- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Ciąża co zmienić - mniej i bardziej zaskakujące...
Ciąża co zmienić - mniej i bardziej zaskakujące...
- mariosponge
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAF'ka *Mr. Andrew - mój nowy piękny świat*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Zakaz jedzenia OWOCÓW MORZA
Wygotowanie ich nawet w 100 stopniach nie zabija pierwotniaków, które normalnie nie szkodzą ale jeśli się w nas rozwija płód to może poważnie zaszkodzić.
Jak z surowym miesem
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- Kathi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ps. ja rodziłam 21.08
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Od krzyża dretwieją mi miesnie na boki w dolnej parti takie prądy od srodka do zewnątrz i raz mi na brzuch zeszło - powiedziałam lekarce zaczeła się plątać żebym uważała i tak sie pojąkała chwile po czym westchneła i powiedziała. "Generalnie jak Ci się tak robi to nie możesz się schylać. Masz uważać"
Pewnie chodziło jej o to ze wie ze chce w miare normalnie dom prowadzic no ale sama sie juz zaczynam bać. sikam z 5 razy w nocy bo 3 to minimum staram sie nie naginac do jedzenia do kompa tylko laptop czy talerz na kolana zeby Oliwka sie w pecherz nie wduszała bo normalnie do wyjscia gotowa juz jest tak nisko .
Tam gdzie sie włoski na pipce zaczynaja tam ma głowe durna boje sie bo to rozwarcie itd
puki co spie albo leze w ciegu dnia z 2 godz zeby tam wszystko odpoczywało. Zaczna sie upały i wtedy bedzie najgorzej musze wiatrak do domu kupic, zacieniac bo lepiej zeby posiedzialy do 8 w brzuchu a z przegrzania ponoć moga tez wyskoczyc przedwczesnie.
Generalnie Kurczaku hehe to obiad robie codziennie a z obowiazkow jak odkurze to zmywam na drugi dzien albo odkurzam w pierwszej polowie dnia a zmywam w drugiej i nic innego juz nie robie. I dobrze ze mam zmywarke i nie myusze stac nad garami chociaz na wczesniejszym mieszkaniu jak nie bylo to musze przyznać jedyne z prac nie należących do obowiązków Szymona które on robi najchetniej i czesto sam z siebie to było zmywanie garów
A jakbyś kurczaczku gdzies cos madrego wyczytala czy slyszala o blizniakach to strasz mnie nie przejmuj sie moze o czyms nie wiem albo nie zdaje sobie sprawy z powagi danego tematu - uno problemo
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
a ja coraz bardziej czuję się ociężała:( od 3 dni plecy mnie bolą niemiłosiernie i nic nie przechodzi, nad ranem tylko jest trochę lepiej, ale koło 11 znów się zaczyna i tak w kółko macieju:(
ja generalnie nie rozumiem o co chodzi z tymi słodyczami, dlaczego kobietom w ciąży broni się jeść słodkie? Mi lekarz powiedział, że jeśli chcę się starać o dziecko to słodycze muszę wykluczyć i przez całą ciążę traktować jak truciznę. A ja jem, nie codziennie oczywiście, ale czasem tak mnie najdzie, że chociaż jedno ciasteczko to muszę i nic się nie dzieje. Ani nie tyję za bardzo, ani małemu nic nie dolega. Więc nie wiem o co chodzi
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
to czego mi wszyscy dookoła zabraniają to podnoszenia rąk do góry, więc wszelkie mycia okien, wieszanie firanek itp odpada, podobno może wywołać skurcze
ja słyszałam że może to powodować omdlenie z powodu niedotlenienia, a to z pewnością jest niebezpieczne!
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
...a przypomniała mi się jeszcze jedna wersja że może się odkleić łożysko
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Masz racje, a zresztą należy nam się błogie lenistwo! Moja Pani Doktor wzięła na rozmowę męża i go uświadomiła, że w domu mamy prace ciężkie i lżejsze. Do ciężkich ona zaliczyła mycie okien, odkurzanie, mycie podłóg, toalety łazienki itd. Do lekkich przygotowanie obiadu i ładne wyglądanie. Ciężkie w ciąży wykonuje mąż, lekkie ciężarna małżonka:)
to mi się podoba
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
heh, ja słyszałam że jak się ręce do góry podnosi to się dziecko pępowiną owinie, ale jakoś w to nie wierzę. Zapytajcie gina przy okazji jak to jest
ja slyszalam to z pepowina ale wersji jesli wkladasz korale lancuszki itp na szyje-ale tez nie wierze
patka1603 napisał:
hehe mnie tezMargolec napisał:
Masz racje, a zresztą należy nam się błogie lenistwo! Moja Pani Doktor wzięła na rozmowę męża i go uświadomiła, że w domu mamy prace ciężkie i lżejsze. Do ciężkich ona zaliczyła mycie okien, odkurzanie, mycie podłóg, toalety łazienki itd. Do lekkich przygotowanie obiadu i ładne wyglądanie. Ciężkie w ciąży wykonuje mąż, lekkie ciężarna małżonka:)
to mi się podoba
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
z przesądów ciążowych tylko jeden sobie do serca wzięłam, nie wolno odmówić niczego ciężarnej bo to grozi plagą myszy, wykorzystywałam w ciązy ile wlezie