BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 8 miesiąc temu #872036 przez issska1986
cześć dziewczyny,

Porto tak jak napisała Dag-sab simplex-uzywam,ale jest odpowiednik Bobotic-jak mi się skończy to kupię ten odpowiednik :)

Asia a nie mogą od razu zrobić cesarki jak duża panienka i poza tym miałaś pierwszą cesarkę, a wtedy rzadko kiedy rodzi się sn. :unsure:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gwiazdka
ja przytyłam 7,5 kg, a teraz ważę 3 kg mniej niż przed ciążą...ale na razie waga stoi, chociaz przy takim żarciu...

Moof a Tobie się waga nie zatrzymała? długo byłaś na diecie dla karmiących? bo ja się nie dietuje już jakiś czas... B)

Jula ja tez się ubierałam w hm w Promce i jak wy-haczysz promocje to nawet za 40 zł kupisz rurki dla ciężarnych :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #872051 przez Agnilla
właśnie sobie wyobraziłam Asię na porodówce z mopem w ręku :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #872061 przez moofka
julka ta przemiana materii ma na imię zosia :blink:

ja też w ciąży zaopatrzyłam się w h&m w legginsy ciążowe ale takie z grubszego materiału z przeszyciami a nie takie cienkie byle co. najpierw kupiłam czarne a jak miesiąc później wrzucili grafitowe to nawet nie mierzyłam tylko od razu poleciałam z nimi do kasy :S po porodzie z bólem odłożyłam je na dno szafy bo mogłabym dalej nosić :side:

Pinezka mi pomogła odżywka revitalash, kuśpitki robiły się coooraz dłuższe a po pomalowaniu dobrym tuszem naprawdę dziewczyny mnie pytały czy przedłużyłam znowu :)

Asia to nie tylko że nie da sobie mopa wyrwać w drodze na porodówkę, ona tam jeszcze cały oddział posprząta zanim urodzi! :P

Iss ja to średnio kumam tą diete karmiących :S na samym początku byłam trochę ostrożniejsza ale też bez przesady. od dłuższego czasu jem normalnie, codziennie wcinam paczkę herbatników a na spacerach zazwyczaj gniazdko :S

10 lata 8 miesiąc temu #872081 przez Kaś_O
Hehe Asia szalona :) grzeczna badz :* urodzisz raz dwa nie martw sie :) a duza to znaczy? Wiesz zawsze sa bledy w pomiarach i moze byc mniejsza :) a wielkosc chyba nie ma znaczenia przy porodzie bo glowka i tak nie moze miec wiecej niz te 10cm i jakos idzie pozniej :) i ladnie zaszywaja :) nawet ciasniej niz bylo :)

Ja wrocilam wagowo do przed ciazy z Maxem ale niestety zostal mi nadbagaz z przed pierwszej kiedy tak latwo mi nie poszlo. Wiec nadal walcze ale to juz z moja pokusa na slodycze. Bo tak to odzywiam sie tak samo :)

a wiecie mam skleroze i nie robie tych testow :|

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

10 lata 8 miesiąc temu #872179 przez Asia K
Isska no wlasnie jak mala bedzie miec 4 kg to z miejsca tną, ale jak 3800-3900 to cyt"próbujemy rodzic naturalnie" :dry: takjaby mnie te 100 gram zbawilo i ułatwiło sprawe :angry: A wlasnie tego sie spodziewam ze bedzie miala cos koło 3800-3900 w terminie ;)

co ja to jeszcze miałam :S aaaaaaa juz wiem chwycic sie za mopa bo mam podłoge brudną :silly: hehehehehhe

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #872195 przez aggi
Cześć :)
Ale szaro buro na zewnątrz. I leje. Brrr
A u mnie znów na cały dom pachnie czekoladowymi muffinami :woohoo:
Tak zasmakowały że dostałam polecenie zrobić jeszcze raz :S

gwiazdka to ja znowu czuję jakby mnie ktoś młotkiem opukiwał od środka :S kurde masz milion pytań do :P weź zluzuj majty :woohoo: jak byłam na Twoim etapie to jeszcze nic nie przytyłam. A teraz mam 3,5-4kg na plusie

Dag to same nowości u Was :) Pierwszy śmiech, nowy wóz. No pięknie :)

Agni no widzisz tak się niepokoisz a to mała cwaniara jest i pewnie się śmieje z ciebie że Ty zestrachana a ona najzwyczajniej w świecie miejsca niema :P Możesz oficjalnie wyluzować :D hahaha ja też muszę się zająć tą pod brzuchem bo masakra to że jej nie widzę nie znaczy że mam ją olać totalnie :D haha. Moja waga pokazuje tylko do 60 :silly: nie ma prawa więcej :S :S :S

ulka no no to panna wredota zrobi co ma zrobić a potem Wy do dzieła :D

moofka Ty jesteś kilogramową mistrzynią zrzucania nadmiaru :ohmy:

Ann niestety nie u mnie :( u mnie deszcz i szarości za oknem :dry:

Kaś szerokiej drogi! :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #872277 przez ann-sunshine
Dwa spacery z dziewczynami zaliczone, obiad podszykowany a teraz dogorywam bo mnie zadek boli jak uj. Aaaaa bajki juz sie znudzily i juz se polezalam i slysze: bawic mama.

Aska skad ty tyle energii masz? Podziel sie.

Moof moze wiecej juz nie chudnij co?

Kas bezpiecznej podrozy

10 lata 8 miesiąc temu #872300 przez majka1987gnoWlkp
hej Wam:)
ja dziś dywan ręcznie wyprałąm i to nie był dobry pomysł- teraz tylko siedze i nic mi się nie chce- mam nadzieję że nie odbije się to na dzieciu:)
Tosia u niani cały dzień będzie- musiałam ją oddać na dziś bo normlanie już szału dostawałam- takie ma głupkowate pomysły już się boje co będzie dalej :/
moja Tosia miała 4130 i rodziłam sn. owszem nacięli mnie ale pan doktor mnie zaszył tak że

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

nie ma się co bać porodu sn nawet po cc- trzeba iść z pozytywnym nastawieniem a nie nosem na kwinte!!! nasze babcie co miały powiedzieć?? rodziły po 6-9 dzieci sn.

[/url [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #872306 przez Ada2424
Doberek :)

W końcu zaczeli u nas kafelki kłaść i humor od razu lepszy bo co raz bliżej końca łazienki :) latam od rana i zaglądam czy kładą kolorystycznie tak jak należy :blink: katar trochę mnie męczy, wczoraj wieczorem juz byłam pewna że na dobre mnie rozłoży bo cały nos miałam zatkany i głowa mi pękała, na szczęście dziś jest troche lepiej.

Miłego dnia Dziewczyny! :) u nas co chwile inna pogoda a zimno okropnie

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #872311 przez aggi
majka wiem co czujesz ja ostatnio prałam ręcznie dywan u babci wielki bo 3metrowy ! myślałam że kręgosłup mi odpadnie ;)

10 lata 8 miesiąc temu #872358 przez Asia K
Majka - dla mnie nasze babcie były mega bohaterkami :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #872363 przez Dagnes
A ja w ciazy przytylam 15 kg. Poki co spadlo mi 14 wiec jeszcze tylko 1 do zbicia.
U nas tez pogoda nie rozpieszcza, bo ponuro i pada wiec kolejny dzien siedzenia w domu.
Dzis z malutka spalysmy do 9.30 :) Wyspalam sie za wszystkie czasy.
Kas szczesliwej podrozy :kiss: To pierwsza podroz Maksa?

Wiktoria

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #872378 przez majka1987gnoWlkp
Asiu- nasze babcie by powiedziały- boohaterki??? haha co ja miałam nogi na krzyż trzymać?? :D :D - no dobra tak by powiedziała moja św.p. babcia. najukochańsza osoba pod słońcem
aggi no ja mam taki dywan na prawie cały pokój- 3x4 m :D ale przed urodzeniem dziecia zamówie karchera chyba ;)

[/url [/url]

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #872379 przez Anisia81
Witam dziewczynki

Biorę się za czytanie bo widzę mam spore zaległosci ( awaria neta)

Odebrałam wyniki prolaktyna ok i tarczyca tez.

Dzisiaj zrobiłam ostatni test owu a wyglada to tak;

Zawsze wydawało mi sie ze owu wypada ok 12 13 dc a według testow
-10 dc pozytywny
-11 dc pozytywny
-12 dc pozytywny
-13 dc pozytywny
-14 dzisiaj negatywny
Od wczoraj boli mnie podbrzusze ;( jak na okres cos czuje ze nic z tego znowu nie bedzie.

Wkleiła bym fotki ale nie wiem jak :(

ferii ciesze się bardzo że wszystko jest dobrze ;)

Kobitki jak myślicie kiedy mogę zrobic bete kurcze ja zwariuje przez ten tydzień ;(

10 lata 8 miesiąc temu #872468 przez Pinezka
Anisia, jak dlugie masz cykle zazwyczaj? A z beta zaczekaj moze, az jakies objawy bedziesz miala i w okolicach spodziewanej @ ja zrob.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka