochę wkręcasz, ale za wcześnie na wyrokowanie, nikt Ci nie powie, czy jesteś w ciąży czy nie, musisz czekać do okresu.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
10 lata 10 miesiąc temu #845156 przez MarzenaBZ
Niby za wcześnie, aby stwierdzić ciążę, czy cokolwiek wyrokować.
Jeśli miewasz regularne miesiączki i cykle, spokojnie i bez paniki czekaj na dzień spodziewanej miesiączki. Na test ciążowy też za wcześnie. Jeśli okres nie przyjdzie w terminie, zrób test dopiero po 5-7 dniach - wtedy na pewno pojawią się dwie kreski, jeżeli to ciąża.
PS- Objawy, o których piszesz, czyli pobolewanie brzucha, mdłości, parcie na pęcherz czy zmęczenie nie pojawiają się zazwyczaj tak wcześnie. Zanim zagnieździ się zarodek, mija trochę czasu od ostatniej miesiączki. Aczkolwiek ja już po dniu owulacji (akurat gdzieś wtedy zaszłam w ciążę) chodziłam jak anemik -ciągle byłam zmęczona i zmarznięta!
Jeśli miewasz regularne miesiączki i cykle, spokojnie i bez paniki czekaj na dzień spodziewanej miesiączki. Na test ciążowy też za wcześnie. Jeśli okres nie przyjdzie w terminie, zrób test dopiero po 5-7 dniach - wtedy na pewno pojawią się dwie kreski, jeżeli to ciąża.
PS- Objawy, o których piszesz, czyli pobolewanie brzucha, mdłości, parcie na pęcherz czy zmęczenie nie pojawiają się zazwyczaj tak wcześnie. Zanim zagnieździ się zarodek, mija trochę czasu od ostatniej miesiączki. Aczkolwiek ja już po dniu owulacji (akurat gdzieś wtedy zaszłam w ciążę) chodziłam jak anemik -ciągle byłam zmęczona i zmarznięta!
- asiulaa05
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
10 lata 10 miesiąc temu #847241 przez asiulaa05
Hej. Mam do was pytanie. Od 4 dni spóźnia mi się okres, jestem rozdrażniona, co chwile latam do toalety, jestem dziwnie zmęczona i na dodatek strasznie bolą mnie piersi. Mam tak często przed okresem, ale nie aż tak mocno. Czy moge być w ciąży? pomóżcie mi. Za tydzien dopiero ide do lekarza, ale nie daje mi to spokoju.
- szpulka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Cel mobilizuje siły.
Mniej Więcej
10 lata 10 miesiąc temu #848273 przez szpulka
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
10 lata 9 miesiąc temu #854213 przez patka89
Z tego co czytałam ogólnie na internecie ,to najlepszy wynik z takich testów dopiero wychodzi ok 14 dni po zapłodnieniu.Ale również z tego co wiem takie testy mogą się mylić, nie wiem na ile jest to prawda ale ponoć jak masz torbiel na jajniku to również może wyjść Ci test pozytywnie,A okresu możesz przez torbiela także nie mieć wiem coś o tym bo w tamtym roku miałam usuwanego torbiela. Ale głowa do góry teraz czekam na moja dzidzie