BezpiecznaCiaza112023

Kosmetyki do kąpieli dla noworodka

14 lata 11 miesiąc temu #864 przez aniaw
Drogie mamy.
Już niedługo na świecie pojawi się mój synek i nie wiem w jakie kosmetyki powinnam się zaopatrzyć.
Czym myjecie swoje maluszki? Czy oddzielny żel do mycia ciała używacie a oddzielny do włosków?
Co stosujecie po kąpieli?
Czy codziennie należy smarować maluszka oliwką?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #900 przez Mirella
Do kąpieli najpierw używaliśmy płyn Johnsona dla niemowlaków, a teraz jakies Bambi, do włosow szampon z serii Skarb Matki. Po kąpieli nic, tylko krem na odparzenia, ale też tylko jak widzę ze jest potrzeba. Oliwką smarować nie należy. Więcej o tym znajdziesz w temacie o kąpieli, jakoś tam się ten temat rozwinął :)

14 lata 11 miesiąc temu #901 przez poli
Ja polecam żel top to toe z Johnsona, jest on używany na oddziałach noworodkowych w całej Polsce i nie uczula jako jeden z nielicznych produktów Johnsona :)
Dziewczyny też często chwalą Oilatum, ale ja uważam, że jest to produkt do naprawdę suchej skóry :)

14 lata 11 miesiąc temu #916 przez kasiora
www.zapytajpolozna.pl/forum/po-porodzie/...30-czas-kapieli.html
w tym temacie bardzo duzo pisalysmy na ten temat. zachecam do poczytania :)

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

14 lata 11 miesiąc temu #1263 przez Agnieszka
podobno Johnson bardzo często uczula

ja mam z apteki Oilatum, emulsje do kąpieli. to taki delikatny płyn na początku to wystarczy ci tylko to, możesz nim myć też włoski niemowlaka
no i oczywiście oliwką do pielęgnacji ciałka

Alicja ma już 16 ząbków :))

14 lata 11 miesiąc temu #1533 przez aniaw
Dzięki za podpowiedzi :)
i dzięki kasiora za zwrócenie uwagi na temat, w którym już częściowo to omawiałyście :)

Gapa ze mnie :blush:

14 lata 11 miesiąc temu #1745 przez Scholastyka21
od początku do kąpieli używam produktów Nivea Baby i jestem bardzo zadowolona
i cały czas mam jeden do włosów i ciała, super się sprawdza

14 lata 11 miesiąc temu #1774 przez agast
Ja też NIVEA BABY :D

Jedno mogę polecić warto mieć wszystkie kosmetyki jednej serii wówczas jak uczula to wiadomo co a tak przy różnych kosmetykach trzeba podejmować próby eliminacji a to długo moze trwać i zagoniać sytuacje :(

18 tc Dominika ur 17.02.2010 zm 17.02.2010

14 lata 11 miesiąc temu #1889 przez tysia178
ja zakupiłam emulsję do kąpieli oilatum , jednak z niej zrezygnowałam bo się wcale nie pieniła.. a chciałam dobrze umyć malca.. Teraz stosuję szampon babydream i jest to jako szampon do włosków i jako mydełko :)

a oilatum w dodatku jest bardzo drogie

14 lata 11 miesiąc temu #1915 przez Agnieszka
no drogi, ale jak na początek to według mnie bardzo dobry, bo nie podrażnia

Alicja ma już 16 ząbków :))

14 lata 11 miesiąc temu #2099 przez andziaa35
Malego wykapalam dopiero na drugi dzien po porodzie ( w szpitalu nie kapia chyba ze jest bardzo brudny) przez tydzien nie uzywalam zadnych kosmetykow do mycia- zalecenia poloznej, pozniej zaczelam uzywac Johnson's Baby Top To Toe Wash od 6 m-ca zmienilam na Johnson's Baby Bedtime Bath i zaczelam uzywac szaponu tez z tej firmy. Nie wszystkim dzieciom odpowiada ta marka bo niektore maja uczulenia ale u mnie sie sprawdzilo :)

"Wychowanie. Jeżeli dałeś komuś życie, daj mu również instrukcję użytkowania." Valeriu Butulescu

14 lata 11 miesiąc temu #2116 przez 1983mariola
ja od samego początku używam oliatum a po kąpieli kremem nie smaruje chyba że do masażu

14 lata 11 miesiąc temu #2374 przez Scholastyka21
andziaa35 napisał:

Malego wykapalam dopiero na drugi dzien po porodzie ( w szpitalu nie kapia chyba ze jest bardzo brudny) przez tydzien nie uzywalam zadnych kosmetykow do mycia- zalecenia poloznej, pozniej zaczelam uzywac Johnson's Baby Top To Toe Wash od 6 m-ca zmienilam na Johnson's Baby Bedtime Bath i zaczelam uzywac szaponu tez z tej firmy. Nie wszystkim dzieciom odpowiada ta marka bo niektore maja uczulenia ale u mnie sie sprawdzilo :)

nie kąpali w szpitalu twojego maluszka?? mojego codziennie zabierali i wtedy nikogo nie wpuszczali na oddział noworodków, a jak raz przez przypadek weszłam, to te dzieci jak na jakiejś produkcji, pod kran szybko szybko i następne, przeraziłam się wtedy, ale tak naprawdę jak się wprawy nabierze to tak jest szczególnie w szpitalu

14 lata 11 miesiąc temu #2497 przez Madzia89862
ja po narodzinach uzywałam do mycia tylko mydelka gdy skonczyl moj syn pierwszy miesiac zaczelam uzywac z nivea 2w1 szampon i plyn do kapieli.a po niej natluszczalam skore malucha balsamem rowniez z nivea.warto sie zaopatrzyc takze w krem na odpazenia.ja uzywalam rowniez tej firmy i w zaledwie w 2 dni odparzenia zniknely.teraz skora sie przyzwyczaila do pieluszek(uzywam tylko z 1 firmy)i o odpazeniach nie ma mowy przynajmniej narazie

14 lata 11 miesiąc temu #3757 przez olusia10003
Żadna z was nie napisała o kosmetykach dla dzieci firmy Hipp. Już zaczęłam kompletować wyprawkę bo za parę tyg. mam termin a tych kosmetyków mam pod dostatkiem ponieważ mam znajomą która jest położną i załatwiła mi trochę tego. Co myślicie o tych kosmetykach tej firmy, czy któraś z was już używała takich?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka