- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Uczulenie na policzku
Uczulenie na policzku
- ewelina
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 3 dni temu #270266 przez ewelina
[
Witam wszystkim.. kochane czy u waszych maluchów wystąpiło uczulenie na policzku. moja córeczka ma tylko na jednym policzku uczuclenie czerwoną plamę pojawia się kilka razy dziennie a pożniej bledie... zmieniałam mleko, ograniczyłam mleko krowie ale nie znika plama..pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
[
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- carolin1
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moja miłość należy do Was Lilianko i Antosiu
Mniej Więcej
13 lata 3 dni temu #270317 przez carolin1
Hej, przyczyn może być wiele ale pierwsza myśl jaka mi przyszła to ząbkowanie. Moja córcia też miała plamki na policzku a raczej prawie w całości czerwony policzek kilka razy dziennie albo pod wieczór i wtedy wyczytałam że dzieje się tak przy ząbkowaniu. U nas to akurat było ząbkowanie mimo tego że mala też jest alergiczką i pierwsza moja myśl była że uczulenie na coś...Nie wiem też ile ma twoje dziecko więc może moja rada jest w ogóle nie trafiona
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
Mniej Więcej
13 lata 3 dni temu #270320 przez bombel779
Ewelina może napiszesz coś więcej - w jakim wieku jest twoja córka? Czym ją karmisz? Czy tylko mleko czy może dostaje jakieś stałe pokarmy? Jeśli stałe to może zjada coś co zawiera gluten (on "lubi" uczulać dzieci i "obsypywać" im buźki) ??
Kiedy pojawiają się te plamy??
Kiedy pojawiają się te plamy??
- ewelina
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 3 dni temu #270407 przez ewelina
[
cÓRcia ma prawie 17 miesiecy od 2,5 miesiaca dostaje mleko modyfikowane bebilon . wczesniej cały czas karmioa piersia...od dawna wprowadzałam pokarmy i nie było zadnych plamek... zaczeły sie jak przestałam karmic piersia.. dlatego myslłąm ze to ode mleka i zmieniłam na inny bebiko.. ale nadal nei ma zmian..
dokładnie plamka jest na połowie policzka.. nigdzie wiecej...
dokładnie plamka jest na połowie policzka.. nigdzie wiecej...
[
- weronikaklosok
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
8 lata 7 miesiąc temu #1034717 przez weronikaklosok
A może ma to z proszku, albo macie jakiegoś zwierzaczka?
Czasami dzieci maja różnego życiu uczulenia, które da się pokonać.
Przy temacie zwierząt warto zauważyć, że Biedronka posiada bardzo ciekawy asortyment.
Ten żwirek sylikonowy- www.biedronka.pl/index.php/pl/product,id...tty-excellence-3-8-l jest bardziej wydajny, a w cenie ok 15 zł to się na prawdę opłaca.
Polecam jeśli posiadacie kotka
Czasami dzieci maja różnego życiu uczulenia, które da się pokonać.
Przy temacie zwierząt warto zauważyć, że Biedronka posiada bardzo ciekawy asortyment.
Ten żwirek sylikonowy- www.biedronka.pl/index.php/pl/product,id...tty-excellence-3-8-l jest bardziej wydajny, a w cenie ok 15 zł to się na prawdę opłaca.
Polecam jeśli posiadacie kotka
- WiolkaKlaman
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
8 lata 7 miesiąc temu #1035066 przez WiolkaKlaman
Ja bym jednak skoczyła na Twoim miejscu do pediatry. Być może to od mleka, ale lepiej dmuchać na zimne. Mój mały miał coś podobnego i nasz
pediatra z Ząbek stwierdził że jest to właśnie od mleka, jak zmieniliśmy mleko, było dobrze.
- Quake
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
8 lata 3 miesiąc temu #1041435 przez Quake
Nie wiem czy u wszystkich dzieci występują takie uczulenie, a ja na takim miejscu z pewnością skonsultowałabym się z lekarzem na wszelki wypadek.