BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 miesiąc temu #670408 przez moofka
Dziękuję dziewczynki za komplementy :kiss: a powiem Wam, że dzięki tej fotce to mój mąż w pełni skumal że w tym brzuchu to rośnie dziecko :P

kaś Ty to mnie wyprzedzasz z rozmiarem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670428 przez Agnilla
Ann, ja uwielbiam kwasne :) nie tylko zupy szczawiowe :) uwielbiam cytryne i nimm2 zawsze wyjadam te zolte :P
a ja Wam dziewczyny zazdroszcze i mowie to wprost, zazdroszcze Wam brzuchow, mniejszych wiekszych i tak zazdroszcze :)
widziałam pogodę na północnym-zachodzie, jak pokazywali w tv to lało, u nas piekne slonce. cieplutko. poszlismy na krotki spacer, obiad. wbilam sie nawet w spodniczke, ale maxi :P bo ja ta za spodniczkami nie teges, tyle kompleksow :/

11 lata 6 miesiąc temu #670438 przez moofka
A ja uwielbiam zupę cytrynowa i teraz to bym chętnie zjadła, coś mnie ostatnio nosi na zupy w ogole. Chyba jutro jakąś upichce :)

Agi ja wiem, że też byś już chciała bebolka....

11 lata 6 miesiąc temu #670445 przez Kaś_O
Aguś zobaczysz niebawem i Ty będziesz nam tutaj wklejać brzuszki tak jak zresztą pozostałe starające się :) w końcu nie ma bata wszystkie zachodzimy!!!

Moofka mój większy bo niestety dużo zostało z tej wcześniejszej ciąży i później po ciąży doszło swoje niestety.. Ale teraz jak urodzę to karmienie karmieniem ale mam zamiar trzymać się ścisłej zasady nie podjadania i wykluczenia słodyczy. Przynajmniej czekolady i batoników całkowicie a tylko domowe ciasto jak mnie bardzo przypili. I jakieś ćwiczenia.

A tak a teraz właśnie panacotte zrobiłam :P a co tam, łączymy śmietanę z mlekiem więc nie jest taka strasznie ciężka jak taka oryginalna :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670447 przez Agnilla
Moof zupe cytrynowa? ;)
kas, te domowe ciasta nie sa zle, ja np zrobilam w zeszlym roku pyszne rabarbarowe, az mama nie wierzyla I mowila, ze kupne :P one nie sa tuczace, bo od kawalka nikt nie przytyl, chyba, ze sie cale zje :)
siknelam na testa, zaraz zerkne co I jak
Edit: standard, kontrolna malina, testowa blada, czyli standard ;) ale nie ma co, dzis dopiero 12 dc a ja cykli krotkich nie mam. Luuz :) w nagrode za zrobienie testa ide spac :P nastepny we wt lub w sr, zastanowie sie ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670451 przez ann-sunshine
Mężu kiedyś cytrynową zrobił, ale przesadził z kwaśnością i mi nie podeszła :dry:

Agnilka a jak skutki uboczne Bromka? Już mniejsze?

Też już czarnowidzę, że wieczorkiem wysikam jedną krechę :S

Kaś dobre podejście masz, zrzucisz dwa brzuszki ciążowe za jednym podejściem, po co męczyć się dwa razy ;)

11 lata 6 miesiąc temu #670452 przez moofka
Agi no cytrynowa, moja mama taka robi :) a jutro jarzynowa zrobię, już postanowiłam :)

Kaś ja teraz to mogłabym jeść prawie non stop.... Dzisiaj już zjadlam całe zapasy co wzięłam do roboty, a to jeszcze 2 godziny.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670468 przez Agnilla
kurna, nie mialam zielonego pojecia, ze istnieje takie cos jak zupa cytrynowa :) musicie mi przepis dac :)
moof, batonika sobie kup a co ;) laska ode mnie z pracy, urodzila dokladnie rok temu, pamietam, ze ona to nie jadla, ona wprdalala :P
moof, ile Ci tych testow zostalo? wyslij mi na fb nr konta to odkupie je od Ciebie, po co maja lezec w szufladzie, moze przesiąknęły już fluidami więc w sam raz dla mnie :P chyba, ze siostrze chcesz zostawic :)
Ann, procz zatkanego nosa i uszu jest ok, a co krzykne to maz wola "ej bromergon" :D ale to bardziej dla jaj, nie zauwazam wiekszych skutkow ubocznych
Kaś, masz dwa szczescia, brzuch jest, za rok go nie bedzie, a te dwa robaczki bedziesz miala cale zycie :)

11 lata 6 miesiąc temu #670472 przez moofka
Agi jak za każdym razem bym jadła batonika to już bym ze 100 kilo ważyła :P jem marchewki, jabłka itp.

oddam Ci testy za bransoletke :lol: wrócę to policze bo nie pamiętam ile zostało, a moja sis to najwcześniej w przyszłym roku będzie działać, więc dla niej nie będę trzymać bo się jeszcze przeterminuja ;)

11 lata 6 miesiąc temu #670481 przez Dagnes
Ja właśnie się przebudziłam z popołudniowej drzemki :-) Brzunie super się już zaokrąglają. Agi jak chcesz to ci też moje testy mogę wysłać. Zostało mi z 18 sztuk. Będziesz miała podwójne fluidy ciążowe ode mnie i od moof, to od razu zafasolkujesz. A ja jeszcze mam szanse na etat w cosmica tv, bo póki co nikt nie zaciążył jeszcze po Moni i możesz być następna heh

Wiktoria

11 lata 6 miesiąc temu #670500 przez Agnilla
moof, umiesz Ty biznesy krecic :D czekam na decyzje jaka bys chciala :)
ja tez sie staram nie podjadac, ale cos slodkiego zawsze wpadnie :/ ale w tym tyg mowie do meza, ze w 19dc ma byc owulacja wiec ten tydz emga zdrowo jemy :D jakby to w tydz w organizmie duzo pomoglo :D ale przynajmniej bedzie sie pilnowal :P
dzis gdyby nie lody i pol kinder bueono byloby ok :)
ale ta Twoja siostra bedzie miala super, wszystko dla dziecka odziedziczy po Twoim pewnie ;) u moich rodzicow sie strcyh zapelnia, ubranek jak narazie mam do 2 roku :P tzn ich nie dostalam, ale takie ich przeznaczenie jest podobno ;)
hehe Dag, dobre z ta kosmica :P w ogole musze przyznac, ze tu sie nudno robi ;) ;) ktos kto nowy tu zaglada sobie mysli, ze my jakies lewe :D bo przez testy owu to zaszla tylko moof i Moniam, czy Ty tez Dag?? bo nie pamietam...ah ten bromergon :P

11 lata 6 miesiąc temu #670518 przez Dagnes
Mi też oczywiście testy pomogły. 3 miesiące działaliśmy bez nich w 4 cyklu testowałam i od razu się udało:) Kaś uspokoiłaś mnie. Szwagierka na weekendzie u nas była bo pomagali przy remoncie i krzyczała mnie że sprzątałam. A ja w sumie tylko podłogę i kurze wycierałam. Zawsze uważałam że ciąża to nie choroba i że można robić wszystko byle z umiarem ale wczoraj się wystraszyłam. Ech już nie słucham głupot, bo się niepotrzebnie nakręcam.

Wiktoria

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670529 przez Agnilla
A, no to widzisz, Ty trzecia :) Kaś też robiła testy, ale przecież zaszła i bez nich :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dag, nie wiem ile moof ma testow, ale jak mi wiecej bedzie potrzebne to na pewno się do Ciebie zgłoszę :) dzieki :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #670558 przez moofka
Agi bo ja raz że po ekonomii a dwa że od 4 lat zarządzam sklepem to muszę mieć łeb na karku nie :silly:

a całkiem bez słodyczy to się nie da, ja jak mnie dopadnie ochota to mogę zjeść 10 jabłek żeby się zapchać ale na koniec i tak zjem tego pierdzielonego batonika :P

Dag ja z tym że ciąża to nie choroba to się tak pół na pół zgadzam. jak się dobrze czuje to robię prawie wszystko, ale też nie powiedziałabym że normalnym stanem organizmu jest ciągłe zmęczenie, mdłości, sikanie i problemy z trawieniem.... to jednak podchodzi mi pod jakąś chorobę :P

11 lata 6 miesiąc temu #670565 przez Agnilla
ja po geografii więc wiesz :P
ja też lubię jabłka, ale z racji tego, że cierpię po nich, rzadko je jem. mama mówi, bym obierała ze skórki ale i tak brzuch mi wywala, kuźwa faceci mają lepiej, mój mąż nigdy nie miał problemu z zaparciami :P
ja uważam, że w ciąży każda z Was może co innego. uważam też, że należy robić wszystko na co pozwala organizm. jeśli on mówi Wam nie, to nie róbcie i tyle. dbać musicie przecież o siebie. miałam koleżankę, która całą ciążę musiała leżeć, wiadomo, że dziecko najważniejsze. więc laski nic ponad siły. mężom też się nic nie stanie jak w domu więcej porobią ;P mój to się załamie, ja w domu robię 95% wszystkiego a mam zamair w ciąży odwrócić role :D tylko ciekawe jak to będzie, skoro ja lubię wszystko sama...no oprócz przytulania :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka