BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #729822 przez Agnilla
Młoda chyba należy skulic ogon i posłuchać co Ci od początku pisalysmy. Po 1 jeśli masz za wysoka prolaktyne to bardzo prawdopodobne, że nie masz w ogóle pęcherzyków a co a tym idzie nie masz w ogóle owulacji. Mówię prawdopodobnie, bo lekarzem nie jestem ale sama przez to wszystko przeszłam. Po 2 z bromergonem jest tak, że szybko działa ale jak go odstawisz prl skoczy w górę z powrotem. U mnie było identyko. Wiec jeśli się nie dostaniesz do ginekologa to poszlabym do ogólnego lekarza i powiedziała co i jak. I nie a bardzo kumam po co rezonans??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #729829 przez moofka
Domiś myślę, że nie ma co panikować na zapas. lekarz kazał zbadać bo nic innego w tej chwili Ci nie może zlecić. nie zbada Cię bo za wcześnie. mówił Ci kiedy ewentualnie na wizytę masz przyjść?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729841 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729843 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #729846 przez Dagnes
Ja nie wiem co niektorzy lekarze maja z ta beta. Mi lekarz nie kazal robic tylko czekac cierpliwie do wizyty, wiec wcale nie robilam. Mi szkoda kasy by bylo na takie badania ktore w sumie nic nie daja.
Mloda ja na twoim miejscu znalazlabym dobrego gina i niech on juz zadecyduje co dalej.
Mala rozrabia wlasnie w brzuchu. Nawet tacie sie oberwalo

Wiktoria

11 lata 4 miesiąc temu #729849 przez Domiśśś
moofka napisał:

Domiś myślę, że nie ma co panikować na zapas. lekarz kazał zbadać bo nic innego w tej chwili Ci nie może zlecić. nie zbada Cię bo za wcześnie. mówił Ci kiedy ewentualnie na wizytę masz przyjść?

Jestem do niego zapisana na 30 sierpnia. Powiedział, że może wtedy wykorzystamy termin na USG.
No nic zobaczymy nic i tak nie wymyślę więc zrobię tą betę jeszcze raz w sobotę tak jak mi kazał.

11 lata 4 miesiąc temu #729861 przez Kaś_O
Młoda nie wiem możesz się obrazić albo posłuchać i po prostu wziąć się w garść.. Po pierwsze napisałaś strasznie chaotycznie. Ja bym radziła tak, napisz nam jakie masz przedziały tej prolaktyny bo ja nie wiem czy to wysoki wynik czy nie. Bo z tego co pamiętam to wysoka prolaktyna hamuje pęcherzyki a ich pękanie. Jeśli były i nie pękały to powinnaś mieć torbiele i raczej cykle nie były by regularne tylko przeciągały się z powodu torbieli. Takie rzeczy można tylko na USG zobaczyć.. Co do endokrynologa to mi się kojarzy że jest to lekarz raczej od tarczycy a nie badania wzroku i jakiś rezonansów może ja się nie znam ale jakoś to pojebane według mnie.. Fakt jakieś dziwne masz przejścia z lekarzami czasem tak jest. Moim zdaniem też Endokrynolog to powinien Cię skierować na badania tarczycy i TSH, FT3 i FT4. bo to jest bardzo ważne też. A ginekolog jak jest jakiś spoko to często tak jest że trzeba czekać i czekać.. i musisz się uzbroić w cierpliwość bo za pierwszym razem ciężko trafić na dobrego lekarza.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #729864 przez Kaś_O
młoda ogólnie Ci jeszcze napiszę że znalazłam taką inf

Jeśli kobieta nie karmi piersią, poziom prolaktyny powinien utrzymywać się u niej między 102-496 mIU/l. Natomiast w okresie ciąży jej stężenie może wzrosnąć nawet kilkukrotnie.

więc Twoja może być jedynie trochę zaniżona a nie za wysoka a jak jest zaniżona to często jest to spowodowane tarczycą moze dlatego endokrynolog ale to chyba sama chciałaś do niego iść?? bo nie wiem czy lekarz rodzinny Ci kazał czy sama poprosiłaś o to skierowanie?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #729901 przez ann-sunshine
Asia :-* nie nerwuj sie, ty w ciąży, tobie nie wolno! A beta na pewno jest śliczności duża i nie masz co się martwić. Asia, zgubili twoje wyniki na całego i jeszcze będą cię raz kłuć? A kasa zawsze pierwsza, chociaż powinni ci oddać pieniądze za niewykonanie usługi.

Wczoraj jedna krecha

To Agi nie może już na pół dnia zniknąć bez słowa? Ale jej pilnujecie.

Asia nie wiedziałam że te przedziały tak na siebie zachodzą, betka śliczna.

Domiś beta rośnie jak trzeba, to czemu ten twój lekarz każe znów powtarzać? Nie lepiej już cię nie kłuć (bo i tak potem będzie trzeba morfo ci zrobić i znów pokłuć) tylko poczekać i serduszko zobaczyć>???

Młoda najważniejsze że poszłaś do lekarza, prędzej czy później wyprostują wszystko i będzie dobrze. Powiedz dlaczego ty tak bardzo chcesz już natychmiast być w ciąży? Przecież to nie piekarnia, wyczekane dziecko jest większym skarbem. Daj sobie czas i pozwól lekarzom działać. A po co okulista i rezonans? Coś ci jeszcze nie halo w tych badaniach wyszło?

Dag super że mała rozrabia.

A ja mam gina w poniedziałek na 14tą :S

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729914 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #729981 przez Kaś_O
I teraz to ma rece i nogi..

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730023 przez gosia28
Domiś wg mnie beta przyrasta prawidłowo. W ciągu doby wzrosła u Ciebie prawie 100% to dobry wynik :) a kolejna beta w sumie jest bez sensu.

Asia wynik cudny, aaaaaaaaaa i może faktycznie szanse na dwa groszki B)

mloda
Kaś ma racje, że prolaktyna hamuje wzrastanie pęcherzyków a nie pękanie.
Najlepiej jak byś znalazła ginekologa endokrynologa lub gina takiego, który zajmuje się pacjentkami, które mają problemy z płodnością.
Endokrynolog skierował Cię na rezonans dlatego, że czasem wysoka prolaktyna może być spowodowana guzem przysadki mózgowej, ale to nie zdarza się zbyt często.
I faktycznie nie podałaś norm z laboratorium, w którym robiłaś badanie.
A okulista to nie wiem po co.
tsh mieści się w normie ale najlepiej, żeby wynik oscylował 1,5 - 2
fsh i lh- to są normy dla tej fazy cyklu w której robiłaś badanie?
bromka w przypadku ciąży się odstawia

a tak swoją drogą to ja miałam podwyższoną prolaktynę, no może nie aż tak bo 35 przy normie do 25 a miałam pęcherzyk i owulacja też była potwierdzona.

aggi dasz radę w pracy, nie taki diabeł straszny :)

moof niezła historia :laugh:
a ze spiżarni jestem dumna :lol: :lol: :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730027 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #730033 przez ann-sunshine
cień drugiej kreski :-) ciekawe co ginka w poniedziałek uwidzi

11 lata 4 miesiąc temu #730038 przez Agnilla
Ann pięknie :kiss:
ja czuję, że mam kolejny cykl w plecy, opuściła mnie euforia, że tym razem się uda :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka