BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #671287 przez Agnilla
a u nas slonecznie, jak ja siedze w krotkim rekawku to uwierzcie, ze jest cieplo :)
a ja od 2 dni czuje jajnik, Bron Boze nie mowie, ze mam owulacje albo co, ale moze chcociaz zaczyna tam cos pracowac i jest na dobrej drodze :)
dzis kolejne testowanie :)
ja dzis mam na obiad kaszanke, tak mi sie zachcialo :) a dwoch dan nie robie nigyd, bo ja w ogole malo gotuje. uwielbiam robic quiche, tarty, ale takich wytrawnych moj maz nie teges. ciasta i desery mi o wiele lepiej wychodza :P i wchodzą też lepiej :P

ooo wlasnie netmama mi mowi, ze od jutra plodne bede miala dni ;) czyli od jutra dzialanie co 2 dni...juz mam plan, bo ide do taty po pracy, wiec steskniony maz mnie nie bedzie widzial caly dzien jutro ;) ale kurna, jak lepiej co dwa dni, a owulka w ndz to bym musiala dzis, w srode, w pt i niedziele :D o matulu, nie ma co planowac, tylko nogi golic :P
normalnie czekam na maliny, bo truskawy juz dzis kupilam :P
Edit: a tu nikogo nie ma? :) moof czekamy na jak najlepsze wiesci! Ja wlasnie siknelam na test I czekam, lewy jajnik coraz czessciej mi przypomina o sobie, a niech boli a co :)
Edit 2: nikogo tu nie ma,u mnie na teście blado ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #671523 przez issska1986
ja jestem,ale na chwilę, musiałam sprzątnąć bo w sobotę leń i brak czasu więc dzisiaj trochę ogarnęłam... Pan i władca od 14 leży, ale nic nie zrobi bo przemęczony wielce...

u mnie też bladzioszka... bez sensu robić... :) :)

11 lata 6 miesiąc temu #671531 przez moofka
jestem! wszystko jest ok :woohoo: dzidzia rośnie, pomiary w normie :woohoo:

ale nerwa miałam przez chwilę, bo doktor zaczął oglądać i nic nie mówił, a ja tylko w myślach "no powiedz już coś cholera" i mąż mówił że też w nerwach czekał aż się doktor odezwie. ale w końcu zaczął gadać, pokazywać itp. ufffffff :woohoo:

dał mi fotki i powiedział, że widzimy się za miesiąc. mam powtórzyć morfo i siuśki.

11 lata 6 miesiąc temu #671542 przez Agnilla
Ja tez chcialam troche ogarnac ale wrocilismy z zakupow I leze I wstac nie moge, zaraz zasne :/
moof ciesze sie bardzo :* teraz czekamy na pozytwne wiesci od Kas I niech nasze groszki w Was rosna :)

11 lata 6 miesiąc temu #671592 przez ann-sunshine
Moof super wieści. A o płci nic nie mówił? czy nie chcecie wiedzieć? A milczał pewnie dlatego, że dzidzia się źle do zdjęcia ustawiała i nie mógł odpowiednio pomiaru złapać, albo dokładnie się przyglądał jakiejś części ciała :-)

Kaś dobrze będzie, już niedługo sama się o tym przekonasz i mam nadzieję, że uspokoisz swoje obawy :kiss:

Agi o tych nogach to się uśmiałam :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #671628 przez moofka
o płci nic nie powiedział a my nie pytaliśmy, dowiemy się później :)

jeszcze mi się przypomniało jak powiedział "o tu widzi pani są rączki a tu nóżka", a ja se myślę jak to nóżka?! jedna?!?! ale się okazało że dzidzia sobie nóżkę na nóżkę założyła :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #671681 przez Agnilla
Ojaaaa to juz tyle widac? Ja tez tak chce :)
zrobilam mezowi maseczke :P I na rower teraz, ale mam dzis flaka :/

11 lata 6 miesiąc temu #671740 przez Kaś_O
uh Moofka zdjęcia koniecznie chociaż wy dawajcie to sobię popatrzę i przypomnę jak to mój skarb wyglądał w tym czasie.

Ja miałam full roboty, małe zakupy. Zrobiłam ciasto jogurtowe z rabarbarem i truskawkami. DO tego koktajl truskawkowy i ledwo dycham,.. Uh jutro o 9 15 lekarz..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu #671745 przez moofka
No w porównaniu z poprzednim usg to teraz widać że to mały czlowieczek, wtedy to był bardziej konik morski :) nawet mój mąż powiedział, że się troszkę wzruszył jak zobaczył dzidziowe wygibasy :)

Jutro postaram się wrzucić fotki :)

Kaś trzymam kciuki za wizytę :kiss:

Agi a Ty dzialaj dzialaj, jutro Ci wysyłam paczuszke.

11 lata 6 miesiąc temu #671841 przez Asia K
Hej dziewczyny
Ja juz testuje, dzisiaj bedzie 5 raz - przez poprzednie 4 codziennie był cien drugiej kreski i nic więcej :(
Czy moze tak być że owu jest ale maliny nie wychodzą :unsure:
Wg moich obliczen to juz powinnam miec owu :huh:

Moof - super uczucie co? Ja za kazda wizytą (tą z usg i zwyklym badaniem) sie denerwowałam , ale potem wychodzilam taaaaaaaaaaaka zrelaksowana i szczesliwa jak ty :laugh:

Piekne brzuszki :lol:

Kopulacje koniec z koncem musza zaowocowac :woohoo:

Agi - zazdroszcze , że ci jajniki daja znac o sobie - mi mój organizm nic nie podpowiada - siedzi cicho jak Śpiąca Królewna ;)

Lil nie ma co się załamywać - głowa do góry i do przodu :lol:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #671899 przez Agnilla
guten morgen :lol:
Asia, ja Cię nie będę załamywać, ale mi też wychodziły cały cykl bladziochy. Lil mówiła, że pewnie nie mam owulacji, ale co, ja bym nie miała :silly: no ale okazało się, że faktycznie nie miałam :/ w mnie była szybka reakcja, usg i leki także może dlatego mi jajniki pracują, co jeszcze nie oznacza ze jest ok wszystko. z drugiej strony spytaj moofke, miała cały czas bladziochy a potem bach i maliny, owulka, przytulanie i ciaza :P tak jej to szybko poszlo ;)
ja wczoraj nie działałam, wkurzył mnie mąż, a że była blada kreska to focha mogłam sobie strzelić :P
moof, czy Ty czekasz aż poznasz plec z wyborem bransoletki czy jak? ;)
Kaś właśnie u lekarza, czekamy na dobre wieści! :)
ja dziś do pracy sobie zrobiłam koktajl, banan, truskawy, kiwi pyszny :) ale na ciasto lecę do Norwegii :P
Iss, ten okropus mnie od samego rana kusi słodkościami na fb :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #671902 przez moofka
Asia jak Ci wychodzi z obliczeń, że powinnaś mieć już owu to działaj i tyle, a jak Ci maliny wyjdą jednak później to też działaj, seksu nigdy za wiele :lol: powiedziała ta co się bzyka teraz raz na tydzień.... :P

ja teraz będę spokojna do końca miesiąca, ale zwykłą wizytą nie będę się tak denerwować jak usg. poza tym chce na tej wizycie wziąć L4, więc raczej będę miała radochę że już wolne. taka jestem teraz zmęczona że nie wiem.... ponoć w drugim trymestrze ma być energia :) i moja sis cioteczna mówiła, że ona jak na spidzie działała i radoche miała ze wszystkiego :lol:

Agi no nie mogę się zdecydować, teraz to bym chciała ze trzy :P poza tym Ty wrzucasz coraz ładniejsze wzory :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #671916 przez issska1986
Moof superaśnie, ja to bym wyla na tym USG jak bóbr, zawsze mnie wzruszały dzieci, jakies przedstawienia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
czy u chrześnicy w szkole to zawsze się wruszam i płaczę :lol: :lol:

ja ból piersi c.d. wczoraj poszlam spać o 21, dzisiaj ledwo wstałam do pracy :(

Agi wiedziałam,ze Ci się spodoba :) ale mi też ślinka pociekła :silly:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #671949 przez Agnilla
moff, ale juz idziesz na L4 tak forever do konca? :) ale super, moge isc z Toba? ;)
ja to zapewne całą ciąże swoją prześpię :P ale fakt, chciałabym mieć takiego powera jak nigdy :)
moof, te najnowsze mnie się mega podobaja :P nie ma problemu, jak Ci się jakaś spodoba to wal śmiało :) a ja czekam na testy, dziękuję :kiss:
co do wzruszeń, to mnie też często bierze. nie tak bez przesady, ale zdarza mi się płakać z tęsknoty za mamą, jak co roku wyjeżdża. jak mi napisała w dzień dziecka życzenia to też się pobeczałam. i w dzień matki.a co, oczy trzeba przepłukać ;) a jak mnie mąż prosił o rękę, to tak się rozbeczałam, że nie musiał poczekać, bo nie mógł do mnie nic powiedzieć :P
Iss, moja kumpela tez miala takie bole w piersiach. poszla do gina i powiedziala, ze nie wyjdzie jak jej nie zbada. wiem, ze moze to smiesznie brzmi, ale wymiętolił jej te piersi i przeszło :P może tam się jakieś złogi zrobiły, gruczoły albo co. masujesz sobie trochę?

11 lata 6 miesiąc temu #672021 przez lilijka
Agnilla napisał:

cały czas myślę nad tym ginekologiem i usg w środę. bo w sumie co mi leci zrobić, ale moja gin mowiła, ze najpierw mc z bromergonem, potem okres potem poszukiwania jajeczka. teoretycznie testy też mi prawdę powiedzą no nie? :) dziś mam 12 dc, może po prostu zacznę testować i analizować. dziś czy mam owulkę czy nie to nie ważne, bo profilaktyka była i tak ;)

Agnilla ja też myślę nad USG w czwartek żeby zobaczyć czy mi jakiś pęcherz urósł. I myślę, że też powinnaś bo będziesz wiedziała co i jak a testy przypominam Ci że czasem kłamią i mi ostatnio skłamały i miałam maliny a pewnie pęcherzyk nie pękł :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka