BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #611093 przez ferritka
moofka, no racja racja wszyscy mi to powtarzają, a ja póki co robię dobrą minę do złej gry... wolałabym być jedną z tych ciężarnych trzech, bo póki co to jakiś koszmar emocjonalny dla mnie :( :(

no ale nie użalam się już, tak musi być widocznie :blink: :blink: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #611096 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

Na głowę upadły :ohmy: kiedy ja mam to wszystko przeczytać :unsure: :ohmy:

Dobra jutro na nocce może nadrobię.

Nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy, negatywny. Ale dla pewności czekam jeszcze kilka dni.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #611105 przez moofka
ferri zobacz ile masz niebrzuchatych koleżanek na forum!

a i powiem Ci że ja się boję że moja kilka lat młodsza siostra zaciazy przede mną, wtedy to chyba tylko do psychologa....

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #611119 przez Agnilla
Ferri to tak masz jak ja, rano sie cieszyłam, że mam 36,8 a teraz 37,2 i stoi, a ja sie męcze :( ja kaszlu nie mam jako takiego, ale głos nie mój, coś tam w gardle zalega no i katar. dziś w nocy się budziłam często bo udawało mi się oddychać nosem, co przypłaciłam za każdym razem bólem zatok. musiałam wtedy usiąść i spać na siedząco z otwartą buzią, seksi :P wykąpałam się, ale nadal mi gorąco a łeb mam ogromny od tego ciśnienia.ale na szczęście nie boli jak wczoraj. ja jedynie co to paracetamol wczoraj dwa razy, ale musiałam, tak bolało. poza tym hurtowo herbaty z cytryna i 3 razy dziennie syrop z cebuli i mam tez ten prenatal grip care to tez biore.
Kaś, mój właśnie też dziś ma nadgodziny, powiedział że max do 23, ale mam nadzieje, ze wroci szybciej. zobacze jaka kreska sie dzis pojawi na tescie to dam mu znac, ze ma wracac ;)
Ann, zobacz jaka Ci rozrywke na nocce zapewnimy :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #611120 przez ferritka
no Moofka, bo tak to głupio jest, cieszę się bo to najbliższe mi osoby, ale z drugiej strony szlak mnie trafia że to nie ja, eehh.. taka głupia zazdrość :angry:

Ann, kochana no żeby Ci sie na nocce nie nudziło to my tu zadbałysmy o to :lol: :lol:
ruch tu mamy już prawie jak na staraczkach B) B) B)

Agnilla, no takie gadki głupie są bez sensu, osoby które zaczynają temat są nietaktowne, bo nie zdają sobie sprawy że temat może być delikatny.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #611128 przez moofka
Ferri głupia zazdrość jest jak najbardziej normalna i niezależna, więc się nie przejmuj :)
agnilla współczuję takich teściów, ja mam tylko teściowa ale ona nadrabia za dwoje i też potrafi przywalic z grube rury....

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #611129 przez moofka
sorki dziewczyny co mi tel zeswirowal, chyba nie nadąża za mną.

11 lata 9 miesiąc temu #611136 przez Kaś_O
Ferritka, trzymaj sie dzielnie. Musisz być sila, i zajmować głowę czymś innym ;) to naprawdę pomaga. Przynajmniej mój mąż odpuścił ciążę całkowicie, ja trochę zmieniłam podejście co będzie to będzie. Myślcie o tych testach jak o sprawdzeniu kiedy macie owu i jak wasz organizm na to reaguje a nie jako znak do przytulania. Taki był przynajmniej mój czas.

Dobra dziewczyny zupę wstawiłam, teraz czas się brać za ciasto :) już wczoraj miałam ochotę na jakieś takie cytrynowe wynalazki. :) jak zrobię to wam wstawię.

Ann trzymam kciuki mocno za Ciebie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 9 miesiąc temu #611137 przez Agnilla
Kaś, daj znac jak upieczesz, chętnie się poczęstujemy...a nie ja od dziś nie jem słodkiego, bo po świętach waga mi faka pokazała :P ja lecę na herbatkę z cytryną, ale kompa mam pod nosem, jaby tu jakieś wielkie rewelacje się działy to wołajcie :)

11 lata 9 miesiąc temu #611153 przez Kaś_O
Ferritka wiem co masz na myśli. My mamy już jedno dziecko. Wśród znajomych pierwsza rodziłam. Teraz dopiero 2 się pojawiło. W sumie przy pierwszym dziecku nikomu nic nie zazdrościłam. Tylko ta ciąża u znajomych męża była dużym motywatorem do działania. W sumie większość osób to chyba nadal uważa że po prostu wpadliśmy z tą ciążą co nie jest prawdą :P ale niech sobie myślą co tam chcą. Ale teraz to istna masakra była. :(

dam dam znać.. A ja ciast pieczonych w domu nie uznaję za słodycz :P :P :lol: :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #611155 przez moofka
Hehe, ja od świat żeby się nie dolowac nie spotykam się z waga ;)
i właśnie pije herbatę i ciastko by było wskazane :)

co do zazdrości.... Moja koleżanka zaszła w ciążę i byłam mega zazdrosna, a później poronila i miałam straszne wyrzuty sumienia i tak źle się czułam sama że soba :(

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #611159 przez ferritka
Kaś, dokładnie tak samo uważam, że ciasta pieczone w domu są dietetyczne - nietłuczące :lol: :lol: czekam więc na kawałeczek Twojego cytrynowego cuda :lol: :lol:

patrzcie co znalazłam :
www.mojaowulacja.pl/top.htm patrzcie na tabelkę kiedy zacząć testować . I to by się zgadzało, bo ja mam 35+ cykle to zaczynam testować po 19tym dc a owu teraz teoretycznie miałam 23-24 dc :blink: :blink:

i teraz najważniejsze " 5. po 10 minutach odczytaj wynik. Wynik odczytany po dłuższym czasie może być niewłaściwy. " :lol: :lol: :lol: :lol: B) B)

i jeszcze ciekawostka : Wynik dodatni nie znika, ale barwne prążki i tło mogą ulec przyciemnieniu.

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #611190 przez Kaś_O
no proszę, też mi się wydaję ze te 10 min na teście to nie bez przypadku jest ;)

muszę poczekać aż Czarek wstanie bo nie chciałabym go przez przypadek obudzić.. a niech śpi już 2h więc niewiele ciszy zostało :P nie zraźcie się.. ale czasem miło w dzień jak mały rozrabiaka sobie smacznie śpi :)

11 lata 9 miesiąc temu #611191 przez Agnilla
Ferri przestaniesz juz szukac? :)
jak Ci sie nudzi to idz tez ciasto upiecz :)
a jadlyscie kiedys pieczone jablka pdo kruszonka, z lodami? mega pyszne, normalnie orgazm mozna dostac :D ale dzieci z tego nie ma :P
który Ty masz dzisiaj dc? bo ja mam 22, cykle ostatnio 32 dniowe

11 lata 9 miesiąc temu #611195 przez moofka
W tym cyklu zaczęłam testować od 11 dnia, w następnym zacznę trochę później. Moje cykle mają od 32 do nawet 40 dni, więc cholera wie kiedy ta owu może wypaść....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka