BezpiecznaCiaza112023

Naturalne metody obserwacji cyklu przy staraniach

13 lata 6 miesiąc temu #123773 przez rybkaW
Hej,

Staramy się z z moim męzem już kilka miesiecy - niestety bezkutecznie...

Rozmawiałam też z moim ginem wstępnie o tym że może by poobserwować cykl ale nie na usg ale naturalnymi metodami - tak na poczatek, i tak spróbować, zanim zaczniemy dokładnie badać wszystko.

Czytałam już trochę o tej obserwacji cyklu i tak sobie myślę, że w sumie mierzenie temperatury i obserwacja śluzu to nie jakas wielka filozofia, i sobie poradzę z tym.

Tylko z badaniem szyjki nie wiem jak będzie,ale podobno nawet samo mierzenie temp. to już coś, bo moze pokazac czy jest skok temp i owulacja itd.

Patrzyłam na kilka stron gdzie można to notować, i wstępnie wybrałam www.twojedni.pl bo tam jest coś takiego jak automatyczna analiza cyklu, a na poczatek może mi się to przyda.

No i rozdają prezenty tzn. do abonamentu można dostać testy owu albo termometr wiec się moze opłacać., bo i tak wychodzi tylko ok. 5 zł/miesiac. :laugh: ..a ja to lubię prezenty :)

Chyba że polecacie jeszcze jakiś inny serwis gdzie to notować? Bo np. patrzyłam na te 28dni ale tam drogo wychodzi. No a jakoś na kartce notować, rysować wykres to mi się nie widzi za bardzo.

No chyba że całe to mierzenie temp. i śluzu to nie warte zachodu..?

PS
Słyszałam że takimi obserwacjami to nawet jakoś płec można zaplanować, ale mi tam wszytsko jedno, chcę tylko by było...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka