BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #716770 przez Agnilla
jooo daaaa, mi na prl nikt nie dał, gin kazała zbadać a ani ona ani ogólny skierowania nie dali. u mnie to kosztuje 25, lub z obciazeniem-35 zl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #716773 przez aggi
Aha spoko to wezmę też prolaktynę będę miała na względzie jak co. o cyto będę robić, usg też, ale wszystko po leczeniu dopiero [file/]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716775 przez Agnilla
a mi się juz nic nie chce :angry: w dupie z tym wszystkim, chce mi się wyc ide do domu

11 lata 4 miesiąc temu #716783 przez aggi
Ech Agni mi też od wczoraj chce sie wyć :( Wczoraj sie nie umieliśmy z moim dogadać, dziś od rana cisza, pojechał na pogrzeb rano i nie ma go i żadnego znaku życia :angry: nie mam zamiaru za nim latać ale chyba po 16tej zadzwonię kiedy wraca.... ;/

11 lata 4 miesiąc temu #716847 przez Kaś_O
Podpisuje sie pod tym co Moofka dała.. Juz kiedys pisałam mi ginka jak poszłam i powiedziałam ze planuje ciaze zleciła:

To co na stronie - Badania przed planowaną ciążą, które warto zrobić to m.in.:
podstawowe analizy laboratoryjne moczu i krwi,
poziomów hormonów tarczycy,
na obecność wirusa zapalenia wątroby typu B w skrócie WZW B (tzw. żółtaczki),
na obecność przeciwciał przeciw toksoplazmozie,
na obecność przeciwciał wirusa cytomegalii (CMV).

Dodatkowo HIV oczywiscie cyto i takie tam.. A te ze strony sa o tyle wazne ze jesli nie daj Boże macie wczesna infekcje CMV albo toksoplazmozy to bardzo zagraża dziecku i ciazy i jak sie dowiecie o tym po zajściu to juz nic na to nie poradzcie.. Nie jet to konieczne i w ogole bo wiele kobiet tego nie robi ale warto jesli chce sie miec pewność, i pozniej po zajściu juz nie musicie..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #716935 przez Domiśśś
Jestem już po wizycie i jakoś tak lżej mi na serduchu... :)
Jak na pierwszą wizytę u tej lekarki to bardzo sympatyczna wiele mi powiedziała
oczywiście uzbroić się w cierpliwość itd. powiedziała, że właśnie u osób z tarczycą i jakimiś wcześniejszymi zaburzeniami hormonalnymi zawsze jest ciężej.
Zleciła zrobić właśnie wszystkie te badania co właśnie piszecie prolaktynę też.
I co najważniejsze to mamy małe jajco ;) 15 mm wiec jest szansa na owulację.
Wiadomo, że gwarancji nie ma ale może być to dominujące bo innego nie widziała...
No nic zobaczymy co będzie.

11 lata 4 miesiąc temu #717004 przez gosia28
Dominiśśś dobrze, że znalazlaś gina z którego jesteś zadowolona. Który masz dziś dc? Bo ja myślę, że gdzieś za 4 dni powinna być u Ciebie owu :)

Aggi badania jak dziewczyny piszą, ja robiłam jeszcze wymazy, o których pisałam wcześniej.

agi kurka rurka spróbuję zaraz obczaić w necie. A emkowi to ja kiedyś zastosowałam androvit, to taki komplet witamin dla mężczyzn wspomagający wszystko co trzeba B) :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #717026 przez Domiśśś
Gosia nie nastawiam się bo to dopiero pierwsza wizyta i to prywatna więc może chciała zrobić dobre wrażenie ale zobaczymy. Dziś 14 dc i właśnie też mi powiedziała, że za około 4 dni powinna wystąpić owulacja. Oby była to ta upragniona i owocna :)
A Ty Gosia jak teraz? Bierzesz coś ?

11 lata 4 miesiąc temu #717036 przez Agnilla
kurna, zajrzałam na staraczki, tam też chyba wszystkie zaciążone
Goś, dasz mi znać z tym wiesiołkiem? :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717043 przez gosia28
Dominiśśś to oby wszystko poszło teraz już po myśli :)

Agi wklejam linke tego co łykałam teraz
www.doz.pl/leki/p1353-Wiesiolek_Naturkaps

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717055 przez Agnilla
i co faktycznie zauwazylas roznice?? jak to łykałas??
pokazalam sie siostrze, sama mowila, ze jestem bardzo spuchnieta, podbrzusze twarde jak kamien, nad pepkiem tez spuchniete. wiadomo, ze na koniec dnia jest inaczej niz rano, ale i tak jest niefajnie.
musze jutro lekarzowi powiedziec, ze zle sie czuje, ciagle spie, spuchalm cala a co najgorsze nie mam okresu. ciekawe co zrobi/powie

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717068 przez gosia28
nom :) skóra nawet mi się poprawiła :P
a wracając do rzeczy to śluz jest ok.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

agi ale że co Ty łykałaś w tym cyklu dupka i nic nie ma? Jak to jest bo wcześniej tak jakoś mi się zdaje, że pisałaś... i nic? jak dupka wzięłaś to tym bardziej dziwne

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717082 przez Agnilla
a w jakich dniach ten wiesiolek? to sobie strzele...jak dostane @
no wlasnie to mnie dziwi, 16-25 dc bralam dupka rano i wieczorem. staralam sie max co 13 godz.troche mnie zdziwilo, bo ponoc sie go bierze po owulacji, a 2 lekarzy kazalo mi wlasnie w tych konkretnych dniach. do tego mam dostinex w pt bedzie ostatnia cwiartka tabletki i powinnam sie zbadac. jak mam mozliwosc na nfz to pojde jutro. bo naprawde sie nie czuje komfortowo.gdyby to byla ciaza...to co innego :P przezylabym ;)

11 lata 4 miesiąc temu #717093 przez aggi
Moof dzięki za stronkę :) Dzięki dziewczyny :)

Gosia ja też mam zamiar łykać wiesiołek, tzn chciałam w tym cyklu ale niestety przesuwam wszystko na kolejny cykl. Mam nadzieję że coś pomoże na śluz :)

Agni z tego co ja wyczytałam to wiesiołek od 1dc do owulacji tylko. :)

11 lata 4 miesiąc temu #717104 przez Kaś_O
Właśnie, dupek na koniec cyklu powinien ładnie wyregolowac wszystko i małpa przyjść w terminie albo pomog maluszkowi.. Eh masakra jakas :( czekam od rana na wieści..

Ann nie wiem czy gdzies Ci w koncu napisałam ale tak bardzo bym Cie prosiła o rozposke. Bo chciałabym jakos sobie popatrzeć czy Czarek wszystko dostał bo prez to opóźnienie jakos wypadkami z rytmu.. Czarek dostał w 2 nogi zastrzyki.. A pneumokoki jedynie dlatego ze nic nie kosztowały i obowiązkowe sa podobno to sie nie sprzeciwialam.. Myslalam ze ospa tez powinna byc obowiązkowa ale to znaczy ze odpłatna.. No nic czekam na inf ale chyba za 2/3 miesiace bedziemy z Czarkiem na czysto z wszystkimi szczepieniami..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka